Mama Challenge Week 1 Knutselen
Knutselen
 

Ieder jaar komt er op het lijstje van uitdagingen van de Mama Challenge wel het onderwerp knutselen voor. En ieder jaar staat het zo’n beetje als eerst op mijn to do list! Ik hou van knutselen en het is een lekker makkelijke uitdaging. Ook dit jaar trap ik de challenge dus af met een knutsel.

Knutselen
 

Twee jaar geleden kreeg ik van Casper een geverfde pasta ketting voor moederdag. Inmiddels heeft zus deze ketting ontdekt en loopt ze hier regelmatig mee te sjouwen. Maar je weet hoe dat met kleine zussen gaat.. ik hoef niet nader uit te leggen dat deze ketting inmiddels al een aantal keer opnieuw geregen is. Dat is niet de bedoeling. Dat vind Casper namelijk he-le-maal niet leuk.

Daarnaast was ik voor Calista al aan het rondkijken voor een pot met kralen die ze kon gaan rijgen. Goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek! Maar houten kralen kunnen nog best prijzig zijn. Pasta kralen daarentegen..

Knutselen
 
Knutselen
 

Tijd voor een voorraadje pasta kralen voor de peutervrouw dus. Eerst gezellig met zijn allen verven en daarna eens kijken of dat rijgen al wil lukken.

Knutselen
 
Knutselen
 

Ja hoor ze hadden het weer voor elkaar; alles zat onder de verf. Calista leefde zich helemaal uit op haar kinderstoel die alle kleuren van de regenboog kreeg. Direct in bad dus. En een was draaien!

De kralen liggen nu klaar om geregen te worden. Het makkelijkst is het om hiervoor wat steviger touw te gebruiken zoals dit bindtouw van Hema. Nu weet ik dat ik nog een bolletje hiervan in huis heb, maar waar? Ik ben er de hele week al naar op zoek maar ik kan het niet vinden. Zo frustrerend! Hopelijk duikt het snel op.

Iedere vrijdag komt er deze vakantie een blogpost online in het kader van de #mamachallenge2017 De andere bloggers die dit jaar meedoen zijn:
AngĂ©likaEmyFatimaFleurFleurGerdi en MarianneIlseJanskeJeanineJosanJoyceJoyceJudithKimKimberleyKimberleyKrystleLeonieLindaLodiMaaikeMahwishMargueritaMariekeMariekeMarijkeMarjonMary-LouMeikeMerelMinkeMirjamNathalieNathalieNathalieNicolePriscilla (ik!!) – RamonaRoelinaRoxanneSaskiaXenia

Er is ook een openbare Facebook groep voor de challenge dit jaar! Je vindt hem hier!

Share Button

7 thoughts on “Mama Challenge Week 1 Knutselen

  1. Pingback: 101 in 1001 update 6 - Glim.org

  2. Pingback: Mama Challenge 2017 | Verrekijker knutselen - net als Diego | MetMirjam

  3. Pingback: Mijn favorieten - Mama Challenge 2017 - Jekindjedoethetzo.nl

  4. Pingback: Canvas tas versieren | Een gave tas voor jongens | Batboy

  5. Pingback: Een muis van wol maken | Maak een muis met je eigen naam | Batboy

  6. Pingback: Pimp je eigen lamp - Life by Xenia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge