De Dreumes Tag 2
Dreumes Tag
 

Vlak na Calista’s verjaardag vulde ik de Dreumes Tag in. Inmiddels is zij 22 maanden en het leek mij dan ook leuk een update te doen. Ik heb de tag met de oude antwoorden overgenomen en daaronder heb ik de nieuwe antwoorden ingevuld. Lees mee wat er is veranderd.

Wat is haar leeftijd?
Eén jaar en drie weken!
– Vandaag precies 22 maanden, nog twee maanden tot haar tweede verjaardag dus!

Wat is haar favoriete eten?
Calista is gek op broodjes, croissantjes, crackers..
– Het avondeten gaat nog steeds niet zo goed, op patat met een sausje na dan.

Dreumes Tag
 

Het favoriete tussendoortje?
Koekjes zoals bijvoorbeeld die van Nijntje vindt ze heerlijk en ook soepstengels en wortelchips gaan er goed in.
– Ze houdt van druiven, snoeptomaatjes maar ook heel veel van slechte dingen zoals snoep, chips, koek en chocola!

Wat is haar favoriete drinken?
Siroop
– Siroop vindt ze nog steeds prima en pakjes zijn ook populair.

Dreumes Tag
 

Favoriete televisieprogramma?
De Bruine Beer in het Blauwe Huis is hier favoriet. Heel grappig want daar gaat ze uit zichzelf rustig voor zitten zodra het begint. Ik merk overigens wel dat de laatste tijd er meer programma’s interessant voor haar worden, zoals Bol en Smik en Sesamstraat maar bijvoorbeeld ook Shaun het Schaap!
– Nu ik het vorige antwoord terug lees realiseer ik me opeens dat ik Bol en Smik en Shaun het Schaap al heel lang niet meer heb gezien! Tegenwoordig kijkt ze vaak naar videoclips op YouTube. Kinderliedjes en K3 waren ook een tijdje erg populair maar dat is nu weer een beetje over. Frozen en Frozen Fever vindt ze wel erg leuk.

Favoriete boek?
Boeken gebruikt ze alleen nog om op te kauwen. Evenals haar broer is ze niet een kindje dat rustig de tijd neemt om voorgelezen te worden. Ik doe dit dan ook nog niet. Lekker niet pedagogisch verantwoord maar ik weet uit ervaring dat dit bij ons thuis alleen frustratie veroorzaakt!
– Reclamefolders die ze aan stukken kan scheuren!

Dreumes Tag
 

Favoriete speelgoed?
Ballen zijn toch wel favoriet! En alles dat geluid maakt.
– Voetballen vindt ze nog steeds erg leuk en ze kan het ook verbazingwekkend goed. Ook heeft ze met kerst een set houten blokken gekregen waar ze vaak mee in de weer is.

Favoriete kleur?
Ik heb nog geen voorkeur kunnen ontdekken.
– Hier heb ik nog steeds geen idee van!

Dreumes Tag
 

Wat maakt haar verdrietig?
Als iets niet mag natuurlijk! Daarbij heeft ze ook iets van verlatingsangst.. ze zit behoorlijk aan mij vastgeplakt. In slaap vallen kan ze bijvoorbeeld ook nog niet alleen, dan raakt ze compleet overstuur. En oja, zoals de foto hierboven bewijst; als ze mijn eten niet krijgt! (nb: ze had dus al twee soepstengels maar wilde de mijne persé ook!)
– Eigenlijk is alles wat hierboven staat nog steeds van toepassing!

Hoe noemt ze papa en mama?
Nog niets.
– Meestal niets, of er moet echt paniek zijn! Dan lukt papa en mama ineens wel.

Dreumes Tag
 

Wat is haar favoriete knuffel?
Die heeft ze (nog?) niet.
– Die heeft ze nog steeds niet! Ik denk dat mijn kinderen gewoon niet zulke knuffel of poppen liefhebbers zijn.

Een favoriete activiteit?
Alles in haar mond stoppen. Dit deed haar broer eigenlijk amper op die leeftijd dus dit is wel nieuw voor ons. Het maakt niet uit op wat, maar ze moet kauwen! Eten, speelgoed, schoenen, papier of op mama.. maakt allemaal niet uit!
Ook de trap op klimmen is nu populair.

– Op haar ouders klimmen! En bepalen waar we naar kijken op tv. Het liefst zou ze ook met mijn telefoon aan de haal gaan maar dat mag alleen af en toe wanneer ik haar verschoon.

Dreumes Tag
 

Wanneer slaapt ze?
’s Ochtends wordt ze rond 6:30 wakker. Dan gaat ze rond 10:00 nog even slapen tot ongeveer 11:30. ’s Avonds gaat ze rond 18:00 naar bed. Ze is ’s middags dus best een lange tijd wakker. Rond 16:00 begint ze vaak al wel moe te worden maar rond die tijd wil ik haar niet meer naar bed doen want dan ben ik bang dat ze ’s avonds nog lang op is. Eerder slapen gaat niet omdat we dan broerlief van school moeten halen.
– Een heikel punt! Rond 6:45 wordt zij wakker, dan gaat ze rond 12:00 weer slapen. Meestal slaapt ze een uur of twee, soms een half uur korter of langer. Rond 19:00 gaat ze ’s avonds weer naar bed.
Maar nu ga ik Casper natuurlijk weer naar school brengen en weer ophalen. Aangezien hij dan om 12:00 uit is en om 13:15 weer op school moet zijn kan Calista dan niet slapen. Ik probeer haar dan te laten slapen wanneer Casper ’s middags op school zit.

Wat maakt haar druk?
Niet “wat” maar “wie”.. namelijk haar broer! Casper weet het altijd zo voor elkaar te krijgen dat hij de deur binnen stormt wanneer zijn zusje net slaapt! Hoppa, en wakker!
– Yup nog steeds haar broer, maar ook haar vader!

Dreumes Tag
 

Wat maakt haar geweldig?
Dat ze zulke maffe dingen doet natuurlijk! En het kuiltje in haar wang vind ik toch wel heel speciaal! Ook is ze zo schattig wanneer ze lacht! En ik ben gek op haar bolle baby lichaam. Er zijn gewoon een heleboel geweldige dingen aan haar!
– Haar schattige gezichtje en wanneer ze knuffels en kusjes geeft. Wat ik ook mooi vind is wanneer ze ineens over mijn haar of mijn rug gaat aaien, zo schattig!

Het is waar, een dreumes is net een soort kleine volwassen dronkaard. Ze vallen continu op hun plaat, piesen in hun broek, maken rare bewegingen, kunnen soms uit het niets gaan huilen of agressief worden, maar je kunt er ook enorm mee (en om!) lachen! Ik vind het een drukke maar erg leuke fase. En wat heeft ze het afgelopen jaar veel geleerd! Ze leerde lopen, rennen, dansen, woordjes en ga zo maar door!

Vind jij de dreumes fase ook zo leuk?

Share Button

2 thoughts on “De Dreumes Tag 2

 1. Roxanne says:

  Een heerlijke fase! Dat slapen is grappig, Marcel wil vaak niet slapen overdag, maar dat kan hij nog lang niet altijd want hij is pas 19 maanden! ???? Eigenwijs kind.

  Ik vind dit wel een leuke tag om over te nemen 🙂 even iets luchtigs op mijn blog!
  Roxanne recente blogpost…Een onverwachte opnameMy Profile

  • Priscilla says:

   Dat slapen is hier een tijdje terug ook zo’n ding geweest inderdaad, toen lukte het overdag ineens niet meer. Maar ik vond haar nog veel te jong (haar broer sliep tot 3,5 ’s middags) en ik vind het wel fijn om even rust te hebben dus ze blijft voorlopig gewoon nog een dutje doen en nu heeft ze het ook echt weer nodig.. gelukkig! 😉
   Priscilla recente blogpost…De Dreumes Tag 2My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge