In de tuin 9
In de tuin
 

Soms denk ik; misschien moet ik het maar gewoon opgeven. Ik kweek plantjes op uit zaadjes en dat gaat in principe erg goed, maar zodra ik ze in de tuin plant stort de boel in elkaar, al dan niet geholpen door het leger van killer slakken dat zich nooit ver weg bevindt.

Maar ik kan me ook gewoon richten op wat wèl lukt. Die bieslookplant staat weer te pronken en ik heb zelfs als wat radijs kunnen oogsten. Smaakte verschrikkelijk natuurlijk want ik hou helemaal niet van radijs. Het doet bijna pijn aan mijn mond! Ook de kinderen spuugden het meteen weer uit. Maar daar gaat het niet om. Het is gewoon tof om zelf iets eetbaars op te kweken uit een zaadje.

In de tuin
 

Ook de tijm doet het goed. Misschien moet ik mijn moestuinsleuf gewoon inrichten als een kruidentuin. Blijkbaar vallen dat soort plantjes niet in de smaak bij de slakken. Bovendien zijn het beide planten die het met een beetje geluk volgend jaar gewoon weer doen dus daar zit verder weinig werk aan. En een mooie makkelijke kruidentuin spreekt me momenteel meer aan dan ieder jaar weer een gefrustreerd moestuin seizoen.

Na het succes van de radijs heb ik nog rode bieten gezaaid. Hiervoor heb ik AH moestuinzaadjes van vorig jaar gebruikt. Langzaam komt hier iets van op, ik ben benieuwd hoe lang en of het blijft staan!

Over de radijs gesproken; nadat ik deze samen met Casper had overgeplant naar de moestuin buiten las ik trouwens dat het het beste is om deze direct in volle grond te zaaien omdat de radijs aan de eerste wortel groeit en deze heel makkelijk beschadigd kan raken tijdens het uitplanten of overpotten. Toch zijn er bij mij radijsjes uit gegroeid. Volgende keer zal ik ze waarschijnlijk wel op hun uiteindelijke plek zaaien. Hetzelfde geldt trouwens voor worteltjes.

Het loof van de Parijse worteltjes, de komkommerplantjes, de zonnebloemen, de paprika, de dille en de broccoli waren helaas wel allemaal favoriet bij de familie Slak en zijn in zijn geheel verdwenen, ook al heb ik nog zo mijn best gedaan om de slakken te weren met gebroken schelpen. Ze hadden er gewoon (s)lak aan.

In de tuin
 

Eind maart had ik weer eens een poging gedaan om een avocado pit te laten ontkiemen. Ik heb dit al meerdere keren geprobeerd op de manier met sateprikkers boven een glas water. Helaas is het mij nog nooit gelukt om op deze manier een plant te kweken. Dit keer had ik de pit gewoon in de aarde gezet. Ik stond net op het punt om het op te geven en de pit weg te gooien toen ik plots zag dat hij was gebarsten! Zou het nu dan toch gaan lukken?

In de tuin
 

Tenslotte heb ik in de vensterbank nog een bak staan met rucola van de AH moestuintjes van dit jaar en nog wat sla mix van de AH moestuintjes van vorig jaar. Ik ken mezelf en als ik deze groentes buiten zou planten zou ik ze toch niet meer op willen eten in verband met de beestjes die erin gekropen zouden kunnen zijn. Daarom heb ik ze binnen staan. Mocht de boel uitgroeien tot iets eetbaars dan durf ik het op deze manier nog wel aan om het in een salade te verwerken.

Hoe gaat het met jouw (moes)tuin?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge