Sunparks De Kempense Meren
Sunparks De Kempense Meren
 

Afgelopen week hebben wij een fijne midweek gehad in Sunparks de Kempense Meren, net over de Belgische grens. We hebben ons vijf dagen lang op het park vermaakt. Zo waren we elke dag wel een aantal uur in het subtropisch zwemparadijs te vinden en hebben we gebowld en minigolf gespeeld. Ook heb ik een vakantievlog gemaakt van onze trip.


 

Bij aankomst kregen we te horen dat ons huisje iets later klaar zou zijn dan de op dit soort parken vaak gebruikelijke tijd, namelijk 15:00 uur. Hierdoor mochten we bij de receptie tegoedbonnen ophalen die we in de horeca op het park konden besteden. Zo kwam het dat we ons direct na aankomst al weer te goed deden aan een lading bitterballen. We verbleven in een select huisje voor vier personen, gewoon het “basic” huisje dus zeg maar en dat voldeed prima aan alle verwachtingen. Het was vrij ruim opgezet (vooral als je het vergelijkt met het huisje tijdens ons tripje Hoenderloo) voorzien van een fijne bank, een tv met Nederlandse zenders en een ligbad!

Sunparks De Kempense Meren
 
Sunparks De Kempense Meren
 

Ik wist met Martijn de deal te sluiten dat ik iedere ochtend broodjes ging halen en hij in ruil daarvoor zou afwassen. Want een vaatwasser ontbrak helaas in ons huisje. Nu hebben wij thuis ook geen vaatwasser dus het afwassen komt me zo af en toe de strot uit! Wel waren we dus voorzien van een bad, iets wat we thuis ook niet hebben en waar we goed gebruik van hebben gemaakt. Ik had gedacht dat Casper het misschien niets meer zou vinden om tegelijk met Calista in bad te gaan, maar niets bleek minder waar! Hij vond het geweldig. Zij natuurlijk ook!

Het was voor Calista en mij lang geleden dat we hadden gezwommen want de laatste keer was nog voor mijn periode in het ziekenhuis. Ik heb dus ook voor het eerst gezwommen met mijn stoma en ik zal over deze ervaring binnenkort ook wat schrijven. Calista blijkt een echte waterrat geworden te zijn! Ze had totaal geen angst en dobberde het liefst lekker rond met haar zwemvleugels om. Hoe dieper het water, hoe beter en we mochten haar zeker niet vasthouden! Daar voelde ze zich blijkbaar te stoer voor. Wanneer we haar toch probeerden vast te houden kwam ze met een enorme driftbui aanzetten.

Sunparks De Kempense Meren
 

Het enige nadeel was dat er geen wifi op het park aanwezig was – buiten het parkcentrum – en dat dit ook niet als optie bijgekocht kon worden. In het centrum was wel gratis wifi (waarom denk je dat ik zo happig was op het halen van die broodjes? Dan kon ik even Facebook en Instagram checken want ik was natuurlijk na een dag alweer door mijn bundel heen!) maar ook dit werkte niet altijd.

Sunparks De Kempense Meren
 

Zoals ik al zei zijn wij er niet toe gekomen de omgeving buiten het park te gaan verkennen. Het is jammer maar de dagen vlogen echt voorbij! Bovendien wat is er voor kinderen nu mooier dan zo’n subtropisch zwemparadijs? Toch is er in de buurt ook nog genoeg te zien. Zo is er bijvoorbeeld Bobbejaanland en Abdij Postel waar we op de heen- en terugweg langsreden en wat er erg sfeervol uit zag.

Heb jij weleens een park van Sunparks bezocht?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge