Help! Mee op schoolreis!

schoolreis
 

Wanneer je kind naar de basisschool gaat krijg je er vroeg of laat waarschijnlijk mee te maken; de schoolreis! Dat is toch vaak wel een dingetje. Bij Casper op school gaan ze normaal gesproken vanaf groep 3 mee, maar wanneer het een feestjaar is gaan de kleuters ook mee. Ik kan me voorstellen dat het voor ouders best moeilijk kan zijn om hun kind zo’n dag mee te geven. En misschien vinden die kleintjes het zelf ook wel hartstikke spannend.
Read more

Share Button

Casper 8 jaar!

Casper 8 jaar
 

Mijn allerbeste vriend is vandaag jarig! Hij wordt acht. Afgelopen woensdag heeft hij al zijn kinderfeestje gevierd. Toen zijn we met een aantal van zijn klasgenoten naar MonkeyTown in Rijswijk gegaan. Op vrijdag heeft hij op school getrakteerd en afgelopen zondag kwamen familie en vrienden langs. Hij vond het dit jaar moeilijk om een verlanglijstje te maken en heeft dus vooral geld en cadeaubonnen ontvangen waar hij erg blij mee is. Hij denkt altijd goed na over hoe hij dit soort zaken wil besteden, sterker nog; de laatste cadeaubon van vorig jaar is pas vorige maand uitgegeven!
Read more

Share Button

30 DBCNL 9: Genânte momenten

gênant
 

Het dingetje met genânte momenten is dat ik er een heleboel heb beleefd maar dat er ook heel veel tussen zitten die gewoon te erg zijn, die verdring ik dus naar de krochten van mijn geheugen. Ze zijn te erg om ooit nog op te rakelen. Toch heb ik er ook een paar die ook wel heel erg waren maar waar ik inmiddels mee kan dealen. Lees je mee?
Read more

Share Button

30 DBCNL 8: Als ik de loterij win, dan..

loterij
 

Als ik de loterij win, dan.. ja wat dan? Ik zou het wel weten hoor! Het ligt natuurlijk maar net aan het bedrag dat ik zou winnen. Maar natuurlijk fantaseer ik hier wel eens over. Mocht het een heel groot bedrag zijn (ja! graag!!) dan zou ik zeker wat apart houden maar ik zou ook een flink aantal euro’s meteen over de balk smijten. Het lijkt me namelijk heerlijk om lekker op pad te gaan met het gezin. Een aantal dagen Disneyland Parijs bijvoorbeeld en dan ook nog een trip naar een all-inclusive in Spanje of Turkije. Zoals dat resort dat Enzo Knol bezocht. Yup, ik zie dat helemaal zitten! Tot voorkort begreep ik dat nooit zo, zo’n all-inclusive, omdat ik dan het idee had dat je bijna alle tijd bij het hotel door brengt en niets van het land zelf mee krijgt, maar op dit moment lijkt het me heerlijk. Even uitpuffen en niets hoeven doen, yes please!
Read more

Share Button

30 DBCNL 7: Verzamelingen en obsessies

verzamelingen
 

Ik was afgelopen week lekker aan het slacken op bloggebied. Het kwam er weer niet van. Daardoor heb je nog twee opdrachten van de 30 Day Blogchallenge NL van met tegoed! Hierbij de eerste, de tweede zal rond 13.00 uur vanmiddag online komen.
Read more

Share Button

Ervaring met de vijf minuten methode

vijf minuten methode
 

Vorige week kondigde ik aan dat wij met de vijf minuten methode gingen beginnen in de hoop Calista – inmiddels 15 maanden – zo makkelijker en vooral sneller in slaap te kunnen krijgen. Best hard, maar in ons geval denk ik toch wel echt nodig. We zijn begonnen op maandag, de eerste dag van de laatste week van de zomervakantie hier, in de hoop alles voordat school weer zou beginnen op rolletjes te laten lopen, of in ieder geval iets beter. Aangezien ik voordat we hiermee begonnen ik regelmatig zes uur per dag bezig was om haar in slaap te krijgen, verdeeld over één middagslaapje en de avond. En omdat ik eigenlijk Casper ook zelf op bed wil leggen, hem wil helpen bij het douchen en hem wil voorlezen.

Mijn blogje van vorige week werd vorige week erg veel gelezen, ik neem dus aan dat er veel interesse is voor dit onderwerp. Ik heb dan ook zes dagen vrij precies bijgehouden hoe het van dag tot dag verliep, het is dus een uitgebreid verslag geworden, maar misschien hebben andere ouders er wat aan.
Read more

Share Button