In de tuin 10
in de tuin
 

Hebben jullie de afgelopen week ook zo genoten van het heerlijke weer? Zo mag het wat mij betreft altijd zijn. Ondanks de hooikoorts heb ik meer energie en ik hou gewoon van t-shirts en korte broeken. Heerlijk weer ook om in de tuin te werken, of klungelen, zoals je wat ik doe beter kunt omschrijven.

De afgelopen week knutselde ik een tweede plantenbak in elkaar met overgebleven bakstenen die nog in de schuur stonden. Deze moet nog gevuld worden met aarde en dan kan ik na gaan denken over de plantjes die ik er in wil hebben. Ook verwisselde ik de loungeset en de eettafel van plaats. Eens kijken of we op deze manier meer gebruik gaan maken van de loungeset.

Bij Action kocht ik een heggenschaar. Het Action shoplog volgt nog overigens! Het bijknippen van de heg werd altijd gedaan door Martijn met de elektrische heggenschaar van zijn ouders. Hij is echter niet zo punctueel op dit gebied en nu kan ik het zelf doen wanneer ik daar zin in heb. Zo’n elektrisch ding vind ik namelijk maar eng. Ik heb nu al ondervonden dat dat snoeien van de heg lekker meditatief voor me werkt. Het is alleen jammer dat het zo veel rommel veroorzaakt! Ik ben zelf trouwens ook helemaal niet punctueel met klusjes en schoonmaken hoor!

in de tuin
Zie hier! Een baby komkommertje!
 
in de tuin
Basilicum
 

Wat het moestuinieren betreft; behalve de kruiden bieslook en tijm groeien er momenteel nog twee mini komkommertjes in mijn tuin. De aardbeienplant is vooral bezig met groeien en niet met het maken van vruchten. Binnen heb ik een lading basilicum staan en een bak vol rucola en een klein beetje van een ander type sla wat mij niet bekent is, de sla bak kun je zien op de foto bovenaan deze blogpost.

in de tuin
Een avocadoplant!
 

Tijdens mijn laatste update vertelde ik over de avocado pitten die ik had geplant. Inmiddels zijn dit twee echte avocadoplanten – nou ja, stengels – geworden! De aanhouder wint zullen we maar zeggen.

De twee klimmers, de clematis en de passiebloem, klimmen als een gek maar ik kan er helaas nog geen bloemknoppen in ontdekken. Geduld hebben dan maar. Het lijkt me zo leuk om die mooie passiebloem in mijn tuin te zien groeien!

Mijn tuin instagram account vind je hier! Kom je volgen?

Heb jij groene vingers?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge