Op Pad: Wildlands Adventure Zoo Emmen
Wildlands
 

Het heeft even geduurd, maar daar is ‘ie dan! Mijn blogpost over ons bezoek aan de Wildlands in Emmen. Afgelopen juni waren wij een weekend in Center Parcs de Huttenheugte en daar namen mijn ouders ons een dagje mee naar de Wildlands.

Laat ik voorop stellen dat Wildlands geen park is dat je met andere dierentuinen kunt vergelijken. Als je echt veel verschillende dieren – van dichtbij – wilt zien kun je beter naar Blijdorp of Burgers’ Zoo gaan. Ik zou Wildlands eerder omschrijven als een wandelpark met dieren en doe-dingen.

Het park is onderverdeeld in drie regio’s, Jungola, Serenga en Nortica. Wij begonnen bij Jungola, gingen toen naar het kleinere Nortica en vervolgens nog naar Serenga. De meeste foto’s maakte ik in het Jungola gedeelte. Ik werd in de loop van de dag namelijk niet lekker, mede veroorzaakt door de hitte – ik kan heel slecht tegen weersovergangen – en heb toen minder foto’s gemaakt. Hierdoor heeft het ook langer geduurd voordat ik over dit uitje schreef. Ik baalde er namelijk enorm van dat ik me niet goed voelde en daardoor niet alle dingen heb kunnen doen.

Wildlands
 

De Jungola ga je binnen via een mooie vlindertuin. Voor mensen die minder gesteld zijn op vlinders, zoals Martijn, is er ook een sluiproute buitenom. Hier kun je de “normale” route nemen of de avontuurlijke route. Raad eens welke Casper en ik namen?

Wildlands
 
Wildlands
 

Als je weer buiten komt zie je al gauw het buitenverblijf van de olifanten. Ook langs deze route kom je weer doe-dingen tegen, zoals een klein doolhofje. Vervolgens loop je een grote hal binnen. Hier kun je o.a. verschillende soorten apen zien en een tochtje met een jungleboot maken die je langs het binnengedeelte van het olifantenverblijf voert en langs het apeneiland.

Wildlands
 
Wildlands
 
Wildlands
 
Wildlands
 

Je kunt ook door deze hal klimmen via het jungle trail. Persoonlijk vond ik dit toch wel het hoogtepunt! Lekker de hele hal door klimmen. Ik had het echter wel een beetje onderschat want ik was meteen al weer moe, haha!

Toen we weer buiten stonden waren we toe aan iets te eten en te drinken. We bestelden een patatje en cola bij de Mr. Layos kiosk maar moesten helaas wel erg lang wachten en er waren te weinig zitplaatsen. Dit terwijl het niet eens erg druk was bij de kiosk. Wat mij betreft mag dat nog wel veranderd worden.

Wildlands
 

Vervolgens gingen we verder naar Nortica, het kleinste gebied in Wildlands met dieren die in de koudere regionen voorkomen. Hier zie je onder andere de ijsberen, pinguïns en zeeleeuwen. Ook kun je er een 4d attractie vinden, die wij overigens hebben overgeslagen.

Wildlands
 

Tenslotte is er nog de Serenga, het Afrikaanse gebied. Hier vind je een grote verscheidenheid aan dieren. Zo is er een kinderboerderij met geitjes maar lopen er iets verderop ook leeuwen, giraffen en nijlpaarden. Je kunt hier instappen in een truck die je door het gebied met de dieren rijdt.

Wildlands
 

En mocht het weer nou wat minder zijn, of wordt het juist te heet en moet je even bijkomen? (Zoals ik dus!) Dan kun je vanaf de Serenga ook nog bij een grote binnenspeeltuin komen, wel met water dus met kleintjes moet je wel goed op blijven letten.

Mijn advies; vermijd drukke, te warme dagen! Dan is de Wildlands zeker eens een bezoekje waard. Trek wel je loopschoenen aan want alleen al om vanaf de parkeerplaats bij de ingang te geraken moet je een flinke wandeling maken, om over de rest van het park nog maar te zwijgen!

Heb jij de Wildlands al bezocht?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge