10 dingen die ik aan mijn kinderen wil meegeven
10 dingen die ik aan mijn kinderen wil meegeven
 

1. Je bent perfect zoals je bent
Jullie zijn allebei prachtig, zowel van binnen als van buiten. Dat gezegd hebbende; word niet arrogant! Arrogantie is lelijk en nergens voor nodig.

2. Ga voor wat je gelukkig maakt
Dit hoeft niet persé een hoop geld, drie ver weg vakanties per jaar en een groot huis te betekenen. Je kunt beter een baan hebben die je leuk vindt maar die minder verdient dan een topsalaris voor een baan die je ongelukkig maakt.

3. Trek je er niets van aan wat anderen van je vinden
Ik ben hier nog steeds mee in gevecht, wees niet zoals mij! Maak je er niet druk over wat anderen vinden. Vinden ze je geweldig dan is dat natuurlijk heel leuk, vinden ze je drie keer niks dan hebben ze simpelweg geen smaak. Dat is verder jouw probleem niet.

4. Stel niet alles uit tot later
Je leeft maar één keer. Geniet er nu van want je weet niet wat de toekomst brengen zal.

5. Vertrouw op jezelf en laat anderen je niet tot stommiteiten verleiden
Voelt het niet goed, stop dan, ook al zouden anderen dit raar kunnen vinden, want zie punt 3.

10 dingen die ik aan mijn kinderen wil meegeven
 

6. Zorg goed voor jezelf
Je bent het waard en niemand heeft wat aan je als je vergeet goed voor jezelf zorgen.

7. Waardeer het kleine
Beleef meer geluk door het te vinden in kleine dingen. Al zijn het maar de vogeltjes die fluiten of een lekkere reep chocola. Als je alleen openstaat voor groot geluk mis je zoveel van het leven.

8. Stoot je niet twee keer aan dezelfde steen
Sommige mensen kun je beter kwijt dan rijk zijn. Soms is het tijd om ze los te laten, ook al ben je bang om alleen achter te blijven. Beter alleen dan vrienden die je keer op keer laten vallen of je een spreekwoordelijk mes in de rug steken.

9. Vergelijk jezelf niet met anderen
Het gras kan bij de buren groener lijken maar misschien is het wel nep! Je weet nooit wat er bij een ander allemaal speelt. Bovendien hebben we allemaal onze eigen talenten en kunnen we niet overal in uitblinken. Wees niet jaloers.

10. Je kunt me alles vertellen en ik zal altijd proberen je te helpen
Oke ik geef het toe, misschien lach ik je eerst even uit, maar inmiddels ben je dat vast al van me gewend. Van de meeste dingen zal ik niet opkijken en anders zal ik proberen te doen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Misschien heb ik geen kant en klare oplossing maar ik kan meedenken en luisteren.

Welke waarden vind jij belangrijk om mee te geven aan je kinderen?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge