Ask Me Anything: Trots, Anders en Angst

Marijke stelde mij drie vragen naar aanleiding van mijn Ask Me Anything oproepje. Vooral de derde vond ik best heftig!

Waar ben je het meest trots op?
Wat zou je anders willen in je leven?
Waar ben je bang voor?

Waar ben je het meest trots op?

Laat ik maar meteen met de eerste vraag beginnen. Het meest trots ben ik op mijn zoon. Sorry voor het afgezaagde antwoord, maar het is nu eenmaal niet anders. Het maakt mij vooral trots wanneer ik hem dingen zie doen die ik zelf niet kan, durf of waar ik gewoon minder goed in ben. Casper is lekker spontaan – dat heb ik veel minder – en hij voelt zich ook heel snel op zijn gemak bij anderen. Oja en hij is nu ook bezig met leren rekenen, plus en min sommen!

Ask Me Anything: Trots, Anders en Angst
 

Ik ben stiekem ook wel een beetje trots op mezelf omdat ik me telkens opgeef als hulpouder op school.. terwijl ik iedere keer weer bijna in mijn broek sta te piesen van angst.. kinderen, eng! Andere ouders, nog enger! Uhm, sociale fobie anyone?

Ask Me Anything: Trots, Anders en Angst
 

Wat zou je anders willen in je leven?

Wat zou ik anders willen in mijn leven? Pfoe, nu er zijn wel een paar dingetjes.. maar die houd ik toch echt liever voor mezelf! Wat ik wel zou willen is meer dingen op een dag voor elkaar krijgen. Ik ben nogal een uitsteller, dat heb ik al eens eerder gezegd. Ik zou wel fris en fruitig uit bed willen springen (ik ben NOOIT fris en fruitig ‘s ochtends, ik voel me altijd alsof ik ‘s nachts ben overreden door een vrachtwagen) en de hele dag lekker productief bezig zijn. Maar; that ain’t gonna happen!

Waar ben je bang voor?

En tenslotte waar ik bang voor ben. Allereerst ben ik bang dat er wat met mijn kind gebeurt. Wat als hij pijn heeft en ik hem niet kan helpen? Wat als hij een ziekte krijgt? Wat als anderen hem iets aan doen? Wat als ze hem bij me wegnemen? En wat zou ik moeten als hij er niet meer zou zijn? Bij de vliegramp pas dacht ik ook gelijk; wat als mijn kind daarin had gezeten? Dan was hij weg geweest. En lag hij daar ergens op de grond en konden die idioten daar weet ik wat met hem en zijn spulletjes doen, zonder dat ik daar heen zou kunnen gaan om hem direct mee naar huis te nemen. Verschrikkelijk.

Ten tweede ben ik ook bang voor de dood. Echt. Heel erg. Toch gek want er was een tijd dat ik eigenlijk geen toekomst zag. Maar nu ik moeder ben.. ik geloof niet in de hemel, ik geloofde ooit wel sterk dat de geest verder zou leven, maar nu ben ik vooral bang dat er helemaal niets meer is. Dat al die dingen als “licht aan het eind van de tunnel” verzinsels zijn omdat de waarheid gewoon te heftig is om er mee om te kunnen gaan.

Geloof jij in leven na de dood? En heb jij misschien nog een vraag aan mij? Die kun je hier nog steeds je achterlaten!

Share Button

Content op Glim.org

Misschien is het je wel al opgevallen, maar misschien ook helemaal niet! Hoe dan ook, het leek me wel nuttig om er even een stukje aan te wijden. De laatste tijd zijn er een aantal pagina’s toegevoegd op mijn blog. Voor het merendeel zijn dit overzicht pagina’s; ik link hier op naar blogposts die ik eerder schreef en deze pagina’s worden dan ook steeds uitgebreid.


 

Zo is daar de lijst met Blog Help artikelen. Ik vind het nog altijd leuk om dit soort stukjes te schrijven, maar het blijft ook echt een uitdaging! Ik wil namelijk niet simpel herkauwen wat al duizend keer is verteld. Mocht je nog inspiratie zoeken voor nieuwe artikelen, je blog willen verbeteren of een heel nieuw blog willen starten dat raad ik je aan om deze stukjes even te lezen.
(more…)

Share Button

Platzak Staycation Tips

Platzak Staycation Tips
 

Ik houd wel van woorden als Staycation, lekker nieuw en hip en iedereen gebruikt het ineens, maar toch vind ik het oer-Hollandse Thuisblijfvakantie ook een fijn alternatief! Wij zitten hier inmiddels al weer een week in de zomervakantie en hoewel we natuurlijk wel een weekje op pad gaan blijven er genoeg dagen over om te staycationnen. Gelukkig ben ik iemand die eigenlijk altijd wel iets kan bedenken om te doen – of ik dat dan ook echt ga doen is een tweede, ik sta het liefst zo veel mogelijk in de niets-doen chillax modus. Maar ik vind het wel altijd fijn om wat ideetjes achter de hand te hebben, helemaal wanneer het om ideeën gaat die (bijna) gratis uitgevoerd kunnen worden. Vandaag deel ik drie lijstjes met dit soort dingen: Eén met dingen om alleen te doen, één om te doen met vrienden of familie en één om te doen met kinderen.
(more…)

Share Button

Spam Je Blog! IV

Spam Je Blog! IV
 

Eens in de zoveel tijd geef ik iedereen op mijn blog de gelegenheid om eens fijn te spammen. Je weet dus wat je te doen staat..
Stel jezelf in een paar regels voor en vertel waarom we jouw blog moeten bezoeken!
Naast je blog kun je hier ook je webshop of website promoten; it’s all good!

Ik moet er wel bij zeggen; dit zou wel eens de laatste keer kunnen zijn dat ik een blogpost als deze plaats! De laatste Spam Je Blog dus! Zou het!? Ik ga binnenkort eens iets anders proberen wat mij op het eerste gezicht eigenlijk nog wel leuker lijkt. Stay tuned!

Have a nice day! :D

Share Button

A Day In The Life Of Me II

In januari deed ik al eens een “Day In The Life Of Me” oftewel een “plog” Toen maakte ik zoveel foto’s dat ik het over twee delen verspreidde (deel een en deel twee) Dit keer leek het me wel leuk om één van onze eerste zomervakantie dagen – lees “gisteren” – vast te leggen.. maar ik zou nu écht niet meer zoveel foto’s maken! Ik had ook niet het gevoel dat ik veel foto’s had gemaakt gedurende de dag. Maar op het moment dat ik deze blogpost in elkaar ging zetten bleken het er toch aardig wat te zijn!

Zet je schrap!

A Day In The Life Of Me II
 

7:44 Goodmorning darling! Rise and shine! Casper is wakker en heeft me al uit bed geduwd! Ik klim maar in het zijne om nog eventjes lekker te kunnen liggen.
(more…)

Share Button

Ask Me Anything: Wat Doe Je Het Liefst Deze Zomer

Zowel Linda als Dhini stelden mij een vraag over deze zomer.

Wat doe jij het liefste komende zomer en wat zijn je vakantieplannen?

Een tijdje geleden heb ik al over mijn zomerplannen geschreven. We gaan dus een weekje naar Luxemburg (het is bijna zover!!) en daarnaast vooral veel chillen! Maar toch leek het me wel leuk om een to-do lijstje te maken voor deze zomer(vakantie). Gewoon omdat het kan.

Ask Me Anything: Wat Doe Je Het Liefst Deze Zomer
 

Ik ben benieuwd wat we aan het einde van de vakantie allemaal af kunnen strepen! Wat zijn jouw zomerplannen?

Heb jij ook een vraag aan mij? Je kunt hier nog steeds je vraag achterlaten.

Share Button