We mochten weer naar het ziekenhuis

We mochten weer naar het ziekenhuis
 

Gisteren was het weer tijd voor een bezoekje aan het IJsselland ziekenhuis. Naar mijn idee ging alles gewoon prima en ik maakte me dus weinig zorgen. Sterker nog, ik vond het eigenlijk een beetje vervelend om alweer bij de stomaverpleegkundige langs te moeten. Ze vroeg hoe het ging (goed!) en zei nog even tussen neus en lippen door dat ik er wel erg mager uitzag. Ik kon haar vertellen dat het toch echt goed gaat met aankomen en ik inmiddels ruim zes kilo van mijn laagste punt afzit. Toen besloot ze de chirurg er nog even bij te roepen. Hij bracht de mededeling dat een van de CT-scans die ik had gehad tijdens mijn ziekenhuisopname nogmaals was bekeken en dat ze daar twee mogelijke bloedpropjes op hadden gezien. En dus was er een afspraak gemaakt voor een echo.
Read more

Share Button

Rapportbespreking 3

Rapportbespreking
 

Casper’s sterrenbeeld is weegschaal maar wat houdt hij zich toch knap in balans. Toen hij een zusje kreeg en er thuis van alles veranderde was dat op school op geen enkele manier aan hem te merken. En ook nu weer, tijdens en na mijn ziekenhuisopname, heeft hij zich prima staande weten te houden. Hij was niet van slag nadat hij mij op de ic in slaap had zien liggen met allerlei slangen aan mijn lijf en meters aan mijn zijde; niemand wist hoe en wanneer ik wakker zou worden maar hij ging er gewoon van uit dat alles weer goed zou komen. Hij was niet van slag toen hij ineens door opa’s en oma’s van school gehaald werd en de ene dag hier en dan weer daar at.
Read more

Share Button

Weer op en neer naar school

Weer op en neer naar school
 

Deze week was het dan weer zover. Ik zou Casper weer zelf gaan brengen en halen van school. Vanaf het moment dat ik werd opgenomen in het ziekenhuis tot voor de vakantie werd hij ’s ochtends gebracht door Martijn, ging hij tussen de middag bij mijn schoonmoeder eten en werd hij na school opgehaald door mijn vader. Casper vond het prima dat het zo geregeld was; makkelijk want zo hoefde hij ook niet te fietsen! De mannen kwamen namelijk met de auto en bij oma mocht hij achterop de fiets. Extra fijn wanneer het weer wat minder is. Wat een mazzel ook voor mij dat ik uitgerekend gedurende de winter geveld was! Maar aangezien ik dus geen auto heb moest hij nu weer zoals vanouds op de fiets. En ik ook.
Read more

Share Button

Waarom ik stem op de PvdD

Waarom ik stem op de PvdD
 

Deze week is het weer zover! We mogen weer gaan stemmen. Ik moet zeggen dat ik trouw gebruik maak van mijn stemrecht. Als er wat te stemmen valt dan ben ik er bij. Het is iets wat ik moet doen, niet gaan voelt voor mij als persoonlijk falen. Terwijl ik het wel prima vind als anderen het niet doen, ieder zo zijn eigen ding denk ik dan.
Read more

Share Button

Bijwerkingen van mijn ziekenhuisopname

Bijwerkingen van mijn ziekenhuisopname
 

Ik lag op de intensive care. Weet je hoe raar die statement mij in de oren klinkt? Voor mijn gevoel is het al weer een hele tijd geleden dat ik in het ziekenhuis lag. Het voelt al een beetje vaag, alsof ik het in een film zag of dat het een droom was. Toch heb ik nog dagelijks met de gevolgen te maken. Het is namelijk een feit dat mensen die op de intensive care hebben gelegen naderhand vaak dezelfde klachten krijgen.
Read more

Share Button

Prikkerdeprik

vaccineren
 

Een paar weken geleden kwam er een brief binnen, gericht aan de ouders van C. Het betrof een vaccinatie oproep, maar het kwartje viel niet meteen bij mij. Waarom werd de inenting ineens gedaan in de sporthal en niet zoals gewoonlijk op het consultatiebureau? Totdat mijn oog op de geboortedatum van de betreffende C. viel. Het was geen oproep voor Calista, zoals ik had geredeneerd, maar hij was voor Casper!
Read more

Share Button