Op pad: Varen met de Pannenkoekenboot!
Pannenkoekenboot
 

Een paar weken geleden maakten wij een tripje met de Pannenkoekenboot in Rotterdam. Ik had dit zelf nog nooit gedaan en was eigenlijk een beetje bang. Ik had er namelijk nogal een drijvend “krijspaleis” idee bij, helemaal omdat ik had vernomen dat er een ballenbak aan boord is! Toch liet ik me overhalen om mee te gaan.. ben je benieuwd hoe het nu echt was, lees dan snel verder!

We gingen aan boord van de Pannenkoekenboot aan de Parkhaven in Rotterdam, dit is ook de plek waar je onder andere de Euromast kunt bezoeken. Online hadden we al tickets geregeld en betaald en we kregen ook een vierpersoons tafeltje toegewezen waarbij de zitverkleiner/kinderstoel al op Calista stond te wachten. Goed geregeld dus. Al zou ik deze kinderstoel niet aanraden voor veel jongere kindjes, ze moeten wel al echt stevig zelf kunnen zitten.

Pannenkoekenboot
 

De Pannenkoekenboot is een knusse boot met een beneden en een bovendek. Ook kun je wanneer het lekker weer is een frisse neus halen op het buitendek. De ballenbak is in het ruim verstopt.

Zodra de boot gaat varen wordt het buffet geopend. Je kunt kiezen voor een naturel, spek of appelpannenkoek en deze versieren met een hoop verschillende toppings. Fruit of brie of muisjes of chocoladevlokken bijvoorbeeld. Nu ik dit schrijf krijg ik spontaan weer trek! Iedere tafel is voorzien van zijn eigen bus poedersuiker en fles stroop dus ook daar kun je nog mee in de weer.

Pannenkoekenboot
 

Ondertussen kun je drankjes bestellen – deze zitten niet bij de prijs inbegrepen – en worden de vieze borden continue opgehaald door het bedienend personeel.

De boot vaart ondertussen o.a. onder de Erasmusbrug door en vaart langs de ss Rotterdam. Al moet ik eerlijk zeggen; ik ben meer met het eten en de kinderen (lees; vooral Calista) bezig geweest dan dat ik echt naar buiten heb zitten kijken, maar dat hangt natuurlijk ook een beetje van de situatie af; Casper heeft heerlijk gespeeld in de ballenbak met de andere kinderen maar Calista probeerde zo’n beetje de hele inboedel van het schip op te eten en dat kon ik dus niet laten gebeuren. Ja ze zit nu dus in die fase dat ze alles in haar mond wil stoppen, al een tijdje trouwens!

Pannenkoekenboot
 

Wij kozen voor een middagvaart en aten de pannenkoeken als lunch. Vooraf zaten Martijn en ik elkaar op te jutten wie er de meeste op zou kunnen! Maar na drie pannenkoeken zat ik toch echt al propvol! Dit kwam vooral door de toppings die gewoon goed vulde; ik had simpelweg net iets te veel plakjes brie op mijn pannenkoek gegooid. Voor ons was een 75 minutenvaart echt prima; na een uur konden wij geen pannenkoek meer zeggen en konden we nog even bijkomen van het vreetfestijn voordat de boot weer aanmeerde aan de kade.

Pannenkoekenboot
 

Een hoog krijgpaleisgehalte? Mwah. Beetje wel. Maar wij zaten dan ook direct naast de ballenbak. Vond ik eigenlijk wel weer heel handig. Maar de pannenkoekenboot is mij zeker niet tegengevallen, de pannenkoeken waren lekker en alles zag er fris en verzorgd uit. Het beeld wat ik er vooraf van had moest ik behoorlijk in positieve zin bijstellen. Geen uit de band gesprongen kinderen, geen rubberen pannenkoeken en geen geplunderd buffet. Best een aanrader dus.

Ben jij wel eens met de pannenkoekenboot mee geweest?

Share Button

One thought on “Op pad: Varen met de Pannenkoekenboot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge