Weer op en neer naar school
Weer op en neer naar school
 

Deze week was het dan weer zover. Ik zou Casper weer zelf gaan brengen en halen van school. Vanaf het moment dat ik werd opgenomen in het ziekenhuis tot voor de vakantie werd hij ’s ochtends gebracht door Martijn, ging hij tussen de middag bij mijn schoonmoeder eten en werd hij na school opgehaald door mijn vader. Casper vond het prima dat het zo geregeld was; makkelijk want zo hoefde hij ook niet te fietsen! De mannen kwamen namelijk met de auto en bij oma mocht hij achterop de fiets. Extra fijn wanneer het weer wat minder is. Wat een mazzel ook voor mij dat ik uitgerekend gedurende de winter geveld was! Maar aangezien ik dus geen auto heb moest hij nu weer zoals vanouds op de fiets. En ik ook.

Als het aan Martijn en de grootouders had gelegen had ik nog een tijdje rustig aan gedaan, maar ik had mezelf als doel gesteld om na de voorjaarsvakantie weer gewoon te gaan doen. Dat ziek zijn had nu lang genoeg geduurd! Het heen er weer gefiets naar en van school is nooit een van mijn favoriete taken geweest, maar wat was ik blij dat ik het weer kon! Vanaf de tweede dag was ik wel gezegend met spier- en zadelpijn, maar dat deerde me niet.

Wat ik niet helemaal ingecalculeerd had was het feit dat Calista zich nu anders gedraagt dan vier maanden geleden. Ze is groter en wilder en gaat vooral haar eigen gang. Haar in de gaten houden op het schoolplein terwijl we op haar broer staan te wachten is misschien nog wel het meest vermoeiende van het hele gebeuren. Maar ook daar heb ik oplossingen voor. Soms duw ik haar mijn telefoon in haar handen en soms laat ik haar gewoon in het fietszitje zitten en neem ik mijn fiets mee het schoolplein op. Loedermoeder die ik ben!

Het enige wat ik nu nog kan wensen is een beetje minder wind en een warme, droge lente. En vooralsnog ziet het er voor komende week erg goed uit! Houden zo!

Foto via Pixabay.com

Share Button

One thought on “Weer op en neer naar school

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge