In de tuin 5
In de moestuin
 

Vorig jaar was er weinig “in de tuin” Niet zo gek want in mei werd Calista geboren en tja, toen lagen mijn prioriteiten als kersverse kraamvrouw even ergens anders. Nu waren de jaren ervoor ook niet denderend succesvolle tuin jaren voor mij maar ik ben ervan overtuigd dat men al doende leert en daarom pak ik de boel weer op en ploeter ik dit jaar gewoon weer verder.

Aan het eind van de zomer van 2014 kluste ik wel nog een plantenbak in elkaar van stenen die nog over waren van het bestraten van onze achtertuin. Het was best een zware klus maar ik ben nog altijd blij met deze bak en het is de bedoeling dat hij dit jaar dan eindelijk voor het eerst als moestuin gebruikt gaat worden. In deze bak staat al vanaf het begin een bieslookplant die inmiddels is uitgegroeid tot een reusachtig ding.

Tijdens de actie van de AH Moestuintjes in maart zijn wij ook begonnen met het voor zaaien. Dit is het eerste jaar dat Casper er echt met interesse mee bezig is én blijft. We hebben de AH moestuinpotjes en wat andere zaadjes die we in een wc rolletje hadden gezaaid eerst in een lege plastic druivendoos laten ontkiemen. Een mooie plek om dit te doen was de vensterbank in Calista’s kamer want daar achter het raam hebben de plantjes tot laat in de middag zon. Dit werkte erg goed. De druivendoos werkt als een soort kas en zorgt ervoor dat de boel minder snel uitdroogt. Langzaamaan ben ik nu alles dat te groot is geworden voor het kasje over aan het zetten in een groter onderkomen, voordat ze de tuin in zullen gaan.

In de moestuin
volg mijn moestuin account op Instagram @inmijntuin
 

Het was dit jaar erg makkelijk om gratis aan zaadjes te komen, vond ik. Naast de AH moestuintjes liep er een actie bij Heinz waar je gratis tomatenzaadjes aan kon vragen. Ook had ik nog zaadjes uit een paprika gehaald en kregen we via via zaden voor wortels en zonnebloemen. Het waren er eigenlijk te veel – zoveel ruimte is er simpelweg niet bij ons in de tuin – en daarom bewaren we een gedeelte gewoon voor volgend jaar.

De afgelopen week heb ik de zonnebloemen die we hadden voor gezaaid en die nu een centimeter of 15-25 hoog waren overgezet in de moestuinbak. Ik vond het spannend, met name vanwege de slakken die in de voorgaande jaren alles wisten te verorberen. Het lijkt nu nog goed te gaan dus fingers crossed! Om hen af te schrikken heb ik gebroken eierschillen rond de zonnebloemen gestrooid, hier schijnen ze een hekel aan te hebben. Veel eieren eten dus de komende tijd zodat ik dit ook bij de andere planten kan gaan doen! De tomatenplanten, gegroeid uit de zaden van Heinz, staan in ieder geval al te wachten!

Naast de zonnebloemen en de tomaten proberen we dit jaar ook augurken, doperwten, andijvie, paprika, cherrytomaten en courgettes te kweken.

Ik heb zelfs een eigen moestuin account aangemaakt op Instagram! Kom mij daar dus voor het laatste moestuin nieuws even volgen! Haha @inmijntuin

Hoe staat het met jouw tuin of balkon?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge