Weer Naar School!

Weer Naar School!
 

Zowel Casper als ik zagen erg tegen het eind van de vakantie op. Casper omdat hij gewoon wil doen wat hij zelf wil (buitenspelen of filmpjes op YouTube kijken, hij is sinds afgelopen week helemaal into de Citycraft filmpjes van Cobble Club) en geen zin heeft om al die dingen die hij in groep twee moet gaan doen te doen! Ik omdat ik graag uitslaap en geen zin heb om weer continue van huis naar school en weer terug te fietsen. Daarbij staat het eind van de zomer vakantie bij mij voor het snel intreden van de herfst en daarna de winter. En bij die gedachte word ik erg treurig!

Het bleek gisteren dan ook geen eitje om weer fris en fruitig op tijd op het schoolplein te verschijnen. Het kostte uiteindelijk drie huilbuien – twee van Casper en één van mij – en een hoop overredingskracht, maar toen het het schoolplein weer in zicht kwam werd hij toch wel weer enthousiast. Binnen was de kring was weer lekker klein en knus en de juf had er zichtbaar weer zin in.

Dit jaar zit Casper in groep twee! Ik ben benieuwd hoe hij het gaat vinden. Als groep twee-er wordt er natuurlijk meer van je verwacht dan wanneer je in groep één zit! Alsdatmaargoedgaat

Was jij al weer toe aan het “normale leven” of baalde je ook flink dat de vakantie er weer op zit?

Share Button
10 Comments

Op Pad: Apenheul

Op Pad: Apenheul
 

Afgelopen week heb ik weer een item van mijn uitjes bucket list kunnen afstrepen. Eerder bezochten we al een blotevoetenpad en Naturalis en dit keer gingen we naar de Apenheul! Eigenlijk stond dit uitje al eerder op de planning, maar op de website van het apen park lazen we dat het extreem druk was. Nu ken ik mijn metgezel en weet ik dat drukte en geduld moeten hebben geen dingen zijn waarbij hij op zijn sterkst is. Dus dacht ik; doe maar niet! Totdat mijn ouders vroegen of we afgelopen week misschien met hen mee wilden. En bovendien in de laatste week van de zomervakantie, er waren al weer twee regio’s aan de bak, dus wie weet zou het nu wel wat rustiger zijn? Ik liet me overhalen.

Op Pad: Apenheul
 

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen; het was druk, erg druk, maar niet zo druk als op de website stond beschreven. Zo konden we nog wel gewoon op de parkeerplaats parkeren en hoefden we niet de berm in! Maar doordat de apen in bepaalde gedeelten van de Apenheul loslopen mag je niet overal eten. In de zones waar je wel mag eten, drinken én roken was het daardoor stampvol. Bij de apen zelf viel het eigenlijk erg mee met de drukte.

Op Pad: Apenheul
 

Gelukkig hadden we zelf drinken en wat snacks bij ons zodat we niet in de rij hoefden te wachten om onze lunch bij elkaar te sprokkelen. Wel viel me op dat de prijzen voor snacks bij de Apenheul niet hoog waren, voor zes euro had je een menu, dus dat is zeker een plus.

Bij de ingang kun je gratis een leentas krijgen om je losse spullen en open tassen in te doen. Hierdoor zijn je bezittingen beschermd tegen grijpgrage apenvingers!

Op Pad: Apenheul
 

We hadden een gezellige dag in de Apenheul. Maar, waarschijnlijk door de drukte, er was niet veel direct contact met de apen. Ik kan me wel voorstellen dat het op een rustige dag een hele leuke ervaring kan zijn. Naast apen zijn er ook nog wat andere dieren zoals verschillende soorten vogels en capibara’s en er zijn genoeg activiteiten voor kinderen; zo zijn er natuurlijk leuke speeltuinen maar ook een grote carrousel en is er het interactieve “Jambo’s Wereld” waar je door middel van testjes kunt uitvinden hoeveel jij op gorilla Jambo lijkt.

Heb je een extra voordeelkaart van Kruidvat, dan kun je nu je punten inwisselen voor korting op de entreeprijs.

Heb jij de Apenheul wel eens bezocht?

Meer ideeën nodig voor uitjes met kinderen? Kijk hier eens!

Share Button
3 Comments

Link Up: Deel Jouw Favoriete Blogpost

Hoera, de link up van twee weken geleden deed het een stuk beter dan de eerste! Ik ga nog wel even kijken of ik nog een alternatieve plugin kan vinden want ik moet nu telkens dezelfde link up gebruiken en iedere twee weken de links weer verwijderen. Wil ik iedere keer een nieuwe link up aan maken dan moet ik daar voor betalen en dat is voor nu in ieder geval nog even niet de bedoeling! Ik kan er volgens mij wel voor kiezen om een text-only link up van te maken, dat is misschien wel het overwegen waard.

Voor nu in ieder geval; ik leg het nog eens uit! Ik heb een leuke plugin gevonden waarbij jij als lezer heel makkelijk een link naar jouw eigen blog kan toevoegen. Nu lijkt het me leuk als iedereen met een blog zijn beste blogpost/artikel van de afgelopen twee weken uitkiest en hem hier linkt, zodat er een overzichtje ontstaat van de beste stukjes op alle blogs van de bezoekers van Glim.org

Klik op de blauwe “Add your link” knop hieronder om jouw link heel snel en makkelijk toe te voegen. Het is echt heel simpel dus probeer het eens! Let er wel op dat je de url van de individuele blogpost invult en niet de homepage van jouw blog.

Neem ook een kijkje bij de andere blogartikelen die hier gelinkt staan!

 Loading InLinkz ...

Share Button
3 Comments

Het Grote Luxemburg-Verslag

Het Grote Luxemburg-Verslag
 

Het is inmiddels al weer een maand geleden dat we naar Luxemburg gingen! En eigenlijk was het helemaal niet mijn bedoeling om een dag tot dag verslag te plaatsen. Maar uiteindelijk heb ik mij toch bedacht, een beetje verlaat dus, maar uiteindelijk wel gekomen, ga er maar even voor zitten; Het Grote Luxemburg-Verslag

Dag 1
Zondag 27 juli 2014

Uitspraken als “rustig aan” zijn mijn beide mannen helaas vreemd en daarom reden wij al om tien voor negen ‘s ochtends weg uit onze straat. Dat het maar drie en een half uur rijden zou zijn en dat we officieel pas om 16.00 uur in onze gehuurde bungalowtent terecht zouden kunnen namen we maar voor lief. We reden bijna direct via Breda – Antwerpen – Brussel – Namen en tenslotte Bastogne naar onze bestemming, Camping Fuussekaul in het plaatsje Heiderscheid. Fuussekaul betekend trouwens “Vossenkuil” en dus niet “Voetenkuil” zoals mijn lieftallige partner had bedacht. Rond half één kwamen we aan en een kleine drie kwartier later konden we onze tent al in! Wat een mazzel!

Het Grote Luxemburg-Verslag
 

De rest van de dag vullen we met een wandeling over de camping, boodschappen doen bij de campingwinkel en Martijn en Casper gaan nog even zwemmen. Dan komt het koken-in-de-tent avontuur (Heb ik al vermeld dat onze kampeer ervaring beperkt is?) Na het eten worden er nog heel wat potjes kaart gespeeld en dan is het tijd om te gaan slapen.
(more…)

Share Button
4 Comments

Dikke Buik Reflecties

Martijn en ik waren pas samen en we hadden dikke pret. We deden maffe dingen. Eén van die dingen was zwanger raken. Toch was die zwangerschap geen “ongelukje” Ik kan niet zeggen dat het plan volkomen doordacht was, maar de zwangerschap was bewust en zeker niet ongewenst! Al hadden we allebei niet het vermoeden dat het zo snel zou gebeuren. Bij onze beide ouderparen ging zwanger worden niet van een leien dakje – Martijn is natuurlijk niet voor niets geadopteerd – en wat wisten wij verder van dat soort dingen? Geen van onze vrienden had al kinderen en in onze naaste familie hadden we ook nog niet veel van zwangerschappen meegekregen. Zwanger raken, dat zou toch wel een half jaar tot een jaar duren? Toch was ik na twee maanden al zwanger.

Dikke Buik Reflecties
Zwangerschaps kleding? Welnee, stretch!
 

Ik woonde nog thuis en daar werd – ondanks dat ik al 26 was – eigenlijk alles nog voor me gedaan. Ik was me er ter degen van bewust dat het ontzettend naïef en stom overkwam als ik zou gaan verkondigen dat we hier toch echt voor hadden gekozen. Dus wat deed ik? Ik probeerde – vooral op mijn werk – mijn buik te verbergen. Ik bezorgde de post. Ik had er vooraf nooit zo bij stil gestaan omdat ik zelf geen flauw idee had wie bij ons de postbode was, maar dat is dus bijzonder sociaal werk. Ik liep toch al een jaar of vier in dezelfde wijk en was er inmiddels een bekend gezicht geworden. Er woonden veel ouderen in mijn wijk die graag een praatje met mij maakten en daarbij hun mening niet onder stoelen of banken zouden steken. Hetzelfde gold voor de wijk waar ik in de middag liep met veel mensen van het volkse type. Om confrontaties uit de weg te gaan ging ik bijvoorbeeld met mijn rug naar hen toe staan of hield ik mijn arm voor mijn buik. Sommige vrouwen dijen helemaal uit, ik was gelukkig niet mega massief en had alleen een buik, dus dat scheelde.

Inmiddels is het zes jaar geleden. Ik heb geen buik foto’s, geen gipsen buikafdruk (niet dat ik daarop zit te wachten hoor!) en heb nooit zwangerschapskleding gedragen. Ik zou het graag nog eens bewust meemaken, de hele rits.. bedenken dat je er voor gaat, wanneer je vruchtbaar bent, afwachten of het lukt (niet te vaak natuurlijk, binnen een maand of drie moet het toch wel raak zijn in mijn perfecte zwangerschapsfantasie) blij en vol trots aankondigen dat het is gelukt en dat er nog een baby komt. Over de bevalling zelf heb ik geen fantasieën verder hoor. Daar denk ik liever helemaal niet meer aan.

Dikke Buik Reflecties
Zwangerschaps kleding? Welnee, een t-shirt van Tijn!
 

Toen ik moeder werd, werd ik wat ik altijd al wilde worden – ook al was ik me daar van te voren nooit bewust van geweest – Martijn moest iets langer aan het vaderschap wennen. Nadat ik net was bevallen riep ik; DIT NOOIT MEER! Maar een jaar of twee later begon ik me te realiseren dat ik nog heel graag een tweede kindje wilde. Helaas denkt Martijn daar anders over, die schuift de beslissing het liefst nog even voor zich uit. De afgelopen vier jaar voelde ik bij elke zwangerschap waar ik van hoorde een enorme jaloersheid oplaaien. Ik ben al zes jaar geen 26 meer en voor mijn gevoel begint de tijd te dringen. Zou het ooit nog gaan gebeuren? Of moet ik genoegen nemen met maar één – geweldig – kind?

Heb jij nog een kinderwens?

Share Button
8 Comments

Tag: 50 Funny Questions

Tag: 50 Funny Questions
 

Op het blog van Linda zag ik deze – lange – tag voorbij komen. Je weet hoe ik ben! Die moest ik overnemen! Maar een hele lange lijst met enkel vragen is natuurlijk ook wat saai, vandaar dat ik in ons familie archief gedoken ben en er een paar grappige foto’s uit gepikt heb.

1. Laat je de deuren van je kledingkast open of doe je die netjes dicht?
Toen ik “normale” openslaande deuren op mijn kledingkast had moesten die altijd dicht en het liefst ook op slot. Maar tegenwoordig hebben we schuifdeuren en die staan meestal gewoon open.

2. Neem je shampoo en andere spullen mee van een hotelkamer?
Yup. Ik hou van dat soort dingen. Daar ligt het toch ook voor? Shampoo dan he, ik neem geen handdoeken of zo mee!

3. Slaap je met het dekbed ingestopt of hangt het los?
Los. En als het ingestopt zit haal ik het los voordat ik ga slapen. Ik hou niet van dat ingestopte gevoel!
(more…)

Share Button
4 Comments