Help! Haaruitval, hoe gaat het nu?
haaruitval
 

Twee maanden geleden schreef ik over iets waar ik erg veel last van had, namelijk haaruitval. Na iedere borstelbeurt zat mijn tangle teezer vol met haar en wanneer ik mijn haar aan het wassen was onder de douche voelde ik de plukken langs mijn rug en benen naar beneden rollen. Omdat ik het gĂȘnant vond dat ik overal waar ik kwam plukken haar achterliet durfde ik mijn haar alleen nog in een staart te dragen. Een staart die overigens steeds dunner werd.

Op een dag zei Casper tegen mij; “Mam, waarom heb je een kale plek op je hoofd?” Dat was dus precies waar ik bang voor was; kaal worden. Natuurlijk ging ik snel zelf kijken wat hij bedoelde. Ik was opgelucht toen bleek dat ik niet echt kaal was, ik had enkel een rare scheiding. Doordat ik minder haar had dan normaal zag je mijn hoofdhuid wat beter.

haaruitval
 

Inmiddels heb ik het idee dat het kantelpunt achter mij ligt. Mijn haar is flink uitgedund maar het extreme uitvallen lijkt nu voorbij en er groeien weer allemaal nieuwe haren op mijn hoofd. Dit betekent wel dat ik allemaal sprietjes op mijn hoofd heb, zoals je op de foto hierboven kunt zien. Vooral bij mijn kruin is het een chaos. Ik heb de rest van mijn haar maar gekortwiekt tot schouderlengte want met dat dunne staartje was het toch geen gezicht meer. Hopelijk groeit de nieuwe aanwas goed door en hoef ik niet al te lang met de sprietjes rond te lopen.

Wat mijn haaruitval precies veroorzaakte weet ik niet. Of het de opname op de ic met de bijbehorende medicatie of het ondergewicht was is mij niet bekent. Het doet er ook niet meer toe, zolang het maar weer terug komt.

Er bestaan ook tabletjes die je ter ondersteuning van de haargroei kunt innemen. Deze zijn o.a. verkrijgbaar bij Kruidvat. Ik gebruik ze (nog) niet omdat ik niet zo van pillen slikken hou. Voorlopig zijn de pillen die ik echt moet slikken even genoeg voor me! Maar wie weet dat ik daar in de toekomst anders over ga denken.

Ik hoop dat mijn haardos zich weer snel herstelt!

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge