Mama Challenge Week 2 Gratis uitstapje
Gratis uitstapje het houten pad van Theodoor
 

Ik weet nog wel dat mijn ouders vroeger wanneer wij een weekje weg waren altijd graag een boswandeling wilden maken. En ik weet ook nog heel goed dat ik daar echt helemaal geen ene bal aan vond. Ik liep dan ook al snel te zeuren en trok een zuurpruimgezicht. Inmiddels vind ik (bos)wandelingen wel leuk! En helemaal wanneer het anders dan anders is. Zoals bijvoorbeeld een Blotenvoetenpad en het Houten pad van Theodoor, wat we gisteren bezochten.

Gratis uitstapje het houten pad van Theodoor
 
Gratis uitstapje het houten pad van Theodoor
 

Het Houten pad van Theodoor vind je nabij Orvelte, een monumentendorp in Drenthe. De toegang tot het dorp is gratis (wel €3,- voor het parkeren) en zo ook het Houten pad. Wel zijn er verschillende attracties en bezienswaardigheden in het dorp waar een entreeprijs voor wordt gevraagd.

Gratis uitstapje het houten pad van Theodoor
 

Over het varkentje Theodoor is een boekje te koop in het dorp. Ook kun je in ZooBizar, de minidierentuin van Orvelte (niet gratis) een echt varkentje vinden dat Theodoor heet! Wij hebben het boekje niet gekocht maar het verhaaltje staat ook langs het pad beschreven. De minidierentuin hebben we wel bezocht. Het is er inderdaad erg klein maar er wordt bevlogen verteld en de kinderen mogen een aantal dieren aanraken die je normaal niet zo snel aanraakt. Zo heeft Casper een slang vast gehouden.

Gratis uitstapje het houten pad van Theodoor
 

Omdat Calista net in de buggy in slaap was gevallen lieten we haar met Martijn aan het begin van het pad achter en gingen Casper en ik samen klauteren. Ik zou zeggen dat het pad het leukst is voor peuters en kleuters en voor enthousiaste – niet al te serieuze – dertig plus vrouwen zoals ik.

Gratis uitstapje het houten pad van Theodoor
 

Ongeveer op de helft van het pad viel mijn klungelzoon over een boomstronk en hij besloot terug te lopen naar zijn vader. Ik was zelf wel benieuwd naar het vervolg van het pad en ben alleen verder gelopen. Casper was overigens niet gewond of zo hoor.. hij is gewoon onhandig.

Gratis uitstapje het houten pad van Theodoor
 

Midden op de brug hierboven zit een sound effect! Erg leuk gemaakt. Wanneer je er op stapt of er op springt hoor je een geluid. Zo zitten er meerdere in de route.

Gratis uitstapje het houten pad van Theodoor
 

Op de foto hierboven zie je een houten xylofoon. En ja ik heb daar alleen, midden in het bos dus even op staan rammen.

Gratis uitstapje het houten pad van Theodoor
 

Op het einde van het pad kwam ik ineens midden in een kudde met schapen terecht. Dit was toch wel het hoogtepunt van mijn dag. Buiten dat het zulke leuke dieren zijn, vind ik blatende schapen ook heel grappig. Dat geluid! En toen er ook nog twee bordercollies, de schapendrijvers, naar me toe kwamen kon het helemaal niet meer stuk.

Enorm leuk om eens te gaan doen wanneer je in de buurt bent van Orvelte, deze wandeling. Zeker wanneer je met wat jongere kinderen bent.

Ken jij nog een leuke kinderwandeling?

Iedere vrijdag komt er deze vakantie een blogpost online in het kader van de #mamachallenge2017

De andere bloggers die dit jaar meedoen zijn:
AngélikaEmyFatimaFleurFleurGerdi en MarianneIlseJanskeJeanineJosanJoyceJoyceJudithKimKimberleyKimberleyKrystleLeonieLindaLodiMaaikeMahwishMargueritaMariekeMariekeMarijkeMarjonMary-LouMeikeMerelMinkeMirjamNathalieNathalieNathalieNicolePriscilla (ik!!) – RamonaRoelinaRoxanneSaskiaXenia

Er is ook een openbare Facebook groep voor de challenge dit jaar! Je vindt hem hier!

Share Button

3 thoughts on “Mama Challenge Week 2 Gratis uitstapje

  1. Pingback: Straatparade Zomercarnaval Rotterdam 2017 - GoodGirlsCompany

  2. Pingback: Ons avondritueel: uitrazen op de Posbank - GoodGirlsCompany

  3. Pingback: Mijn favorieten - Mama Challenge 2017 - Jekindjedoethetzo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge