Aan de Mirena spiraal 3
Mirena spiraal
 

Inmiddels heb ik alweer bijna vijf maanden een Mirena spiraal. Over de plaatsing schreef ik al eens. Ditmaal ga ik het hebben over de invloed die hij op mijn menstruatie heeft.

Na de plaatsing van de spiraal had ik een dag of twee een klein beetje bloedverlies, maar dit was al snel over. Mijn eerste menstruatie volgde twee weken later; een week eerder dan “normaal” Eigenlijk voelde ik me vooraf gewoon zoals altijd voor mijn menstruatie; opgefokt, gefrustreerd, boos en moe. Maar het grote verschil was dat ik plots geen stolsels meer verloor. En dat was juist altijd een groot probleem voor mij geweest. Door de stolsels lekte ik vaak door. Ook het bloedverlies was direct al een stuk minder.

Vorige keer schreef ik dat ik zo’n €143,- moest betalen voor de spiraal. Achteraf heb ik de factuur hiervoor gedeclareerd en kreeg ik vrijwel het hele bedrag vergoed. Wel heb ik een aanvullende verzekering. Ik vermeld dit erbij omdat ik vooraf amper informatie over de kosten van de Mirena kon vinden. Uiteindelijk komt het er dus op neer dat het hebben van de spiraal in mijn geval waarschijnlijk goedkoper is dan dat ik er geen een heb omdat ik nu een stuk minder maandverband en tampons verbruik.

Net zoals voorheen duurde mijn menstruatie ongeveer een week. Toch had ik een week later weer bloed, al was dit niet veel. Ik hoefde geen maandverband te gebruiken maar iedere keer nadat ik naar het toilet was geweest zag ik nog steeds bloed bij het afvegen. En dit bleef zo totdat het weer heftiger werd en ik dus weer ongesteld was.

Langzaamaan wordt het bloeden nu steeds minder en ook mijn menstruaties worden nog steeds iedere maand lichter. Het bloeden buiten de menstruatie om duurt steeds korter. Ook de pms lijkt minder heftig te worden. Voorheen had ik altijd hevige woede uitbarstingen en huilbuien vlak voordat ik ongesteld moest worden. Dat is nu veel minder. Wel voel ik nog altijd de onverklaarbare drang om de bedden te gaan verschonen op de dag voordat mijn menstruatie begint.

Aan de andere kant komt mijn menstruatie niet regelmatig meer. Er was een tijd dat ik mijn klok erop gelijk kon zetten; iedere 28ste dag kwam Aunt Flo op visite. Inmiddels is er geen touw meer aan vast te knopen maar.. het geeft niet. Want mijn menstruatie is geen probleem meer! Ik hoef er geen rekening meer mee te houden! Het doet er niet meer toe als ik ongesteld ben op vakantie of op mijn verjaardag. Ik heb geen krampen meer, hoef niet meer over te geven en het bloedverlies blijft zeer beperkt.

Ik ben dus heel erg blij dat ik uiteindelijk toch de stap heb genomen om de Mirena te laten plaatsen. Dat had ik jaren eerder moeten doen.

De afbeelding is afkomstig van Pixabay

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge