Bijwerkingen van mijn ziekenhuisopname
Bijwerkingen van mijn ziekenhuisopname
 

Ik lag op de intensive care. Weet je hoe raar die statement mij in de oren klinkt? Voor mijn gevoel is het al weer een hele tijd geleden dat ik in het ziekenhuis lag. Het voelt al een beetje vaag, alsof ik het in een film zag of dat het een droom was. Toch heb ik nog dagelijks met de gevolgen te maken. Het is namelijk een feit dat mensen die op de intensive care hebben gelegen naderhand vaak dezelfde klachten krijgen.

Gevoelige tanden

Al sinds de eerste keer tandenpoetsen nadat ik wakker was geworden op de ic heb ik erg last van gevoelige tanden. Koud water is een crime! Voorlopig lijkt dit ook nog niet minder te worden. Voorheen heb ik hier nog nooit zo lang last van gehad.

Gevoelige hoofdhuid

Eerst had ik het idee dat ik op de een of andere manier een klap op mijn kop had gehad of zo, maar het bleek toch echt gewoon een gevoelige hoofdhuid te zijn. Nog nooit had ik hier last van gehad. Dubbel zo blij ben ik nu met mijn trouwe Tangle Teezer die de klitten er zonder trekken uit krijgt. Ik ga binnenkort maar eens op zoek naar een middeltje dat dit kan verhelpen.

Haaruitval

Niet alleen een gevoelige, pijnlijke hoofdhuid, maar ook haar dat uitvalt alsof het een lieve lust is. Het is nog erger dan na mijn tweede zwangerschap. Ik kan zo een pruik maken met alles wat in de bovengenoemde Tangle Teezer achterblijft!

Verwardheid

Het lijkt wel alsof ik soms niet helemaal nuchter door het leven ga. Ik maak de domste spel- en stijlfouten terwijl het in mijn hoofd gewoon goed klinkt. Ook stond ik laatst melk in Calista’s beker te schenken en siroop in de mijne in plaats van andersom. Ik kan daar echt gefrustreerd door raken. Het voelt alsof het net even wat langzamer gaat in mijn hoofd dan voorheen.

Droge huid

Ik schaamde me dood voor mijn droge voeten en benen! Vooral mijn voeten zagen er uit alsof ze toebehoorden aan.. ja aan wat eigenlijk, een mummie of zo? Gelukkig is dit inmiddels bijgetrokken. Dat was voor mij meteen een teken dat het weer de goede kant op ging. Mijn benen zijn nu ook al wat minder droog.

Lijnen van Beau

Via het internet kwam ik erachter dat een soort horizontale grenslijn over de nagel ook een bekend post-ic verschijnsel is en dat dit de lijnen van Beau zijn. Op al mijn vingernagels is zo’n lijn te zien. Deze wordt veroorzaakt door een groeistoornis. Gelukkig verdwijnen de lijnen vanzelf weer wanneer mijn nagels groeien.

Ik had geen idee dat deze klachten zo algemeen zijn bij mensen die op de ic hebben gelegen. Pas nadat ik er op ging googlen kwam ik hier achter toen ik bij een patiĆ«ntenfolder hierover uitkwam. Zo’n beetje alle punten die daar in stonden kon ik afvinken. Natuurlijk hoop ik dat ze binnenkort weer zullen verdwijnen!

Foto via Pixabay.com

Share Button

One thought on “Bijwerkingen van mijn ziekenhuisopname

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge