Help! Haaruitval
haaruitval
 

In het stukje over de bijwerkingen waar ik last van kreeg na mijn ziekenhuisopname schreef ik er al over; haaruitval. Op de foto hier boven kun je mijn haar zien zoals het was voordat ik in het ziekenhuis belandde. Voor het eerst in heel wat jaren was ik er blij mee. Het was écht lang en hoewel ik nooit een dikke bos met haar heb gehad, was het wel veel.

In het ziekenhuis had mijn haar de eerste weken geen prioriteit. Pas na twee weken lukte het me weer om er een borstel doorheen te halen. Ik was bang dat het helemaal vervilt zou zijn van het liggen maar dat viel alles mee. Er kwam wel wat haar vanaf maar dat is natuurlijk logisch wanneer het twee weken in een knot heeft gezeten. Pas na mijn thuiskomst begon de boel echt als een gek uit te vallen.

Na de geboorte van Calista verloor ik ook meer haar dan dat normaal was voor mijn doen. Een bekend verschijnsel na een zwangerschap. Maar dit keer is het haarverlies een stuk heftiger. En ik vind het niet alleen terug in mijn borstel, maar ook bijvoorbeeld in de wasmachine. En wanneer ik onder de douche sta en het was rollen er ook hele plukken naar beneden.

Ik durf het momenteel amper nog los te dragen. Niet zozeer omdat ik denk dat het los eerder uitvalt, maar meer omdat mijn haar dus overal terecht komt. In het eten, op de meubels, op mijn kleren, op mijn kinderen.. ik vind het best gênant. En de staart waarin het in draag wordt ook steeds zieliger. Ik maak me best zorgen over hoe lang dit nog aanhoudt want ik zit niet bepaald op kale plekken te wachten.

Heb jij weleens met haaruitval te maken gehad? En wat hielp voor jou?

Share Button

2 thoughts on “Help! Haaruitval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge