Opgemaakt II


 

Jawel hoor, ik heb weer een collectie lege verpakkingen bij elkaar gespaard! Heerlijk vind ik het om dingen op te maken en ik begin er nu ook echt een systeem in te krijgen. Hoera voor ruimte in de badkamerkast! Kijk mee wat ik sinds de vorige Opgemaakt op maakte en ontdek wat ik van die producten vond!


 

Dr van der Hoog maskers; Romantic Rose, Charming Chocolate en Passionate Pearl
Met kerst kreeg ik van mijn ouders een set met vier van deze maskers. Eén hiervan gebruikte ik al eerder en de afgelopen periode heb ik dus de overige drie opgemaakt. Stuk voor stuk prima kant en klaar maskers met een ruime inhoud, maar de favoriet van deze drie is Charming Chocolate, hands down. Heerlijk! De geur van dit masker maakt me helemaal blij want hij ruikt natuurlijk naar chocolade!


 

Yves Rocher Jardins du Monde Douchegel Groene Thee
Deze douchegel was omgevallen en is gedeeltelijk leeggelopen. Heel rauwig was ik daar niet om want de geur is niet helemaal mijn ding. Ik las dat Yves Rocher de verpakking inmiddels heeft aangepast van de Jardins du Monde douchegel serie en hopelijk is deze nu ook makkelijker te openen en te sluiten, want dat was nogal een gedoe bij deze flacon.

Max Herbal Shampoo met Lavendel en Aloë Vera
Lekker goedkoop, deze Action knock off van Herbal Essences en eigenlijk ook prima voor mijn haar. Ik houd van lavendel dus ook de geur vond ik oké. Niets speciaals, deze shampoo, maar gewoon goed.


 

Yves Rocher 3 Minuten Masker met Granaatappel
Eerlijk gezegd merkte ik niet veel van de werking van dit masker, het deed eigenlijk weinig voor mijn huid. De verpakking was wel handig en ik heb vrij lang met deze kleine tube gedaan.

Yves Rocher Voetenpeeling
Niets is er erger dan van die droge hielen en eelt randen wanneer de sandaaltjes of slippers weer aan gaan. Ik vond het heerlijk om deze peeling onder de douche te gebruiken. De korreltjes zijn vrij grof en ze maakten mijn voeten een stuk zachter.


 

Lush Sweetie Pie Shower Jelly
Laat ik voorop stellen dat deze shower jelly echt heerlijk rook! Ik werd er helemaal vrolijk van als ik er mee onder de douche stapte. De jelly is zowel voor haar als lichaam te gebruiken, erg handig vind ik dat, zo’n multifunctioneel product. Maar daar houdt de handigheid ook meteen op.. wat een gedoe, zo’n jelly! Hij schiet overal heen! Daarbij verliest hij ook nog grote stukken product die vervolgens gewoon weg spoelen. Er staat op de verpakking dat je hem in de koeling kunt bewaren. Misschien dat hij dan minder flubberig is, maar ik heb geen koeling in mijn badkamer staan en ik weet nu al dat ik hem dan zou vergeten mee naar boven te nemen als ik hem wel daar zou bewaren. Shower jellies zijn blijkbaar niet mijn ding.

Kruidvat Reinigingsdoekjes
Ik liep tegen deze doekjes aan toen ze in de aanbieding waren en dus gingen ze mee naar huis. Ook deze zijn weer erg fijn.


 

Les Plaisirs Nature Bad- en Douchegel Passievrucht Smoothie (mini)
Dit leek me een heerlijke douchegel maar was toch niet helemaal mijn ding. Hij rook namelijk wel heel erg naar smoothie en ik had het idee dat ik mezelf met drinken in stond te smeren. Mweh.

Les Plaisirs Nature Bad- en Douchegel Apple Delight (mini)
Deze geur vond ik juist wel weer erg lekker, lekker appeltaart achtig!

Re-buy waardig
Dr van der Hoog Charming Chocolate

De pot van Sweetie Pie bewaar ik natuurlijk voor het gratis Lush masker bij inlevering van 5 verpakkingen, maar de rest; hoppa, weg ermee! Dat ruimt weer lekker op!

eBay Goodies

Vorige maand liet ik zien wat ik allemaal op eBay had besteld. Inmiddels zijn de meeste van mijn goodies al weer een tijdje binnen. Omdat het vaak toch moeilijk in te schatten is wat je precies besteld op eBay en het altijd maar afwachten is wat je precies krijgt, leek het me wel handig om mijn aankoopjes nog eens te laten zien, maar nu met eigen foto’s en ervaringen.


 

De lipstickhouders bestelde ik hier voor €2,94 per stuk. Ik ben erg tevreden met deze aankoop want ze zijn mooi en van stevige kwaliteit. Erg handig om nu een plekje voor mijn lipsticks te hebben!


 

Voor €0,72 bestelde ik hier tien (!!!) rolletjes tape. Verbazingwekkend hoor, hoe het kan. Dit was namelijk een poststuk dat de pakjesman kwam bezorgen. Terwijl zelfs een brief verzenden vanuit Nederland naar China nog meer kost..
De tape is niet van enorm goede kwaliteit en de rolletjes zijn niet stevig, maar toch vind ik ze erg leuk. Ik kreeg drie rolletjes met een zwart met stippen patroon en 6 andere rolletjes.


 

De konijnen scrunchie bestelde ik hier voor €0,72 en ik vind hem ééénig. Misschien bestel ik er nog wel een paar. Inmiddels verkoopt H&M ook konijnen scrunchies, maar dan voor €4,95 uhmm.. tja.


 

Dan waren er ook nog mijn fangirl aankopen, het Deathly Hallows Teken (€0,72) en de Time Turner (€1,44) Ze zien er vrij goedkoop uit, maar dat waren ze natuurlijk ook. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik er mee moet, maar vind ze wel leuk voor de heb! 

Ook bestelde ik hier een set van oorbellen plus een statement ketting voor €2,61. De oorbellen zijn niet echt mijn ding – ze zijn een beetje te grof – maar de ketting ziet er erg leuk uit!

Overall ben ik erg tevreden met mijn nieuwe spulletjes! Heb jij nog eBay aanraders?

Favoriete Kinderprogramma’s

Toen ik vroeger klein was vond ik het zo raar dat mijn moeder niet van tekenfilms hield. Ik vond ze geweldig, kon er geen genoeg van krijgen! Ik keek al uit naar de tijd dat ik zelf met mijn kinderen er naar zou kunnen gaan kijken. Maar inmiddels ben ik helemaal omgedraaid. Bah. Tekenfilms en kinderprogramma’s! En er zijn er enkele waar mijn maag zich echt van omdraait. Zo heb je Het Zandkasteel, met die vreselijke Koning Koos en die twee kinderen. Allereerst, waarvan is die mafketel koning? En ten tweede, wat doen die twee kinderen bij hem? Dan heb je nog dat verschrikkelijke Bibaboerderij met die gruwelijk lelijke nachtmerrie poppen. Gelukkig hebben we die fase nu wel weer zo’n beetje achter ons gelaten en kijken we dat nooit meer.

Nu Casper ouder wordt, worden de programma’s die hij kijkt beter. (Al is Buurman en Buurman nog wel steeds een grote favoriet. Grom.) Hieronder een lijstje met programma’s die ik wel kan waarderen.


 

Freek In Het Wild

Freek Vonk is eigenlijk stiekem een beetje onze Nederlandse Steve Irwin; iets minder maf maar nog steeds enigszins prettig gestoord en gek op dieren. Het is nu helaas niet op tv maar je kunt de afleveringen wel terugkijken.


 

H.O.T. (Willem Wever)

H.O.T. is een onderdeel van Willem Wever. Er wordt een historische vraag gesteld en vervolgens gaat het Historisch Onderzoeks Team op onderzoek uit. Het antwoord wordt in een leuk filmpje gepresenteerd. Voor mij zijn dit ook kleine geschiedenislesjes en echt, ik vind ze geweldig!


 

Checkpoint

In Checkpoint worden allerlei proefjes en experimenten uitgevoerd. Ook word er regelmatig gekeken wie er beter is op een bepaald vlak; de jongens of de meiden. Een erg leuk programma met regelmatig erg leuke onderwerpen.


 

Shaun Het Schaap

Het is erg maar dit is denk ik het enige programma in dit lijstje waarbij mijn zoon daadwerkelijk tot de doelgroep behoord. Gelukkig voor mij vind hij programma’s voor “de groteren” nu ook al heel leuk. Hij is ook best stoer en niet snel van zijn stuk gebracht door de dingen die hij op tv ziet gelukkig. Maar goed, Shaun het Schaap. Als ik de intro alleen al hoor wordt ik al vrolijk! Het gaat over de slimme Shaun en de rest van de schapen die op de boerderij wonen en hun issues met de boer en zijn hond.

Spangas

Spangas is eigenlijk een soort Goede Tijden Slechte Tijden, maar dan voor jongeren en gesitueerd op een middelbare school. Er zijn de afgelopen jaren al talloze onderwerpen voorbij gekomen; armoede, verliefdheid, verliefd zijn op iemand van je eigen geslacht, chantage en loverboys etc. Oké eigenlijk behoort Casper nog niet tot de doelgroep, maar toch is hij al fanatiek volger geweest van deze serie. Nu is dat weer wat minder, maar toch vond ik het altijd erg leuk om naar te kijken.


 

Klokhuis

Al een eeuwigheid op tv, het Klokhuis! Casper is er de laatste tijd weg van en ik vind het ook nog best leuk, al ligt het wel een beetje aan het onderwerp. Casper kijkt volgens mij alles. Nadat hij de aflevering over geboortes heeft gezien weet hij ook precies hoe een bevalling er aan toe gaat. Hoppa, hoef ik daar ook niets meer over uit te leggen!

Casper kijkt trouwens ook graag naar andere kinderprogramma’s hoor. Dit zijn echt mijn favorieten, die hij toevallig ook leuk vind. Hij kijkt verder nog graag naar Koekeloere, Huisje Boompje Beestje en natuurlijk naar YouTube filmpjes over hijskranen, graafmachines, tractors, grasmaaiers enzovoorts.

Wat kijk jij graag met je kinderen? Of wat vind of vond jij zelf altijd een leuk kinderprogramma?