MC 2016 Week 4: Doe een leuke activiteit in de buitenlucht
Nederlands Openlucht Museum
 

Ik moet toegeven dat de mama challenges van dit jaar iets minder in mijn straatje liggen dan die van vorig jaar. Ik heb vorige week ook al dezelfde challenge geschreven, maar ik heb besloten dezelfde challenge ook nog eens op een andere manier in te vullen.

We brachten namelijk ook nog een bezoek aan het Nederlands Openlucht Museum in Arnhem. Als kind was ik hier ooit eens geweest en als geschiedenisliefhebber wilde ik hier graag nog eens naar terug. Het stond dan ook bovenaan mijn lijstje met uitjes tijdens ons verblijf in Hoenderloo.

Nederlands Openlucht Museum
 

Allereerst wil ik even zeggen dat wij qua weer misschien niet te best dag hadden uitgekozen, het was namelijk bloedheet! Het heet natuurlijk niet voor niets een openlucht museum, het is namelijk een groot gebied met allerlei gebouwen en gebouwtjes (en ook veel tuinen) uit het verleden. Vanwege vermoeidheid en de warmte zijn we niet zo lang gebleven als we eigenlijk wilden. Toch vond ik de beleving weer geweldig en heb ik genoten van de mooie gebouwen. Vooral de molentjes en de Amsterdamse pandjes vond ik erg mooi. En natuurlijk de prachtige natuur! Het landschap in de omgeving van Hoenderloo en Arnhem is toch zo anders als bij ons thuis, ik vind het best indrukwekkend.

Gek genoeg maakte ik dan weer geen foto’s van mijn favorieten, realiseer ik me nu! Ik ben altijd zo iemand die dan denk “Dat doe ik straks wel..” – niet zo handig dus.

Nederlands Openlucht Museum
Hmmm eet smakelijk!
 

Voor kinderen is er heel veel te doen in het museum. Er is een speeltuin en een groot doolhof. Er zijn veel filmpjes te bekijken. Tegen betaling is er een ouderwetse draaimolen en er zijn diertjes. En op het kindererf kunnen ze ouderwetse kinderklussen doen als waterpompen en het juk op de schouders nemen.

Nederlands Openlucht Museum
Een bekende plaats in de overlagloods van Van Gend & Loos!
 
Nederlands Openlucht Museum
In de fabriek
 

We hebben heerlijk door de huisjes gestruind en nogmaals bedacht hoe blij we zijn dat we in de huidige tijd leven. We keken hoe men werkte in o.a. in de smederij, de papiermolen en de kaasfabriek.

Wij sloten de dag af met een rondje met een van de oude trams. De historische trams waren enorm geliefd bij Casper en Martijn. Laatstgenoemde droomde vroeger namelijk van een carrière als trambestuurder.

Nederlands Openlucht Museum
Er waren vele jaloersmakende tuinen!
 

Advies; die je wandelschoenen aan en ga wanneer het een graad of 18 is! Het Nederlands Openlucht Museum gaat voor nu wederom op mijn to do lijst.. mochten we nog eens in de buurt zijn en leent het weer er zich beter voor dan ga ik er zeker nog eens heen.

N.B. Alle verslagen van onze uitjes met de kinderen vind je hier terug.

Ben jij wel eens in het Openlucht Museum geweest?

Share Button

One thought on “MC 2016 Week 4: Doe een leuke activiteit in de buitenlucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge