Zwanger: 20 Weken! Op de Helft!

Zwanger: 20 Weken! Op de Helft!
 

Ik heb vorige week geen update geplaatst maar vandaag ga ik dat meer dan goed maken! Vandaag is het namelijk een bijzondere dag, niet alleen omdat het de dag voor kerst is, maar ook omdat ik vandaag precies twintig weken zwanger ben!

De afgelopen weken zijn een stuk beter verlopen dan de weken daarvoor. Ik ben minder misselijk, hang nu nog maar zo’n twee à drie keer per week boven de pot en lijk langzamerhand ook weer makkelijker te kunnen drinken. Tot nu toe leefde ik op water-met-prik, de AH aarbei-banaan smoothie, koffie en cup-a-soup. Die laatste twee zijn misschien niet zo gezond maar andere dingen hield ik, qua drinken, echt niet binnen. Inmiddels zit ik weer aan de Fernandez en het multivruchten sap!
(more…)

Share Button
Reageer

Mommy Scenario Tag

Een poos geleden zag ik op MamaKletst.nl deze tag met opvoedkundige dilemma’s voorbij komen. Ik vond de vragen zelf erg leuk en heb hem dus ook ingevuld. Vandaag lees je hier mijn antwoorden!

Mommy Scenario Tag
Een foto uit de tijd dat pizza er nog wel in ging!
 

1. Je kind wil niet eten, moet hij dan eten of geef je toe?
Meteen een heel herkenbaar dilemma! Casper wil bijna nooit zijn avondeten op eten. Soms gaat er zelfs geen hap naar binnen. Ik ben een enkele keer de strijd aan gegaan, kind naar zijn kamer gestuurd, gepropt, boos geworden.. maar nu heb ik me er maar bij neergelegd. Ik was vroeger precies zo en ik geloof er niet in dat dwingen gaat helpen.
(more…)

Share Button
1 Comment

De Bevalling van Casper

De Bevalling van Casper
 

Het is vierentachtig ruim zes jaar geleden en ik kan de verflucht nog ruiken. Het porselein was nog nooit gebruik..

Nee bullshit natuurlijk! Ik vind het knap van Rose Dawson Calvert maar het is voor mij nog geen zes-en-een-half jaar geleden en toch weet ik er eigenlijk niet zo heel veel meer van! Toch was ik wel weer nieuwsgierig hoe het ook al weer was gegaan nu dat ik bijna halverwege mijn tweede zwangerschap zit. Gelukkig kwam ben ik altijd al iemand geweest die van alles online gooit en zo kon ik via de Wayback Machine mijn destijds getypte bevallingsverhaal terug vinden.

Ik neem jullie mee terug naar de avond van 16 oktober 2008

(more…)

Share Button
1 Comment

Kaartjes Naar De Buren

Kaartjes Naar De Buren
 

Een paar jaar geleden woonden wij in een appartement en was het de gewoonte om met iedereen die op onze gallerij woonde kerstkaartjes uit te wisselen. Toen we verhuisden naar onze eengezinswoning ruim twee jaar geleden had ik eigenlijk ook wel verwacht om kerst kaartjes van onze nieuwe buren te ontvangen. Om de een of andere reden hoort dat voor mij wel bij het hele kindvriendelijke buurt idee wat ik bij een woonwijk als deze krijg. En toch bleef onze spreekwoordelijke brievenbus leeg. Het duurde twee jaar voordat ik er een opmerking over maakte tegen Martijn. Die wist meteen waar het aan zou kunnen liggen; “Joh Pris, jij bent toen met dat hele kaarten gedoe begonnen op de gallerij.. niet zo gek dat je nu niets ontvangt. Je moet zelf de eerste kaarten uit gaan delen.”

Shit verrek hé! Daar kon hij wel eens gelijk in hebben! Ik heb Casper gisteren dan maar als postbode op pad gestuurd om kaartjes uit te delen aan de buurtbewoners waar we contact mee hebben. Ben benieuwd of we iets terug krijgen!

Stuur jij kaartjes naar je buren?

Share Button
1 Comment

De Kinderfysiotherapeut

De Kinderfysiotherapeut
 

Laatst vertelde ik dat Caspers juffrouw ons aanraadde om eens bij een fysiotherapeut langs te gaan. Zijn motoriek was nog niet op niveau en de stand van zijn voetjes was volgens haar ook niet top. Ze raadde ons een praktijk aan die ook een vestiging hier vlak bij heeft dus dat kwam mooi uit. Bovendien wordt fysiotherapie voor kinderen vaak gewoon door de – basis – zorgverzekering gedekt. Zowel Martijn als ik hadden nog geen ervaring met fysiotherapie en ik wist ook niet helemaal wat ik me er nou bij voor moest stellen. Daarom heb ik samen met Casper wat filmpjes gekeken op YouTube over kinderfysiotherapie al kon ik er helaas niet zoveel – duidelijke – vinden.
(more…)

Share Button
2 Comments

Caspers Nieuwe Kamer

Caspers Nieuwe Kamer
 

Nu dat we een tweede kindje verwachten zijn wij als gezin in een soort super-stoelendans terecht gekomen. Zowel Casper als wij sliepen altijd op de eerste verdieping in ons huis. Martijn en ik in een hele grote slaapkamer aan de tuinkant en Casper aan de voorkant. De grote kamer waar Martijn en ik in sliepen waren oorspronkelijk twee kamers maar de vorige bewoners hebben de tussenmuur er uit gesloopt. Maar recentelijk zijn Martijn en ik met ons bed naar boven verhuisd en met behulp van een vriend is er weer een tussenwand neergezet. Het kleinste kamertje van de twee wordt onze “inloopkast” Onze kledingkasten staan er en als het goed is kan er straks nog wat meer opgeslagen worden. De grootste kamer wordt Caspers nieuwe kamer! Momenteel is het nog een bouwval maar ik hoop binnen een maand toch wel flinke vorderingen te hebben gemaakt.
(more…)

Share Button
Reageer