Knutselen voor oma 2
Knutselen voor oma
 

Vorige week vertelde ik over de knutsel die Calista voor haar oma’s zeventigste verjaardag maakte. Maar ook Casper ging creatief aan de slag voor oma. Hij ging – met tandpasta vlek op zijn shirt – een lantaarn maken van een conservenblik, een ideetje dat we op Pinterest hadden gezien.

Knutselen voor oma
 

Voordat Casper kon beginnen vulde ik het blik met water en liet dit in het vriesvak bevriezen. Dit omdat er dan niet meteen een deuk in het blik zou komen wanneer hij met de hamer aan de slag zou gaan. Daarna kon hij zich uitleven met gaatjes maken met behulp van een spijkertje. Hij kwam zelf met het idee om “oma” op het blikje te schrijven. Toen het ging vervelen ging het blikje weer terug de vriezer in, met de belofte het morgen af te maken!

Knutselen voor oma
 

Tot mijn verbazing ging hij de volgende dag er vrolijk mee verder. Blijkbaar is knutselen ineens wèl leuk wanneer er spijkers en een hamer aan te pas komen. Na “oma” werd er nog “70 jaar” in het blikje getikt. Daarna werd het geverfd en kreeg het nog een randje van washitape. Om het af te maken ging er nog een nep waxine lichtje in.

Knutselen voor oma
 
Knutselen voor oma
 

Casper was erg tevreden met het eindresultaat en gaf aan nog wel eens zoiets te willen maken. Eigenlijk gingen mijn handen ook behoorlijk kriebelen toen ik hem hier zo lekker mee bezig zag. Laten we dus nog maar wat lege conservenblikken gaan verzamelen!

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge