MC 2016 Week 1: Samen aan de slag in het huishouden

 

De Mama Challenge kwam dit jaar wat moeilijker op gang, niet alleen in de FB groep maar ook bij ons thuis. Ik had geen idee met welke uitdaging ik als eerste aan de slag wilde en daarom is het voor mij een makkelijke geworden; de opdracht om samen aan de slag te gaan in het huishouden.

Ik ben inmiddels gezegend met een grote zoon, wat deze uitdaging wel zo makkelijk maak. Bijkomend voordeel is dat hij geregeld best zin heeft in een klus. Hij is al van kleins af aan gefascineerd door de stofzuiger en wil hier af en toe best bij helpen al is het al een stuk minder geworden dan vroeger. Populair op dit moment zijn het vegen en het zwabberen. Ook het sprayen met bijvoorbeeld Glassex is een favoriet.


 

Ik had vroeger altijd een enorme hekel aan helpen in het huishouden. Mijn moeder moedigde mij aan om mijn eigen kamer op te ruimen, maar ik deed dit uiteindelijk nooit. Vandaar dat ik er ook niet vanuit ga dat Casper zijn eigen kamer op orde houdt. Dit is geen punt voor mij waar ik extra moeite in wil gaan stoppen of over wil discussiëren. Als hij het niet wil uit zichzelf, dan maar niet! Ik waardeer het wel enorm wanneer hij uit zichzelf aanbiedt om te helpen.

Het toeval wil dat we afgelopen week een nieuwe wasmachine moesten aanschaffen. De oude had na een jaar of negen de geest gegeven. Ik had het niet verwacht maar Casper was er erg nieuwsgierig naar en we hebben samen uitgezocht hoe onze nieuwe aanwinst werkt. Hij was er niet bij weg te slaan. Deze wasmachine heeft namelijk een display waar je precies op kunt zien hoe lang hij nog bezig is én jongens, hij speelt een vrolijk muziekje wanneer hij klaar is! Zowel Martijn als Casper vonden dit prachtig. *Mompelt iets over mannen en gadgets*


 

Maar goed, Casper heeft mij deze week dus geholpen bij het wassen, de was uit de machine halen, vegen, zijn beddengoed af te halen, de tuin opruimen en hij heeft een keer de tafel gedekt voor ons eigen pannenkoekenfeest.

Helpt jouw kind je weleens bij het huishouden? En heeft het vaste eigen taken?

Share Button

5 thoughts on “MC 2016 Week 1: Samen aan de slag in het huishouden

 1. marjon says:

  Handig zo’n hulpje! 1e challenge is geslaagd.

  Ik moet nog starten. Maar aankomende vrijdag start bij ons pas de zomervakantie. Dus dan ga ik ook echt van start!

 2. Fleur says:

  Leuk en handig zo’n hulpje. Sinds een paar weken heb ik een nieuwe regel, ze moeten eerst een paar dingen doen, waaronder een klusje, voor ze op de schermen mogen. Vooral mijn oudste hou ik hier aan ;P Hij brengt meestal de vuilniszak naar de container op de hoek en daar helpt hij me echt mee 🙂

  Heb je zin om de link naar dit bericht toe te voegen aan de link party? Ik wil proberen om alle mama challenge blogs op één (openbare) plek te krijgen: http://www.mizflurry.nl/2016/07/mama-challenge-2016.html

 3. Pingback: Mama Challenge 7 | 7 tips om schoon te maken met peuters - Lotus Writings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge