Op de naald 6
op de naald 

De laatste tijd ben ik weer helemaal gek op breien en haken. Serie op en gaan met die banaan! Allereerst haakte ik de Virus driehoeksjaal. Zelfs na al die tijd dat ik (af en aan) haak, heb ik hiermee toch weer iets nieuws geleerd. Ik had namelijk nog nooit een driehoeksjaal gehaakt en heb hem gemaakt vanaf een diagram. Het was even puzzelen hoe ik een begin moest maken. Nu weet ik eindelijk hoe dat moet en kon ik meteen een heleboel andere patronen voor driehoeksjaals op mijn to do list zetten!

op de naald

 

Ik ben bezig met het uitdunnen van mijn voorraad wol dus ik heb deze sjaal gehaakt met paarse Saskia van Wibra met een 6 mm naald. Zo ging het lekker snel! Zoals je kunt zien was Snacky ook weg van het resultaat!

op de naald 
op de naald 

Bovenstaand mandje haakte ik ook met wol die ik al in de kast had liggen. Ik haakte het met dubbele draad; een roze en een grijze wol tegelijk en wederom op naald 6. Ik heb er verder geen patroon voor gebruikt. Ik heb het specifiek gehaakt voor Calista’s speelgoed eten en drinken omdat het mandje wat we ervoor hadden te klein was geworden.

op de naald 

Punk Bunny is al eerder voorbij gekomen geloof ik.. of was dat enkel op Instagram? Helaas heb ik er al een tijd niets meer aan gedaan. Ik heb het rokje al een paar keer uitgehaald. Ik weet namelijk nog steeds niet welke kleur ik daarvoor wil gebruiken. Maar als ik het zo op de foto zie, denk ik toch dat ik het bij zwart hou!

op de naald 

En zie hier wederom het Schelpenvest. (Waar Snacky ook dol op is!) Nog steeds niet af maar toch telkens een stukje verder. Eén mouw is ook zeker voor de helft af nu. Zoals ik al eerder eens schreef ben ik begonnen op naald 4, heb ik de boel uitgehaald en ben ik overnieuw begonnen op naald 5 en toen nog eens uitgehaald en tot de conclusie gekomen dat ik het beste naald 6 hiervoor kon gebruiken. Dit gaat zeker nog wel goed komen! (Iets met een aanhouder die gaat winnen!)

op de naald 
op de naald 

Deze heb ik al in mijn maandoverzicht van december laten zien, de fair isle muts die ik heb gebreid. Het patroontje verzon ik zelf en ik wilde nog eens kijken of ik dat fair isle breien nog kon. Best leuk om te doen! En handig om restjes wol mee weg te werken.

Wat denk jij, zal ik volgende keer het schelpenvest dan eindelijk af hebben? haha

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge