Op Pad: Harry Potter the Exhibition
Harry Potter the Exhibition
 

Sinds februari is de reizende Harry Potter Expo te zien in de CineMec bioscoop in Utrecht. Eerste pinksterdag hebben wij met het hele gezin en vrienden deze tentoonstelling bezocht. Bij het bestellen van de kaartjes moest je aangeven hoe laat je wilde komen. Je wordt namelijk per groep naar binnen gelaten zodat het binnen niet al te druk wordt en je alles goed kunt bekijken. Wij waren al om 10.00 ’s ochtends aan de beurt!

Harry Potter the Exhibition
 

De Exhibition begint met een Sorting Ceremony. Natuurlijk wordt daarbij om vrijwilligers gevraagd. Martijn met zijn grote mond (tssk, tssk!) riep direct dat ik wel wilde. Voor ik het wist zat ik dus vooraan op de stoel met de Sorting Hat boven mijn hoofd. Nadat ik had verteld hoe ik heette, waar ik vandaan kwam en wie mijn favoriete personage was (pff wat een vraag, ik heb zoveel favorieten maar ik koos voor Bellatrix) werd ik gesorteerd in Ravenclaw.. precies wat ik wilde! Daarna werden er nog twee mensen gesorteerd. Toen gingen de deuren open en zagen we de Hogwarts Express staan. Onze reis door de tentoonstelling ging beginnen!

Harry Potter the Exhibition
Casper gaat een jonge Mandrake verpotten
 
Harry Potter the Exhibition
 

Binnen zijn oneindig veel items te zien die in de films zijn gebruikt. De tentoonstelling is opgedeeld in verschillende kamers, zodat je echt een beetje het gevoel krijgt in de “echte” Harry Potter wereld te zijn. Behalve Hogwarts kwamen we ook in Hagrid’s hut en in het donkere Verboden Bos en is er een afdeling waar de Death Eaters te vinden zijn.

Harry Potter the Exhibition
Hagrid’s spullen o.a. zijn parapluutje en the Monster Book of Monsters!
 
Harry Potter the Exhibition
Een Horcrux verzameling!
 
Harry Potter the Exhibition
 
Harry Potter the Exhibition
 

Extra leuk is het dat er wat interactieve elementen in de tentoonstelling verwerkt zitten. Zo kun je dus uitproberen hoe het voelt om een Mandrake uit de aarde te trekken en kun je je Zwerkbal skills testen. Ook mag je even uitrusten in Hagrids grote leunstoel.

Harry Potter the Exhibition
 
Harry Potter the Exhibition
 

Uiteindelijk belandden we in de Grote Hal waar we o.a. de kostuums voor the Yule Ball konden bewonderen (arme Ron! Ha!) Ook is Dobby hier te vinden. Tenslotte verlieten we de tentoonstelling weer nadat we ons aan de – lekker dure – souvenirs hadden vergaapt. De expositie was erg mooi opgezet en is voor Harry Potter fans heel interessant – ik had hem echter alleen graag twee keer zo groot gezien!

Harry Potter the Exhibition is nog tot eind deze maand te bezoeken verlengd! Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf €16,- voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar en €20,- voor volwassenen.

Heb jij de Harry Potter Expo al bezocht of is de wereld van Hogwarts niet echt jouw ding?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge