Op Pad: De Efteling!
de Efteling
 

Toen ik nog in het ziekenhuis lag werden Martijn en ik volkomen verrast door de belofte van een van zijn collega’s om ons – wanneer ik me weer wat beter zou voelen – mee te nemen naar de Efteling. Dankzij zijn connecties bij het pretpark, hij had er namelijk jarenlang gewerkt, kon hij ons een hele leuke dag aanbieden. En afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver!

de Efteling
 

Ruim voor de openingstijd (11:00) reden we het parkeerterrein al op. Dat is typisch voor ons want we zijn altijd overal te vroeg. Dit had als voordeel dat we lekker dicht bij de ingang konden parkeren. Bij de ingang troffen we even later Martijn’s collega, Arnold. Ondanks dat het zondag was en voorjaarsvakantie was het niet al te druk in het park en zijn we de hele dag geen lange wachttijden tegengekomen.

de Efteling
 

Allereerst maakten we met zijn allen een rondje met de Stoomcarrousel. Daarna namen we plaats in Carnaval Festival. We hadden even een oeps momentje bij het uitstappen; Calista zat tussen mij en Martijn in maar we hadden geen van beide door dat zij de beugel stevig vast had, wat er dus toe leidde dat ze mee naar voren werd getrokken toen deze automatisch weer open ging. Oeps! Bijna een kind onder het karretje! Is het heel erg dat ik er toch wel heel hard om moest lachen? Uiteindelijk kwam ze er namelijk toch zonder kleerscheuren vanaf. De mannen gingen vervolgens in Vogel Rok en daarna gingen we in Monsieur Cannibale.

Na een stuk appeltaart met warme chocolademelk met slagroom bij het Witte Paard ging iedereen in Droomvlucht en de heren ook nog in Villa Volta. Daarna wachtte ik geduldig met Calista – die inmiddels in slaap was gevallen – terwijl de anderen in de Pagode gingen.

de Efteling
 

We draaiden heel wat rondjes in de Polka Marina en daarna was de attractie aan de beurt waar de wachttijd volgens mij altijd lang is; De Oude Tufferbaan. Omdat ik al bijna door mijn hoeven zakte besloot ik met Calista maar plaats te nemen op een bankje.

Daarna was het dan toch zo ver; het moment waarvan ik niet had gedacht dat het ooit nog zou komen was eindelijk daar; ik ging in de Vliegende Hollander. Iedere keer dat ik in de voorgaande jaren de Efteling bezocht was hij of gesloten, of wilde er niemand met me mee er in. En wanneer de kinderen erbij waren kon ik natuurlijk niet samen met Martijn gaan. Alleen er in wilde ik ook niet want ik vind het dan rot dat de rest op mij moet wachten. Maar goed nu was het dan zo ver! En niet alleen dat, ik had Casper zover gekregen om mee te gaan. Nu moet je weten dat mijn zoon alles behalve een durfal is op dit gebied dus het was wel een beetje een wonder. Helaas beviel het niet zo goed als ik had gehoopt; al vrijwel direct vertrok zijn gezicht. En toen we ook nog flink nat werden van het water was hij helemaal kwaad en verdrietig. Oeps moment nummer twee zullen we maar zeggen. Terwijl de grote mannen voor het echte werk gingen en de Python en de Baron 1898 te lijf gingen kreeg ik Casper gelukkig wel weer vrolijk.

de Efteling
 

We waren buiten flink afgekoeld dus het werd tijd om op te gaan warmen. We mochten allemaal een pannenkoek uitzoeken in Polles Keuken. Nou en zo’n pannenkoek dat is best een hele maaltijd! Ik had de seizoenspannenkoek met o.a. kaneel appeltjes en rozijntjes erop en een bolletje ijs en vanille saus.

de Efteling
 

Maar dat was dus allemaal veel te veel voor mijn maagje dat nog steeds niet helemaal hersteld is van het sondevoeding avontuur. Ik denk dat ik nu per keer nog maar de helft kan eten van wat ik voorheen at. Dat is al een hele vooruitgang overigens! De eerste tijd kon ik maar een of twee hapjes aan. Helaas kreeg ik de heerlijke pannenkoek dus niet op.

de Efteling
 

Calista wilde natuurlijk weer niets eten maar ze vermaakte zich prima met alles wat er in Polles Keuken te zien was.

de Efteling
 

Je kon me inmiddels zowat opvegen dus toen de anderen naar het Spookslot wilden besloot ik niet mee te gaan. Calista en ik vermaakten ons ondertussen met het maken van selfies! Daarna gingen we met zijn allen nog in Fata Morgana. We hadden geluk want het liep tegen 18:00; sluitingstijd! Maar we mochten nog net naar binnen!

de Efteling
 

Vervolgens keken we naar Aquanura, dat vooral Casper weer erg mooi vond. En als afsluiter mochten we nog souvenirs uitzoeken. Hoe tof is dat? Ik zocht voor Calista een verkleedpak van Jokie uit en Casper ging voor jelly beans, een grote lollie en een beker.

de Efteling
 

Het was in alle opzichten een top dag; we hadden mazzel met het weer, al was het niet warm maar gelukkig wel droog! Het was niet erg druk. We hebben heerlijk gegeten en leuke souvenirs uitgezocht. Maar het heeft me ook verbaasd dat ik het zelf de hele dag gewoon vol heb gehouden, om 19:00 stapten we pas weer in de auto! Heel erg bedankt Arnold!

Wanneer was jij voor het laatst in de Efteling?

Share Button

2 thoughts on “Op Pad: De Efteling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge