Rapportbespreking 3
Rapportbespreking
 

Casper’s sterrenbeeld is weegschaal maar wat houdt hij zich toch knap in balans. Toen hij een zusje kreeg en er thuis van alles veranderde was dat op school op geen enkele manier aan hem te merken. En ook nu weer, tijdens en na mijn ziekenhuisopname, heeft hij zich prima staande weten te houden. Hij was niet van slag nadat hij mij op de ic in slaap had zien liggen met allerlei slangen aan mijn lijf en meters aan mijn zijde; niemand wist hoe en wanneer ik wakker zou worden maar hij ging er gewoon van uit dat alles weer goed zou komen. Hij was niet van slag toen hij ineens door opa’s en oma’s van school gehaald werd en de ene dag hier en dan weer daar at.

Sommige kinderen zouden een tijd uit hun doen zijn wanneer de kat overlijdt, wanneer oma in het ziekenhuis ligt of na de begrafenis van oude oma. Tenminste, dat hoor ik van Casper, als er een klasgenoot over zoiets moet huilen in de klas. Of ik lees erover op Facebook als een bevriende moeder zoiets heeft geplaatst. Want mijn kind is niet zo. Hij zegt wel dat hij de overleden hond van oma mist – ook na 2,5 jaar nog – en dat hij onze kat zo lief vond, maar het be├»nvloed zijn gedrag verder niet.

Ik wist dan ook vrijwel zeker dat zijn schoolprestaties er dit keer ook niet onder hadden geleden. En ik had gelijk. Afgelopen vrijdag kreeg hij zijn rapport mee en.. het was zelfs beter dan de vorige keer. Gisteren had ik het rapportgesprek met zijn juf. Ook zij was verwonderd dat Casper in de klas gewoon net zoals altijd was geweest. Er waren verder weinig op- of aanmerkingen, behalve dan dat hij wel iets meer voor zichzelf op mag komen. Dat vind ik zelf ook al enige tijd en daarom lijkt het mij een goed idee om eens te gaan kijken bij verschillende soorten vechtsporten. Helaas staat Casper zelf daar niet om te springen, want hij is net zo’n grote sportliefhebber als zijn ouders.. totaal niet dus.

In ieder geval was ik weer erg opgelucht. Zo’n rapportbespreking voelt toch ook altijd een beetje als een beoordelingsgesprek voor mij als ouder, of ben ik de enige die het zo ervaart?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge