Maybelline Super Stay Uptown Blue 20


 

De Maybelline Forever Strong Super Stay Gel Nail Color 7 Days in de kleur Uptown Blue – als ik het goed heb is dat de complete naam van deze nagellak. Dat is een hele mond vol, zal ik maar zeggen!

Uptown Blue is een mooie babyblauwe kleur, die mij bij gebruinde handen nog mooier leek. Laat die zomer dus maar komen! Daarbij was het een tint die nog niet in mijn stash voorkwam. Hebben dus! De lak is volledig creamy en komt met een breed kwastje, zoals we die ook o.a. van Sally Hansen kennen. Ik blijf deze kwastjes toch wat moeilijk in gebruik vinden.


 

De formule van de lak is vrij dik, een stuk dikker dan dat ik gewend ben. Ik moet de tweede laag in ieder geval “zwevend” aanbrengen wil ik de eerste laag niet verwijderen. Jammer. Bij het verwijderen van de lak valt mij nog eens op hoeveel nagellak er eigenlijk op mijn vingers zit. Het lijkt alsof ik langer moet poetsen dan bij andere lakken.

De kleur vind ik persoonlijk prachtig en lijkt me ook erg geschikt om voor een nailart te gebruiken. Ik moet bekennen dat ik de prijs van deze lak niet precies meer weet, maar volgens mij lag hij rond de 8 euro.

Ga jij weer voor pasteltinten dit voorjaar?

Rimmel Colour Rush 220 Rumour Has It


 

Vorige week had Kruidvat een mooie aanbieding. Bij besteding van minimaal €9,99 aan producten van het merk Rimmel kreeg je een mooi retro blikje met een mascara cadeau. Nu ben ik nogal gevoelig voor zogenaamde gratis producten, dus besloot ik mezelf op eem mooi Rimmel product te trakteren. Ik zag deze Lasting Finish Colour Rush Balms staan voor precies €9,99 Mijn oog viel op de variant 220 Rumour Has It, een mooie opvallende fuchsia tint. Naast deze variant bestaat de lijn uit nog zes andere tinten.


 

Je ziet de lipstick in potlood vorm tegenwoordig allemaal maar ik had er zelf nog geen een in mijn bezit. Toch vind ik het een erg handig systeem. Het werkt makkelijk tijdens het opbrengen omdat je vrij precies kunt stiften. Onderaan de stift zit een draaisysteem zodat je het potlood niet hoeft te slijpen.


 

De swatches maakten mij erg blij. Dit is precies wat ik van deze Colour Rush Balm had verwacht! Mooi pigment en een zachte fijne formule.


 

De balm brengt zoals ik al zei heerlijk aan. Hij droogt mijn lippen niet uit en plakt niet. In het begin is de kleur nog niet kiss-proof, zodra hij ingetrokken is natuurlijk wel.


 

 

Na twee uur maakte ik de linker foto en na vier uur nog de rechter. Helaas viel die laatste niet helemaal scherp uit. Hiermee wilde ik even laten zien dat de kleur enorm goed houdbaar is. Hij trekt namelijk helemaal in de lippen. Mijn lippen zien er wel wat droog uit maar dat komt omdat ik ze normaal zo’n beetje om het uur insmeer met een lippenbalsem en om de kleur verder niet te beïnvloeden heb ik dat nu niet gedaan.

Ik ben echt enthousiast over de Colour Rush Balm. De kleur is prachtig, hij blijft erg lang zitten en is handig in het gebruik. Daarbij vind ik hem in vergelijking met andere soortgelijke producten vriendelijk geprijsd.

Oja, nog één ding.. wat zat dit product VRE-SE-LIJK verpakt. Ik heb mijn potloodje bijna moeten slopen voordat ik het plastic dat er omheen zat er af kreeg. No fun!

Sharpies!


 

Iedere zichzelf respecterende craftster heeft er wel van gehoord; de populaire Sharpies! Deze permantente markers in penvorm zijn in Nederland helaas nog niet algemeen verkrijgbaar maar zijn onder andere in de USA een begrip. Bij mij stonden ze al jaren op mijn wishlist en ik heb nu dan eindelijk een set gekocht, bij webshop Scrobby. De markers zijn niet echt goedkoop, voor de set betaalde ik namelijk €13,91 maar je kunt er wel alle kanten mee op!


 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn sharpies nog niet heb gebruikt. Ik heb er nog geen tijd voor vrij gemaakt! Wat ik wel heb opgedaan in inspiratie! Zo kun je ze natuurlijk voor tekeningen gebruiken, in een art journal bijvoorbeeld, maar sharpies schijnen zich ook goed te lenen voor nail art! Hierbij schijnt een laagje haarlak tussen de sharpie tekening en de topcoat te helpen bij het voorkomen van uitgelopen sharpie kunst. Op Pinterest vind je een enorme hoeveelheid sharpie manicure ideeën.

Maar er is nog veel meer! Zo versierde LoisLorinde laatst nog servies met deze markers en kun je er bijvoorbeeld ook saaie schoenen (en ander textiel) mee opleuken.

Mijn challenge is om de komende tijd iedere week minstens één keer mijn sharpies erbij te pakken en even een creatief momentje in te plannen. ZOu het me gaan lukken?

Ben jij al bekend met Sharpies?