Inschrijven bij peuterspeelzaal en basisschool

inschrijving bij peuterspeelzaal en basisschool
 

In juli werd het mij al gevraagd bij het consultatiebureau; Had ik Calista al ingeschreven voor de peuterspeelzaal? Daarvoor had ik me al voorgenomen daar aan het begin van het nieuwe schooljaar direct achter aan te gaan. Net als achter de inschrijvingsformulieren voor de basisschool. Inmiddels staat ze dus, met anderhalf, bij beide ingeschreven. Sommigen reageerden verbaasd toen ik dit vertelde want; moest dat echt al zo vroeg? Maar ook hoorde ik juist over moeders die dit soort dingen nog tijdens hun zwangerschapsverlof al afhandelden! En nee, dus niet enkel in Amsterdam maar ook gewoon bij ons in de stad.
Read more

Share Button

Mijn dreumes huilt want..

Mijn dreumes huilt want
 

..ze ondanks dat ze er al twee in haar handen heeft, toch persé mijn soepstengel er bij wil hebben. Die krijgt ze dus mooi niet!

Je kent vast nog wel die vader die zijn zoon telkens wanneer hij huilde op de foto zette en deze foto’s – tot groot hilariteit van menig internet gebruiker – met het wereldwijdeweb deelde. Ook mijn dreumes is lekker strijdbaar en ondeugend en vandaar vandaag een compilatie van huilende gezichten. Want och och, wat is ze zielig!
Read more

Share Button

Ik ben een huismus

Ik ben een huismus
 

Recent kreeg ik het aanbod om – kosteloos – een bezoek te brengen aan China. En weet je wat ik deed? Ik wees het af! Als ik namelijk denk aan “Op reis naar China” denk ik;
1. Dagen klem zitten en trombose kweken in een vliegtuig met twee kinderen,
2. Of dagen klem zitten en trombose kweken in een vliegtuig maar dan zonder kinderen omdat die bij opa en oma zouden blijven, wat dus zou betekenen dat ik ze meer dan een week niet zou zien en een halve wereldbol verwijderd van hen zou zijn, wat voor mij onvoorstelbaar is,
3. De hele trip Chinees eten, waar ik dus absoluut niet van houd, om over die geuren nog maar te zwijgen,
4. Mensen waar ik amper mee kan communiceren aangezien ik verrassend genoeg dus geen Chinees spreek,
5. Damestoiletten zonder deur – en stel dan dat je ook nog ongesteld bent ofzo – ik vind twee mee turende kinderen toch echt de max.

Met andere woorden, ik zie zo snel nog best een hoop beren op de weg.
Read more

Share Button

Happy Halloween

halloween
 

Halloween is toch nog wel een dingetje in sommige kringen merk ik. Mensen vinden het een commercieel feest overgewaaid uit Amerika. En terwijl dat tijdens mijn jeugd juist de place to be was is er in de loop der jaren een soort antipathie tegenover dat land ontstaan. Snap ik ook wel! Je hoeft alleen maar naar de huidige politieke toestand te kijken om te beseffen dat ze het spoor weleens bijster zijn. Maar dan nog.. Halloween is van oorsprong niet eens een Amerikaans feest. Het is gebaseerd op het oude Keltische feest Samhain en juist vanaf Europese bodem meegenomen naar de VS door immigranten. Na de opkomst van het Christendom is het in een nieuwe vorm gegoten, zoals destijds meerdere heidense feesten zijn aangepast, denk aan Pasen dat in de plaats kwam van Ostara en Yule dat vervangen werd door Kerstmis. Samhain werd gekoppeld aan Allerheiligen en zo ontstond de naam Halloween oftewel All Hallows Eve.
Read more

Share Button

Calista 17 maanden

Calista 17 maanden
 

Lang geleden deed ik nog wel eens een maandelijkse update over de ontwikkeling van Calista maar de laatste tijd schoot het er telkens bij in. Inmiddels is ze dus al ruim 17 maanden oud en een echte dreumes. Calista begon 2 weken na haar eerste verjaardag met los lopen en inmiddels legt ze flink wat af op een dag. Ze is namelijk continue in beweging. Daarin doet ze me wel denken aan haar broer toen hij die leeftijd had. Mijn kinderen zijn helaas geen grote knuffelkonten en willen ook niet lekker met mama luieren. Nope! Actie, bewegen!
Read more

Share Button

Help! Mee op schoolreis!

schoolreis
 

Wanneer je kind naar de basisschool gaat krijg je er vroeg of laat waarschijnlijk mee te maken; de schoolreis! Dat is toch vaak wel een dingetje. Bij Casper op school gaan ze normaal gesproken vanaf groep 3 mee, maar wanneer het een feestjaar is gaan de kleuters ook mee. Ik kan me voorstellen dat het voor ouders best moeilijk kan zijn om hun kind zo’n dag mee te geven. En misschien vinden die kleintjes het zelf ook wel hartstikke spannend.
Read more

Share Button