Vijf dingen waar iedere baby moeder zich bij neer moet leggen
Baby
 

Moeder zijn van een baby is echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Maar Casper was toch al een paar maanden oud toen ik voor het eerst van een andere moeder hoorde dat het best zwaar was, die babytijd! Goh, dan was ik toch niet gek aan het worden en was ik ook de enige niet die daar zo over dacht! Een opluchting. Hier een paar kleine puntjes die een baby moeder vast wel herkent, of niet soms?

Je haar is of gaat aan gort

Tijdens mijn laatste zwangerschap was mijn haar vol en het groeide keihard. Maar zodra babyvrouws de buik had verlaten begon de ellende. Het viel met bossen tegelijk uit en wat er nog zat voelde droog. Ook heb ik nu iets van roos ontwikkeld. Bovendien vindt Calista het heerlijk om er aan te trekken waardoor mijn miezerige bosje nog verder uitgedund wordt. Ik snap de beslissing van menig nieuwbakken moeder wel om voor het beruchte pittige korte kapsel te gaan!

De baby krijgt ongelukken en jij denkt meteen het ergste

Calista was nog geen week oud toen ik met haar op bed zat en zij opeens een rare beweging maakte waardoor ze met haar hoofd tegen de muur aan knalde. Jeetje, dacht ik.. nu is het gebeurd hoor! Nu heeft ze vast hersenschade opgelopen. Dit bleek natuurlijk niet zo te zijn maar ik was wel enorm geschrokken. Inmiddels heeft ze dat hoofd nog eens honderd keer gestoten. Tegen de muur, tegen de spijlen van haar bed, tegen de plavuizen wanneer ze weer eens rare capriolen uithaalt, nu met kruipen en optrekken is het dagelijks meerdere keren prijs.

Baby
Een baby met een bult!
 

De baby sloopt je

Baby aapjes moeten hun moeders stevig vast grijpen om hen niet kwijt te raken. Ik denk dat onze mensenbaby’s nog een soortgelijk reflex hebben. Want wat kunnen ze knijpen! Soms lijkt het wel een zombie aanval. Het is een wonder dat mijn gezicht nog geen stukken vlees mist.

Sieraden zijn geen goed idee

Baby’s slopen niet alleen mensen maar ook graag sieraden. Draag dus alleen kralenarmbanden in het bijzijn van baby wanneer je er niet te erg aan gehecht bent. Wanneer baby’s aan oorbellen kunnen trekken is het trouwens helemaal feest. Scheuren maar!

Soms zou je willen dat je ze terug kon stoppen

Want wat was het leven nog simpel en rustig toen de baby nog lekker warm en veilig in je buik zat.
Maar dan lachen ze ineens weer heel lief, want boven alles zijn baby’s manipulatieve krengen, en dan smelt je hart en denk je; “Hoe kon ik er nou zo over denken! Jij bent de liefste, meest onschuldige van de hele wereld!” En dan voel je je dus weer heel slecht omdat je zulke lelijke dingen over je eigen engeltje dacht.

Baby
Een beetje zoals dit dus!
 
Share Button

One thought on “Vijf dingen waar iedere baby moeder zich bij neer moet leggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge