Op Pad: Tweede Maasvlakte/Futureland
Futureland
 

Afgelopen weekend gingen wij naar Futureland, een soort museum waar je alles kunt ontdekken over de Tweede Maasvlakte, het nieuwe stuk haven van Rotterdam. Er zijn verschillende films om te bekijken en er is een hoop meer te doen en te beleven. Ook voor kinderen – vanaf een jaar of vijf – is het vanwege de interactiviteit een leuk uitstapje.

Futureland
 

Nog maar net binnen werden we in onze kraag gevat door een mevrouw. We moesten aan de slag! Zij leidde een workshop en wij gingen iets op een steen tekenen. Waarom? Dat weet niemand. Maar och wat moet dat moet. Links zie je mijn maaksel, rechts die van Casper. We kozen dus allebei een mammoet om na te tekenen. Helaas zijn de stenen later die dag nat geworden en is de stift uit gaan lopen.

Futureland
 

Casper was er al eens eerder geweest met zijn opa en oma maar was ook nu weer erg enthousiast en heeft zich nog een uur zelfstandig vermaakt terwijl wij uitpuften in het restaurantje met een broodje en Calista de fles kreeg.
Vanuit het gebouw van Futureland starten boot- en busexcursies. De toegang tot Futureland is gratis maar voor deze excursies moet je – natuurlijk – wel betalen. Reserveren kan via de website.

Futureland
 

In het museum kun je via je smartphone gratis de audiotour gebruiken. Wel even je oordopjes meenemen! Zo kom je nog meer over de Tweede Maasvlakte te weten en mis je niets.

Futureland
 

Maar Priscilla, really.. dat hele havengedoe dat boeit jou toch totaal niet? Oke, dat klopt. Maar! Het nieuwe strand van de Tweede Maasvlakte belooft vol te liggen met allerlei bijzondere fossielen en andere oude voorwerpen. En dat doet mijn hartje wél sneller kloppen. Zo is er ook een hele leuke Fossielen expeditie waarbij je mee gaat met een ervaren fossielenspeurder om te gaan schatzoeken op het strand. Helaas was het afgelopen zondag niet echt weer voor een lange strandwandeling, helemaal niet met Calista erbij. Toch hebben we het strand even een bezoekje gebracht. Fossielen hebben we niet gevonden maar wel een paar mooie “gewone” stenen. Ik kan niet wachten tot het wat beter weer is en we hier nog eens kunnen gaan speuren!

N.B. op zaterdag is Futureland helaas vaak gesloten. Hou hier dus rekening mee mocht je een bezoek willen plannen. Ook rijdt er helaas geen openbaar vervoer naar Futureland.

Share Button

One thought on “Op Pad: Tweede Maasvlakte/Futureland

  1. Dhini says:

    wat leuk dat jullie weer gezellig uitstappen. Ik wil ook doen en hopelijk kunnen wij naar leuk plekjes uitstappen. Het lijkt mij leuk en ook voor mijn zoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge