Tag: Waar je huis woont
Waar je huis woont
 

Ik kwam weer eens een leuke tag tegen, namelijk de Waar je huis woont – tag verzonnen door Nesrin en Maris. Omdat ik enorm gek ben op mijn hometown kon ik het niet laten om hem in te vullen.

Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?
Ik woon in Schiedam! En ja ik ben ook in Schiedam – in het ziekenhuis – geboren. Ik heb altijd in Schiedam West gewoond maar ben na 26 jaar naar Groenoord verhuisd omdat Martijn daar woonde.

Voel jij je hier thuis? En waarom woon je hier (niet) graag?
Ik voel me heel erg thuis in Schiedam. Het is gewoon de beste stad van Nederland (je merkt het, ik ben die-hard Schiedammer!) Lekker dicht bij Rotterdam ook, nog zo’n fijne stad! Ik woon hier graag omdat ik de binnenstad van Schiedam oprecht erg mooi vind en mijn naaste familieleden hier ook wonen.

Wil je hier blijven wonen?
Ja zeker, ik zou niet weten waar ik anders naar toe zou moeten. Meer landelijk zou ik bijvoorbeeld niet willen. Stadser wel, maar vind maar eens een betaalbare eengezinswoning met tuin vergelijkbaar met de onze in de binnenstad.

In wat voor soort huis woon je?
Sinds september 2012 wonen we in een jaren zeventig eengezinswoning in een redelijk rustige wijk.

Waar je huis woont
de kades in het centrum worden momenteel vernieuwd
 

Wat vind je het allerleukst en het allerstomst van jouw woonplaats?
Het allerleukst vind ik dus de mooie binnenstad met grachten/havens en natuurlijk de molens! Er staan erg mooie oude panden. Minder leuk vind ik dat het winkelcentrum zo verpauperd is, daar zou de gemeente wel in mogen investeren; gratis parkeergelegenheid en lagere huren bijvoorbeeld en meer bankjes in het centrum. Ook zou het openbaar vervoer wat mij betreft echt een boost kunnen gebruiken. Zo gaat de buslijn die in de buurt van mijn huis stopt op zondag helemaal niet. Hallo.. ik zit hier niet op het platteland ofzo..

Als je mocht kiezen, in wat voor huis en in welke plaats zou je dan wonen?
Ik zou gewoon hier blijven. En dan mijn buren uitkopen! Deurtjes erin en genieten van het hele grote huis. Het gezin dat naast ons woont is erg luidruchtig. Zo hebben ze vaak ruzie en draaien ze regelmatig harde stamp muziek en daar baal ik wel van. Of anders zou het een huis worden dat iets dichter bij Caspers school staat, zodat hij daar in de toekomst eerder zelfstandig heen zou kunnen.

Waar je huis woont
bij Kinderboerderij het Hoefblad
 

Wat is op dit moment dé hotspot van jouw woonplaats?
Pfoe geen idee wat de hotspot is. Leuk met kinderen – en gratis – is wel het Beatrixpark met kinderboerderij, heemtuin en de pas vernieuwde speeltuin. En tja die binnenstad blijft het bekijken waard! Doe bijvoorbeeld eens een rondje met de fluisterboot. Alleen als je lekker wilt shoppen moet je helaas ergens anders zijn, hopelijk komt dat ooit nog goed! In het kader van mommy relaxation en beauty hebben we ook nog een fijn wellness center, Thermen Holiday.

Waar woon jij? En heb jij deze tag al gedaan?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge