Mama Challenge Week 3 De leukste speeltuintjes
Fort Drakensteijn
 

Schiedam kent tegenwoordig best een aantal mooie speeltuinen. Maar er is er één waar zo’n beetje iedere Schiedammer mee is opgegroeid en dat is die in het Beatrixpark, tegenwoordig bekent als Fort Drakensteijn. Toen ik klein was stond er o.a. een hoge glijbaan, veel schommels en een grote draaimolen. Ook toen was het al een grote speeltuin. Tegenwoordig is hij nog groter en biedt hij veel verschillende speeltoestellen.

Fort Drakensteijn
 

Wij bezochten Fort Drakensteijn laatst vroeg in de ochtend, zodat we de hele speeltuin voor onszelf hadden. Bij de bakker kochten we een broodje en wat te drinken wat we meenamen naar de speeltuin. Rustig ontbijten, midden in het park, tussen de ganzen en de konijntjes die nog voorbij hupten; dat had wel wat!

Fort Drakensteijn
 
Fort Drakensteijn
 
Fort Drakensteijn
 

Zowel groot als klein kan hier naar hartenlust spelen. Voor de kleintjes is er een grote zandbak en zijn er kleinere speeltoestellen. Een nadeel is wel dat de speeltuin aan het water grenst. Er staat geen hek om dus het is wel opletten met vliegens vlugge peuters.

Fort Drakensteijn
 

Hier zie je Casper op wat jarenlang zijn favoriete speeltoestel was! Laatst zag ik dat je die graafmachines dus ook gewoon voor thuis kunt kopen. Stom dat ik daar nooit eerder aan gedacht heb. Dat had een mooi verjaardagscadeau kunnen zijn! Maar nu is hij er al weer te groot voor.

Fort Drakensteijn
 
Fort Drakensteijn
 

Fort Drakensteijn heeft ook een aantal speeltoestellen die speciaal aangepast zijn voor kinderen met een handicap. Ook is er een toiletgebouw aanwezig met een aangepaste toiletruimte. Nadeel is wel dat de speeltuin niet met een auto te bereiken is, deze moet aan de rand van het park geparkeerd worden.

Fort Drakensteijn
 
Fort Drakensteijn
 
Fort Drakensteijn
 

Eigenlijk best bijzonder dat deze twee hier zo lekker samen én apart konden spelen! Casper ging voor zijn oude favorieten zoals de waterspeelplaats en de graafmachine en Calista kon de hele speeltuin nog ontdekken.. af en toe met een beetje hulp van haar broer!

Fort Drakensteijn
 
Fort Drakensteijn
 

Deze drakenboot ligt echt in het water en.. hij schommelt!

Fort Drakensteijn
 

Fort Drakensteijn is slechts één van de attracties in het Beatrixpark. Binnenkort zal ik hier meer over schrijven in een serie blogposts over mijn thuisstad Schiedam.

Wat is jouw favoriete speeltuin?

Iedere vrijdag komt er deze vakantie een blogpost online in het kader van de #mamachallenge2017 De andere bloggers die dit jaar meedoen zijn:

AngélikaEmyFatimaFleurFleurGerdi en MarianneIlseJanskeJeanineJosanJoyceJoyceJudithKimKimberleyKimberleyKrystleLeonieLindaLodiMaaikeMahwishMargueritaMariekeMariekeMarijkeMarjonMary-LouMeikeMerelMinkeMirjamNathalieNathalieNathalieNicolePriscilla (ik!!) – RamonaRoelinaRoxanneSaskiaXenia

Er is ook een openbare Facebook groep voor de challenge dit jaar! Je vindt hem hier!

*in deze blogpost wordt gebruik gemaakt van affiliate links

Share Button

One thought on “Mama Challenge Week 3 De leukste speeltuintjes

  1. Pingback: Leukste speeltuintjes uit de wijk – Mama's met thee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge