Waarom ik stem op de PvdD
Waarom ik stem op de PvdD
 

Deze week is het weer zover! We mogen weer gaan stemmen. Ik moet zeggen dat ik trouw gebruik maak van mijn stemrecht. Als er wat te stemmen valt dan ben ik er bij. Het is iets wat ik moet doen, niet gaan voelt voor mij als persoonlijk falen. Terwijl ik het wel prima vind als anderen het niet doen, ieder zo zijn eigen ding denk ik dan.

Ondanks dat ik de drive voel om naar het stembureau te gaan ben ik niet erg politiek geëngageerd. Ik volg geen debatten en lees amper partijprogramma’s. Ook heb ik echt geen idee welke ministers er bij welke ministeries horen. De gevestigde politieke macht is wat mij betreft namelijk lood om oud ijzer. Naaien ze je niet via rechts dan doen ze dat wel via links. Zolang ik over politiek hoor, hoor ik over bezuinigen en over dingen die minder worden. Het ziekenfonds verdween, de AOW leeftijd ging omhoog, staatsbedrijven werden geprivatiseerd waardoor hun diensten duurder werden en hun service minder, de integratie mislukte. Voor mij tekenen dat de huidige partijen er een bende van maken en dat het gewoon anders moet.

En toen was daar dus de opkomst van die kleine obscure partij met die aparte naam. Precies op tijd voor mij! Inmiddels ben ik al jarenlang een trouwe Partij voor de Dieren stemmer. Bij de gevestigde politieke partijen vond ik niets dat mij aansprak en wat meer aandacht voor dieren kon geen kwaad. Zo simpel was het. Ik hoefde geen partijprogramma te lezen om te weten dat ik achter de idealen van deze partij stond. Wat goed is voor dieren is op de een of andere manier ook goed voor onze eigen soort.

Pas later ontdekte ik dat de PvdD en ik echt vrijwel geheel op één lijn liggen, ook als het op onderwerpen aan komt die niet direct met dierenwelzijn te maken hebben. Zo zie ik net als de PvdD graag dat het ov beter en betaalbaarder wordt, er een zorgfonds komt, het eigen risico verdwijnt en anticonceptie vergoed wordt. Kleinere klassen en kleine scholen, studeren betaalbaar voor iedereen, de AOW leeftijd flexibeler en stoppen met het hele JSF debacle.

In de Partij voor de Dieren heb ik een partij gevonden die bijna perfect bij mij past. Wonderlijk want met de andere partijen heb ik vrijwel niets. Ik heb alleen nog één klein verzoekje; ik zou met gemeenteraadsverkiezingen ook graag op de PvdD willen stemmen, dus zouden jullie ook alsjeblieft naar Schiedam kunnen komen? 😉

Ben jij er al over uit op welke partij je gaat stemmen?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge