Mommy Tag

Mommy Tag
 

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?
Thuisblijfmama

2. Zou je het anders willen?
Hell-to-the-no. Toen Casper baby was heb ik wel gewerkt. Man wat een ellende! Ik ben heel erg blij dat ik nu thuisblijfmoeder ben. Ik word ontzettend snel moe en gestresst van mensen om me heen en daardoor vind ik het traditionele werken voor een baas vreselijk, vond ik al voordat ik moeder werd en toen ik het ook nog eens met het huishouden en het mama-schap moest gaan combineren werd het helemaal een drama.

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?
Tegenwoordig wel maar toen hij kleiner was kroop Casper regelmatig midden in de nacht bij ons in bed. Och, als hij dalijk vijfentwintig is wil hij echt niet meer bij zijn moeder slapen hoor. Dat soort dingen komen meestal vanzelf goed.

4. De beste aankoop voor je kindje?
Uhmm….!? Hij is al bijna zes dus het wordt wat moeilijk om één ding er uit te pikken. Ik was destijds wel erg blij met de loopstoel en de inklap buggy. Fijne dingen die we hebben gekregen zijn het fietsstoeltje voor achterop (hoe heb ik het zo lang zonder gedaan!?) en de fiets die Casper nu zelf heeft.

5. Hoeveel kinderen wens je?
Drie.. maar dat zal het wel niet meer worden.

Mommy Tag
 

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
Nu is Casper het enige kleinkind aan beide kanten dus hij wordt vaak uitgenodigd bij de opa’s en oma’s. Ik denk dat we gemiddeld wel elke maand een date night hebben. Meestal gaan we dan uiteten.

7. Favoriete bezigheid van je kindje?
Twee dingen: op de laptop, hij kijkt dan meestal filmpjes op YouTube en buitenspelen.

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Ik heb zelf bijna niets gekocht tijdens de zwangerschap en kan me dan ook geen miskoop herinneren.

9. Het favoriete eten van je kindje?
Hij houdt van broodjes en poffertjes!

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Toen Casper pas geboren was hadden we een lease auto, een Audi A3. Dat was een driedeurs en dat was niet echt praktisch met een autostoeltje. Naderhand kreeg Martijn een andere baan en moest hij dus afscheid nemen van zijn auto. Sindsdien hebben we auto’s gehad met vijf deuren in stationwagon uitvoering.

Mommy Tag
 

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Ik woog – bijna zeven jaar geleden – voordat ik zwanger werd zo’n 57 kg. Nu ben ik vier kilo zwaarder.

12. Wat is je droom vakantie met kids?
Minstens drie weken Florida met lekker veel Disney en andere themaparken. Alleen zie ik dan wel enorm op tegen die vliegreis.

13. En je droom vakantie zonder kids?
Een roadtrip door Europa van een half jaar ofzo.. maar pas als Casper volwassen is natuurlijk! Lekker overal net zolang blijven als ik wil en heel veel cultuur opsnuiven. Ik trek sowieso een week uit voor het Louvre.

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Alles. Ten eerste heb ik nooit meer last van depressieve periodes. Doordat ik moeder ben geworden vraag ik mij nooit meer af wat de zin van het bestaan is en doe ik niet meer moeilijk in mijn hoofd. Ten tweede ben ik veranderd in een emotioneel watje. Ten derde had denk ik niemand van mij verwacht dat ik moederschaps kwaliteiten zou bezitten maar ineens waren ze daar!

15. Mijn hart smelt als ik ……….. (maak de zin af)
Mijn zoon hoor zeggen dat hij van me houdt, dat hij met me wil trouwen en dat we best vrienden zijn.

Mommy Tag
 

16. Waar shop jij de leukste kinderspullen?
Meestal bij H&M – in de sale – omdat ik een cheapskate ben.

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
Mama make-up? Wat is nu weer mama make-up? Ik gebruik gewoon waar ik zin in heb. Hetzelfde geld voor verzorgingsproducten. Al vind ik billendoekjes nog steeds ideaal voor van alles en die gebruikte ik voordat ik moeder werd nooit.

18. A-merk of huismerk?
Huismerk. Kruidvat luiers vond ik bijvoorbeeld altijd veel beter dan welk A-Merk luiers dan ook.

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?
Nee niet echt. Ik denk vanaf een jaar of 23 pas, daarvoor had ik eigenlijk een hekel aan kinderen. Ik vond ze onvoorspelbaar en eng!

20. Wat is het leukste aan het moederschap?
Een kind waar je dingen van jezelf in herkend. Knuffels. De enorme schattigheid die hij had toen hij een baby was. Wanneer hij ineens zegt dat hij me mooi vind of dat mijn haar leuk zit.. Dat soort dingen.

Share Button
3 Comments

Kinderfeestjes!

Over minder dan een maand is het al weer zover! Dan is Casper jarig en wordt hij ZES!! En daar hoort natuurlijk het welbekende feestje bij. Vorig jaar hebben we het kinderfeestje thuis gevierd en hadden we er een piratenthema aan vast geplakt. Om het nu dit jaar weer thuis te vieren vind ik ook weer zo iets.. het lijkt me wel eens leuk om op pad te gaan met die kinders! Het is wel jammer dat hij niet in de zomer jarig is, dan hadden we bijvoorbeeld een speurtocht in het park kunnen doen en daarna spelen in de speeltuin. Maar die gok kan ik met het weer in oktober echt niet nemen. (Mocht je trouwens ook geïnteresseerd zijn in het organiseren van een piratenfeest, hier vind je mijn board op Pinterest met ideeën!)

Kinderfeestjes!
een deel van de chaos na het feestje vorig jaar!
 

Waar we vorig jaar nog geen enkel idee hadden waar we mee bezig waren, aangezien het ons eerste kinderfeestje zou worden en Casper ook nog geen andere feestjes had bezocht, komen we nu wat beter beslagen ten ijs. Behalve de ervaring van het feestje dat we vorig jaar zelf gaven hebben we ook wat dingen meegekregen van de andere kinderfeestjes waarvoor Casper het afgelopen jaar werd uitgenodigd. En dat waren er best veel, de een nog leuker dan de andere! Zo is hij al eens naar de bioscoop en de McDonald’s geweest, naar de indoorspeeltuin en naar een echte boerderij en ook naar verschillende “thuis” feestjes. En dan kom ik ook weer bij het punt dat we niet alle kinderen weer terug kunnen uitnodigen, dat vind ik ook wel weer sneu. Ik moet wel bekennen dat ik al een lijstje met kindjes in mijn hoofd heb die mijn voorkeur hebben, maar dit moet ik nog wel met de jarige job zelf overleggen!

Kinderfeestjes!
 

Momenteel staat bowlen boven aan onze lijst, omdat het dichtbij en betaalbaar is. Wat me ook leuk lijkt is Plaswijck maar nogmaals, misschien regent het de hele dag wel! En de Kinderwerkplaats helaas weer te ver!

Heb jij misschien nog tips voor een leuk feestje? En wat was het leukste feestje waar jij als kind voor was uitgenodigd?

Share Button
3 Comments

Jawel Ik Ben Er Nog!

Jawel Ik Ben Er Nog!
 

Het is weer lekker regenachtig en koud, het perfecte weer om even te bloggen! Ik had eigenlijk gedacht; als Casper dalijk weer op school zit, kom ik vanzelf wel weer in mijn blog-ritme. Toch is dat tot nu toe heel anders gelopen. Oeps. Misschien is het even tijd om mijn eigen lijst met 33 blogpost ideeën door te nemen ;) Ik weet niet wat het is maar het wil gewoon niet lukken om iets met enige samenhang uit te tikken. Ik ben wel ook met een ander projectje bezig in mijn hoofd, misschien dat dat ook meespeelt!

De laatste keer schreef ik dat Casper eigenlijk nog helemaal niet zo’n zin had om weer naar school te gaan maar inmiddels is hij gelukkig weer helemaal bijgedraaid! School is leuk! Groep twee is leuk! En stiekem vond ik het zelf ook wel weer leuk om sommige schoolpleinmoeders weer eens te zien en te spreken! Vorige week was er al weer een Ridderfeest op school en de schoolfotograaf is ook al weer langs geweest dus wij hebben het hele vakantie ritme al lang weer van ons afgeschud. Al kijk ik niet uit naar de lange herfst en winter periode die we weer door moeten. En dan nog zoiets, ze zijn net nu de vakantie voorbij is begonnen met het vervangen en aanpassen van de stoplichten op de drukke kruispunten op de weg naar school. Waarom kan dat nu niet gewoon in de schoolvakantie!? Zelfs het alarm van de trambaan is momenteel uitgeschakeld, je komt werkelijk ogen te kort.

Ik zei net al iets over de schoolfotograaf en ik vroeg me af hoe jullie daar mee omgaan? Ik zou het leuk vinden als ik over tien jaar de schoolfoto’s terug kan kijken om te zien hoe hij er in dat schooljaar uitzag en hoe hij in de loop der jaren veranderd is. Maar toen ik eergisteren op het schoolplein rondkeek zag ik toch heel veel opgedirkte kindjes met nieuwe kleren en net gekapte haartjes. Is het zo raar dat ik geen speciale aandacht hieraan besteed?

Nog minder dan een maand en Casper wordt ZES! Wauw.. oud! Hihi Ik ben bezig met het opstellen van een verlanglijstje voor hem maar kom tot de conclusie dat hij alles al heeft. Wat zou nu echt iets heel leuks zijn om te geven voor zijn verjaardag? Hij is bezeten van hijskranen en graafmachines, maar daar heeft hij er dus al zes miljoen van en ik kan die dingen eigenlijk nergens meer kwijt! Help!?

Share Button
1 Comment

Weer Naar School!

Weer Naar School!
 

Zowel Casper als ik zagen erg tegen het eind van de vakantie op. Casper omdat hij gewoon wil doen wat hij zelf wil (buitenspelen of filmpjes op YouTube kijken, hij is sinds afgelopen week helemaal into de Citycraft filmpjes van Cobble Club) en geen zin heeft om al die dingen die hij in groep twee moet gaan doen te doen! Ik omdat ik graag uitslaap en geen zin heb om weer continue van huis naar school en weer terug te fietsen. Daarbij staat het eind van de zomer vakantie bij mij voor het snel intreden van de herfst en daarna de winter. En bij die gedachte word ik erg treurig!

Het bleek gisteren dan ook geen eitje om weer fris en fruitig op tijd op het schoolplein te verschijnen. Het kostte uiteindelijk drie huilbuien – twee van Casper en één van mij – en een hoop overredingskracht, maar toen het het schoolplein weer in zicht kwam werd hij toch wel weer enthousiast. Binnen was de kring was weer lekker klein en knus en de juf had er zichtbaar weer zin in.

Dit jaar zit Casper in groep twee! Ik ben benieuwd hoe hij het gaat vinden. Als groep twee-er wordt er natuurlijk meer van je verwacht dan wanneer je in groep één zit! Alsdatmaargoedgaat

Was jij al weer toe aan het “normale leven” of baalde je ook flink dat de vakantie er weer op zit?

Share Button
10 Comments

Op Pad: Apenheul

Op Pad: Apenheul
 

Afgelopen week heb ik weer een item van mijn uitjes bucket list kunnen afstrepen. Eerder bezochten we al een blotevoetenpad en Naturalis en dit keer gingen we naar de Apenheul! Eigenlijk stond dit uitje al eerder op de planning, maar op de website van het apen park lazen we dat het extreem druk was. Nu ken ik mijn metgezel en weet ik dat drukte en geduld moeten hebben geen dingen zijn waarbij hij op zijn sterkst is. Dus dacht ik; doe maar niet! Totdat mijn ouders vroegen of we afgelopen week misschien met hen mee wilden. En bovendien in de laatste week van de zomervakantie, er waren al weer twee regio’s aan de bak, dus wie weet zou het nu wel wat rustiger zijn? Ik liet me overhalen.

Op Pad: Apenheul
 

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen; het was druk, erg druk, maar niet zo druk als op de website stond beschreven. Zo konden we nog wel gewoon op de parkeerplaats parkeren en hoefden we niet de berm in! Maar doordat de apen in bepaalde gedeelten van de Apenheul loslopen mag je niet overal eten. In de zones waar je wel mag eten, drinken én roken was het daardoor stampvol. Bij de apen zelf viel het eigenlijk erg mee met de drukte.

Op Pad: Apenheul
 

Gelukkig hadden we zelf drinken en wat snacks bij ons zodat we niet in de rij hoefden te wachten om onze lunch bij elkaar te sprokkelen. Wel viel me op dat de prijzen voor snacks bij de Apenheul niet hoog waren, voor zes euro had je een menu, dus dat is zeker een plus.

Bij de ingang kun je gratis een leentas krijgen om je losse spullen en open tassen in te doen. Hierdoor zijn je bezittingen beschermd tegen grijpgrage apenvingers!

Op Pad: Apenheul
 

We hadden een gezellige dag in de Apenheul. Maar, waarschijnlijk door de drukte, er was niet veel direct contact met de apen. Ik kan me wel voorstellen dat het op een rustige dag een hele leuke ervaring kan zijn. Naast apen zijn er ook nog wat andere dieren zoals verschillende soorten vogels en capibara’s en er zijn genoeg activiteiten voor kinderen; zo zijn er natuurlijk leuke speeltuinen maar ook een grote carrousel en is er het interactieve “Jambo’s Wereld” waar je door middel van testjes kunt uitvinden hoeveel jij op gorilla Jambo lijkt.

Heb je een extra voordeelkaart van Kruidvat, dan kun je nu je punten inwisselen voor korting op de entreeprijs.

Heb jij de Apenheul wel eens bezocht?

Meer ideeën nodig voor uitjes met kinderen? Kijk hier eens!

Share Button
3 Comments

Link Up: Deel Jouw Favoriete Blogpost

Hoera, de link up van twee weken geleden deed het een stuk beter dan de eerste! Ik ga nog wel even kijken of ik nog een alternatieve plugin kan vinden want ik moet nu telkens dezelfde link up gebruiken en iedere twee weken de links weer verwijderen. Wil ik iedere keer een nieuwe link up aan maken dan moet ik daar voor betalen en dat is voor nu in ieder geval nog even niet de bedoeling! Ik kan er volgens mij wel voor kiezen om een text-only link up van te maken, dat is misschien wel het overwegen waard.

Voor nu in ieder geval; ik leg het nog eens uit! Ik heb een leuke plugin gevonden waarbij jij als lezer heel makkelijk een link naar jouw eigen blog kan toevoegen. Nu lijkt het me leuk als iedereen met een blog zijn beste blogpost/artikel van de afgelopen twee weken uitkiest en hem hier linkt, zodat er een overzichtje ontstaat van de beste stukjes op alle blogs van de bezoekers van Glim.org

Klik op de blauwe “Add your link” knop hieronder om jouw link heel snel en makkelijk toe te voegen. Het is echt heel simpel dus probeer het eens! Let er wel op dat je de url van de individuele blogpost invult en niet de homepage van jouw blog.

Neem ook een kijkje bij de andere blogartikelen die hier gelinkt staan!

 Loading InLinkz ...

Share Button
3 Comments