De Jeugdsentiment tag
Jeugdsentiment
 

Ik was op zoek naar een leuke tag en ik vond er een bij Team Confetti, namelijk de Jeugdsentiment tag! Mijn jeugd speelde zich grotendeels af in de jaren 80 en 90, tijd om eens lekker terug te kijken!


Favoriete kinderfilm
The Land Before Time beter bekend als Platvoet en zijn vriendjes, de toffe animatiefilm over de jonge dino Platvoet die zijn moeder terug wil vinden. Maar ook Als je begrijpt wat ik bedoel met Zwelgje en Olivier B. Bommel was altijd een feest om te kijken. Deze film kun je trouwens hier bekijken.

Favoriete televisie serie
Dat moet eigenlijk wel “gewoon” Goede Tijden, Slechte Tijden zijn. Ik kan me de begin tijd nog goed herinneren. Er zaten soms ook best enge stukken in, over Helen die gestalkt werd bijvoorbeeld en natuurlijk de befaamde moord op Marc de Waal; met de schaar in de rug! Ook Medisch Centrum West was natuurlijk episch. Later, vanaf de middelbare school, keek ik As the world turns. Eeuwig zonde dat die serie ineens gestopt werd.

Favoriete boek
Ik had vroeger een hekel aan lezen en het duurde ook vrij lang voordat ik het goed kon. Op school moesten we vaak lezen en dan koos ik meestal voor een van de boeken uit de Madelief serie van Guus Kuijer. Later zag ik de tv serie daarvan en die was compleet anders dan hoe ik de verhalen zelf in mijn hoofd voor me had gezien en viel voor mij dus erg tegen. Later las ik graag de boekjes van Nancy Drew. Ik weet nog hoe ik af en toe een boekje mocht uitzoeken bij V&D in Vlaardingen. Ook de Kippenvel serie las ik graag, maar die vond ik wel erg spannend!

Favoriete nummer van een boy/girlband
Oeh deze vind ik best moeilijk! Ik was als tiener enorm fan van de Backstreet Boys. Echt ENORM. Maar als ik daar nu aan terug denk vraag ik me af what I was thinking!? Iets van the Spice Girls zou ook voor de hand liggen. Maar ik ben uiteindelijk gegaan voor een nummer van All Saints, namelijk War of Nerves. Ik vond de meiden van All Saints altijd erg knap en stoer en War of Nerves heb ik heel vaak geluisterd.

Favoriete fashion item
Hier moest ik wel even over nadenken! Er zijn zoveel fashion items die populair waren in mijn jonge jaren waar ik nog steeds fan van ben! Denk aan de haarscrunchie, L.A. Gear schoenen, Nike Air Max, Levi’s 501, de blokhak,. Maar ik ga toch voor de spijkerbroek met wijde pijpen. Ik kan niet wachten tot die weer helemaal terug zijn! Dat zit veel beter dan al dat skinny gedoe.

Jeugdsentiment
 

Favoriete snoep/snack
De Maxibon, zo heerlijk! Vooral de helft met koek; die was een beetje taai en zompig. Ik vond hem ontzettend lekker. Eigenlijk bestaat een groot gedeelte van mijn jeugd/leven wel uit snoepen. Ik ben er nog steeds gek op! We haalden ook vaak borsthoning bij het ouderwetse snoepwinkeltje in de stad. En wijnballen op de kermis. Zure matten, fido dido calippo’s, harde frietjes – volgens mij waren dat restjes – en kaassoufflés die we laagje voor laagje ontleden. Ik kan me ook nog ijsjes op een stokje herinneren maar dan in kaasvorm en natuurlijk bergen chips voor de flippo’s. En zonnepitten, soms zwarte, soms witte die we haalden bij het winkeltje bij de moskee die we met zijn allen opaten. En van die zakjes met harde gezouten mais. En niet te vergeten; die hele lange dunne blauwe waterijsjes.

Favoriete tv reclame
Door de reclame van Sandwich Spread wilde ik dat spul heel graag op mijn boterham. Helaas zei mijn moeder dat het heel vies was en duurde het lang voordat ik het eens kon proberen. Als kind vond ik het uiteindelijk heel smerig – mijn moeder kende mijn smaak wel een beetje – maar nu koop ik nog weleens een pot. Ik heb alleen het idee dat er vroeger veel meer smaken waren!

Ook de Punica reclame zorgde er voor dat ik bij mijn moeder ging zeuren om Punica. Ik was duidelijk zo’n kind dat zich liet beïnvloeden door reclames! Dit kreeg ik echter wel en mijn vriendinnen en ik waren er gek op!

Favoriete nummer
Weer zo’n hele moeilijke! Uiteindelijk koos ik voor Madonna. Ik kan me nog goed herinneren dat we uit ons dak gingen wanneer deze clip op tv kwam. Hetzelfde geldt trouwens voor La Isla Bonita.

Tot zover de Jeudsentiment tag, ik hoop dat je hem leuk vond om te lezen!

De afbeelding van Barbie is afkomstig van Pixabay

Herkenbaar? Of zag jouw jeugd er heel anders uit?

Share Button

One thought on “De Jeugdsentiment tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge