De Peuter tag
De Peuter tag
 

Een tijd geleden kwam ik op het blog van Malou de peuter tag tegen. Ik weet niet wie hem verzonnen heeft maar soit, het leek me leuk om hem ook in te vullen over mijn draak Calista.

Naam en leeftijd
Calista. Momenteel is zij 2 jaar en 3 maanden oud.

Favoriete eten
Patat, brie, Oreo’s, druiven, snoeptomaatjes, macaroni van papa en aardbeien. Oja, en heel veel ijsjes!

Favoriete drinken
Pakjes! Ze is helemaal gek van pakjes want die krijgt Casper dus mee naar school. En alles wat Casper doet is heel erg cool. Ook kan ze al best aardig uit een beker drinken dus eigenlijk kun je bij ons thuis maar beter je beker of glas in de gaten houden want anders staat er een meisje uit te drinken.

Favoriete tv programma
Het is niet echt een tv programma maar ze kijkt heel vaak Frozen op Netflix. Echt heel vaak. 24/7 eigenlijk. Sinds kort komt er wat meer variatie in. We wisselen nu af met Binnenstebuiten, Mickey Mouse Clubhuis en Barbapapa of zoals zij zelf zou zeggen: Binnen, Minkijs en Papa.

Favoriete boek
Ik heb twee kinderen die niet zo van voorlezen houden. Ze zijn veel te druk om daar rustig naar te gaan zitten luisteren. Een favoriet boek dat Calista zelf graag bekijkt is Potje van Mylo Freeman. Ooit was hij van Casper en ik vond het toen al een leuk boekje. Ik was dan ook blij verrast toen ik het verhaaltje op youtube vond!

De Peuter tag
 

Favoriete speelgoed
Ze is de laatste tijd veel met kleurpotloden en stiften in de weer. Ook is haar Frozen bal heilig; je krijgt al snel een snauw als ze ziet dat je eraan zit. Daarnaast is ze gek op haar tas met Disney prinsessen erop.

Wat maakt haar boos of verdrietig?
Ze is twee. Zo’n beetje alles maakt haar boos en verdrietig! Ze wordt boos wanneer ze moet slapen, geen snoep of chips of ijs krijgt, ze ergens even op moet wachten, ik al haar toebehoren niet voor haar heb meegenomen (denk aan een speen, haar tas, haar zonnebril en een oude brooddoos van Casper) Ze wordt boos wanneer ze wakker moet worden, ik haar luier wil verschonen zonder dat ze daarbij met mijn telefoon mag spelen, ├╝berhaupt als ze mijn telefoon niet mag, wanneer het – volgens haar – te lang duurt om Netflix op te starten. Wanneer ze geen snoep, ijs, chips of hagelslag met K3 erop krijgt in de supermarkt. En ze wordt heel erg boos en verdrietig wanneer ik weg ga.

De Peuter tag
 

Hoe noemt ze je ouders en schoonouders?
Opa en oma! Sinds een maand of wat gaat het ineens heel snel met haar spraakontwikkeling en de woorden opa en oma worden ook ineens gebruikt.

Welk item is heel belangrijk voor haar?
Haar speen natuurlijk. We zijn nog lang niet zover dat we hier afscheid van gaan nemen. En dan zeg ik opzettelijk “we” want ik vind het ook een prima manier om haar te kalmeren. Ik heb zelf tot mijn 14e geduimd en ik weet zeker dat ze voordat ze die leeftijd heeft bereikt wel van haar speen af zal zijn! Haha
Net zoals haar broer is ze geen kind dat erg verknocht is aan een knuffel of iets dergelijks.

Favoriete activiteit
Calista is gek op zwemmen! Ze is ook heel vrij in het water. Bijzonder hoe dat van kind tot kind zo kan verschillen.

Favoriete kleur
Ik heb nog geen voorkeur voor een kleur kunnen ontdekken.

De Peuter tag
 

Bedtijd
Dit wisselt nog wel eens. Het hangt er vanaf of zij ’s middags heeft geslapen en zo ja, hoe laat ze dan weer wakker is geworden. Heeft ze ’s middags niet geslapen dan gaat ze rond een uur of zeven naar boven.

Waardoor gaat ze gek doen?
Ze kan soms best jaloers zijn op Casper en dan wil ze mij voor zichzelf claimen. Als Casper en ik naast elkaar zitten komt zij er met haar billen precies tussen zitten.
Wanneer ze moet slapen maar ze heeft geen zin (ze heeft nooit zin om te gaan slapen!) gaat ze ook vaak rare dingen doen zoals op haar hoofd proberen te staan of op mij klimmen.

Wat maakt haar geweldig?
Haar kusjes. Haar lach. Haar humor. En als we knuffelen of ik draag haar dan wrijft ze regelmatig over mijn rug of aait ze mijn hand. Zo schattig!

Heeft er trouwens al iemand een “kind” tag bedacht? Voor oudere kinderen?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge