Vanaf Welke Leeftijd..? 2
Vanaf Welke Leeftijd
 

Zo’n tweeënhalf jaar geleden schreef ik al eens een stukje met de titel “Vanaf welke leeftijd?” Toevallig kwam ik dit eerste deel vorige week weer tegen. Casper was bijna zes toen ik het schreef. Inmiddels is hij dik acht en is het dus tijd om een vervolg te schrijven. Hoe is het uiteindelijk verlopen en waar vraag ik me nu bij af wat er de juiste leeftijd voor is?

Boodschappen

In het eerste deel verwonderde ik me nog over een jongen van zeven die zelf brood ging kopen en een andere jongen die buiten voor de winkel op zijn moeder stond te wachten terwijl zij boodschappen aan het doen was. Ik zou Casper nu nog steeds niet graag alleen buiten laten wachten. Hij zou wel zelfstandig naar de supermarkt hier in de buurt mogen om een boodschap te doen. Ik heb dit al een aantal keer aan hem gevraagd maar.. hij durft niet! Hij vindt het betalen en het contact met de caissière gewoon nog erg spannend.
Ik heb hem één keer zelf zijn tweede chocomel laten afrekenen toen we bij Hema gingen ontbijten en toen had hij net de pech dat er allemaal gedoe was bij de kassa met de klanten voor hem. Iets waarvan ik had ingeschat dat het twee minuten zou duren duurde uiteindelijk een kwartier. Ik denk dat dat er wellicht mee te maken heeft.

Buitenspelen

Ik ben hier nog steeds niet heel happig op. Er is gewoon te vaak gezeur hier in de wijk. Het liefst heb ik hem gewoon binnen. Aan de andere kant gun ik hem de vrijheid van het buitenspelen wel en wil ik ook geen moeder zijn die hem continu controleert. Je merkt, dit vind ik nog steeds erg moeilijk.

Alleen thuis

Waar ik Casper vorige keer nog niet eens alleen beneden liet wanneer ik boven ging douchen mag hij sinds ongeveer een jaar af en toe zelfs helemaal alleen thuis blijven. Bijvoorbeeld wanneer ik boodschappen ga doen. Ik ben vrijwel nooit langer dan 20 minuten weg en meestal is hij niet eens van zijn plek gekomen wanneer ik weer thuis kom. Of hij heeft alleen iets lekkers gepakt.

Alleen van en naar school

Dit is een stap die er aan zit te komen. Ik denk zo aan het eind van het jaar, wanneer hij negen is. Het is best nog een stuk fietsen met soms drukke wegen en kruispunten. Ik denk dat we moeten gaan beginnen met het alleen naar huis fietsen en dan later wanneer hij een telefoon heeft kan hij ook alleen naar school gaan, mits hij mij dan wel laat weten dat hij veilig aangekomen is. Echter tegen die tijd zal Calista ook naar de peuterspeelzaal gaan in hetzelfde gebouw dus ik denk dat ik sowieso nog regelmatig mee naar school zal blijven rijden.

Vind jij dat loslaten ook zo moeilijk?

Share Button

One thought on “Vanaf Welke Leeftijd..? 2

  1. Pingback: Vanaf welke leeftijd..? 3 - Glim.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge