Op Pad: Disneyland Parijs
Disneyland Parijs
 

Iets meer dan een week geleden waren wij een paar dagen in Disneyland Parijs met de vader van Martijn, zijn vrouw en Martijn’s broer en zijn vriendin. We verbleven daar in het Vienna House Dream Castle hotel. Het is een mooi ruim opgezet hotel met gratis goede wifi, waar je goed kunt eten. Ook is er een binnenzwembad aanwezig en heeft het een mooie tuin waar ik best eens doorheen had willen lopen maar waar ik niet aan toegekomen ben! Helaas hadden we wel het vermoeden dat er beestjes in de bedden zaten die daar niet hoorden. Dit omdat de vrouw van Martijn’s vader spontaan onder de bultjes zat en de matrassen sporen van bedwantsen hadden. Met dat idee slaap je er toch een stuk minder lekker. Aangezien er bij de receptie vrij laconiek op werd gereageerd gingen we ervan uit dat het personeel er al van op de hoogte was.

Disneyland Parijs
 

Van en naar het hotel rijdt een gratis shuttlebus die je afzet bij de ingang van het park en je ook weer ophaalt.

Natuurlijk is er ook weer een filmpje in de maak van ons Disney avontuur! Ik heb niet zoveel gefilmd als ik had gewild want het was erg druk en ik was druk bezig met mijn kinderen in het oog te houden! Het filmpje laat nog even op zich wachten. Ik wilde hem eigenlijk meteen delen maar ik faal zo hard in filmpjes editten dat ik tot vanmorgen 02:00 bezig ben geweest en het toen alsnog spaak liep.

Disneyland Parijs
 

Voordat je het terrein op mag moet je allemaal je tas laten checken en door de metaaldetector. Ook wordt er bewaakt met honden en lopen er mannen rond bewapend met geweren. Jammer dat het tegenwoordig nodig is, maar better safe than sorry! Ik was nog wel even bang dat ze mijn stomazak voor een bomgordel aan zouden zien, maar gelukkig was dat niet het geval!

Disneyland Parijs
 
Disneyland Parijs
 
Disneyland Parijs
 

Calista ging voor het eerst alleen op een paard in de carrousel. Ik zat er natuurlijk wel naast op mijn eigen paard. Ze hield zich goed vast en vond het helemaal fantastisch!

Disneyland Parijs
 
Disneyland Parijs
 
Disneyland Parijs
 

Alle Franse kindjes wachten keurig in de rij maar mijn peutervrouw gaat gewoon haar eigen gang. Dat is weer zo’n losgeslagen Nederlands kind hoor, die pik je er zo tussenuit!

Ondanks de drukte was het fijn om eindelijk weer eens in Disneyland Parijs te zijn. De laatste keer dat ik er was is dik acht jaar geleden! We hopen snel nog eens terug te gaan wanneer het wat rustiger is. We zijn nu ook helemaal niet aan de Studio’s toe gekomen!

Wat is jouw favoriete attractie in Disneyland Parijs?

Share Button

4 thoughts on “Op Pad: Disneyland Parijs

  1. Daisy Dingen says:

    Superleuk! Voor mij is het al best lang geleden dat ik daar ben geweest (ruim 15 jaar) dus echt geen idee meer wat ik toen leuk vond. Ik zou er graag eens heengaan met mijn dochtertje… Lijkt me echt super ook om rond de kerstperiode/oud en nieuw te gaan.
    Daisy Dingen recente blogpost…Een kijkdoos!My Profile

  2. Pingback: Op Pad: Disneyland Parijs Vlog - Glim.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge