Op Pad: Weekje Bungalowpark Hoenderloo
Bungalowpark Hoenderloo
 

Deze zomervakantie gingen we lekker een weekje weg in eigen land. Namelijk in Hoenderloo op het gelijknamige bungalowpark. We hadden er een heerlijk zonnige week en maakten leuke uitstapjes. Zoals je al hebt kunnen lezen gingen we onder andere naar het Nederlands Openlucht Museum en Kinderparadijs Malkenschoten. Vandaag zal ik je alle ins en outs vertellen over het bungalowpark zelf.

De bungalows hebben op dit park geen nummer maar een naam. Ze zijn ingedeeld in groepjes met een letter. Wij zaten in “Borage” en bij ons wijkje hoorde ook o.a. de bungalows “Bieslook” en “Bonenkruid” Alle namen zijn van planten of bomen. Makkelijker te onthouden dus dan een nummer, ook voor kinderen.

Bungalowpark Hoenderloo
 

Borage is een van de kleinere huisjes op het park, een type Classic 4. Als je van knus houdt en een beetje back to basic wil is dit de bungalow voor jou! De bungalow is netjes maar het is wel vrij donker binnen en heeft helaas (voor mij, want; luxe paard!) geen vaatwasser, oven of magnetron. Toch hebben we het er prima mee gered. Ik ben toch wel van de lekker simpel en snel klaar maaltijden op vakantie (en thuis eigenlijk ook!) En eten hebben we vooral gedaan van wegwerpservies – lekker niet milieu bewust – zodat er niet veel af te wassen was.

Bungalowpark Hoenderloo
 

Borage beschikt over drie slaapkamers en – ondanks dat het een vierpersoonshuisje is – over vijf bedden! Er is beneden een kleine slaapkamer met een eenpersoonsbed. Boven zijn nog twee slaapkamers met twee eenpersoonsbedden. In alle slaapkamers is genoeg ruimte om een kinderbed neer te zetten want de kamers zijn vrij ruim. Bij Centerparcs moet ik meestal het een en ander verschuiven om ruimte te creeĆ«ren. Hier dus niet! De badkamer is erg klein en bestaat simpelweg uit een kleine wastafel, een toilet en een erg lekkere douche. Buiten de bungalow is nog een klein terras met een tuinset.

Bungalowpark Hoenderloo
 

Bij de receptie zit een restaurant genaamd de Boskantine waar wij ook nog een avond hebben gegeten. Er waren namelijk onbeperkt spareribs en dat sprak Martijn wel aan! Casper at poffertjes en ik had een schnitzelmenu. Het eten was lekker en de bediening vriendelijk, doch soms wat onervaren, maar op een vakantiepark moet dat kunnen vind ik.

Bungalowpark Hoenderloo
 
Bungalowpark Hoenderloo
 

Het park is best kleinschalig en daardoor rustig, ondanks we er tijdens het hoogseizoen waren en ik toch wel het idee had dat de meeste bungalows verhuurd waren. Het was nergens druk. Geen hordes gillende kinderen en een uur in de rij wachten voordat je aan de buurt was bij de receptie. Zo had Casper de stormbaan regelmatig voor zich alleen. Wat wil een kind nog meer? Toch had hij al snel een vriendinnetje gemaakt op het park waar hij op de fiets zelf heen ging en ook in het zwembad was er voldoende aanspraak voor hem.

Voor kinderen was er ook elke avond entertainment maar hier is Casper niet zo van en hier heeft hij dus ook niet aan meegedaan. Zo was er bijvoorbeeld een cupcake bakavond en was er een familieavond met een kampvuur.

Bungalowpark Hoenderloo
 
Bungalowpark Hoenderloo
 

Het hoogtepunt was toch wel het zwembad. Het is een simpel rechthoekig bad zonder toezicht, met een verschuifbare kap. Ook met minder weer kan er dus gezwommen worden. Maar zoals gezegd hadden wij heerlijk weer! Ik was een beetje bang dat het water toch nog erg koud zou zijn maar deze angst bleek ongegrond. Ook voor Calista had het een prima temperatuur.

Bungalowpark Hoenderloo
 

Als afsluiter hebben we de laatste dag nog een rondje midgetgolfbaan gelopen. Heb ik Casper even dik ingemaakt! Haha

Helaas beschikt het park nog niet over onbeperkt gratis wifi. Dit kun je wel erbij kopen. Jammer genoeg werkte dit niet zo goed op mijn telefoon. Toen ik met mijn klacht naar de receptie ging is dit echter keurig opgelost. Zij kwamen er ook niet uit en uiteindelijk is mijn telefoon overgezet op het medewerkers netwerk wat wel goed werkte. Ook kregen wij na thuiskomst nog een mailtje dat er in onze bungalow een sok en een balletje waren achtergebleven en of we deze nog toegestuurd wilden hebben.

Al met al vond ik de service bij het park erg goed. Het is heel iets anders dan Centerparcs, maar zeker een fijn park als je de drukte wilt ontvluchten. De omgeving is prachtig en er is veel te doen. Vanaf het park loop je zo de natuurgebieden in. Het park beschikt zelf niet over een winkel, maar op de naastgelegen camping het Veluws Hof bevindt zich een supermarktje en ook een snackbar.

Wij hebben een hele leuke week gehad op Bungalowpark Hoenderloo!

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge