In de tuin 8
in de tuin
 

Een maand of wat geleden begon het toch weer te kriebelen. Het werd voorjaar, tijd om weer eens wat in de tuin te gaan klooien. Als je me al langer volgt weet je dat ik alles behalve groene vingers heb en dat mijn tuinier avonturen echt niet altijd succesvol aflopen. En toch blijf ik stug doorgaan! Mijn grootste obstakel in de tuin zijn de honderden slakken die op ons stukje land bivakkeren. Maar dit jaar trek ik weer onverschrokken en met nieuw geschut ten strijde!

in de tuin
 

Vorig jaar was eigenlijk best een succesvol moestuin jaar, als ik er zo op terug blik. Ik had kroppen andijvie en een berg tomaten. Zowel de zaadjes van cherrytomaten uit de AH moestuintjes als de zaadjes die ik van Heinz had gekregen deden het goed en als ik had gewild had ik zo’n beetje de hele winter tomaten kunnen eten. En natuurlijk ook een hele hoop bieslook. Een bieslookplant is echt een aanrader voor moestuinbeginners; kan bijna niet fout gaan! De mijne staat er nu al drie of vier jaar. Ook heb ik wat later in het seizoen nog een tijm plantje weten te kweken uit een AH moestuinpotje en deze heeft de afgelopen winter ook overleefd.

in de tuin
 
in de tuin
 

De rest van de moestuintjes is vorig jaar helaas aan de slakken ten prooi gevallen. Zoals ik al zei ga ik dit jaar het gevecht weer aan. Ik heb al weer aardig wat plantjes in mijn tuintje uitgeplant en heb ze nu afgeschermd met gebroken schelpen. Ik bid tot de moestuingoden dat het mag helpen. Er waren namelijk al weer wat zonnebloemen gesneuveld.

Over sneuvelen gesproken; ook de courgette en de augurk plantjes die ik had opgekweekt uit de AH moestuintjes dit jaar hebben het niet gered. Ik weet niet precies waar het mis ging maar het overplanten was niet succesvol. Volgende keer moet ik misschien wachten tot de planten nog groter zijn en het weer wat warmer.

in de tuin
 
in de tuin
 

Er kwam mij ter oren dat er deze week weer kans is op nachtvorst. Dat krijg je wanneer je eigenwijs bent en niet wacht met het uitplanten tot na ijsheiligen (half mei) We zullen wel zien wat er gebeurt! Ook kwam ik er de dag na het verpotten van de radijsjes en Parijse worteltjes achter dat je die dus gewoon direct in de volle grond moet zaaien. Bij het verpotten kun je de eerste wortel namelijk beschadigen en dan zal er nooit meer een lekker radijsje of worteltje groeien. Fraai is dat! Ik laat ze voorlopig maar staan en zie wel wat het gaat worden.

in de tuin
 

Een aantal van mijn plantjes staat trouwens in geïmproviseerde kasjes gemaakt van gehalveerde flessen, zoals je hierboven kunt zien. Hopelijk beschermd dat iets tegen de kou.

in de tuin
 

Ik heb mij laten vertellen dat als ik de bieslook nu zou kortwieken hij nog voller zou groeien. Eigenlijk heb ik geen behoefte aan nog meer bieslook, maar een knipbeurt kon inderdaad geen kwaad. Ondanks dat de slakken er niet van eten kruipen ze wel graag in deze plant om te schuilen.

Zoals ik gisteren al schreef houd ik mij dit jaar weer bezig met #the100dayproject op Instagram. Iedere dag minstens één foto direct uit mijn tuin. De account die ik hiervoor gebruik heet @inmijntuin, mocht je een kijkje willen nemen!

Hoe staat het met jouw (moes)tuin of balkon?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge