Crafty: Verven met bellenblaas
bellenblaas
 

Alvast voor de woensdagmiddag heb ik dit leuke crafty idee voor je. Wow, dat is wel erg vroeg zeg, Priscilla.. what’s up with that? Nou ik zal eerlijk zijn; deze blogpost stond eigenlijk voor dinsdag ingepland maar ik heb hem vervroegd omdat ik even geen tijd had om een stukje voor vandaag te schrijven. Iets met heel erg moe zijn en in slaap gevallen zijn en gewoon totale malaise.

Maar goed, verven, maar dan anders! Wel even kleding aantrekken die vies mag worden en vergeet na afloop je gezicht niet te poetsen want ik zat onder de groene spatten! En hoewel de kleurstof bij ons makkelijk te verwijderen was is een oude krant als onderlegger ook geen overbodige luxe.

bellenblaas
 

Benodigdheden
– Papier
– Meerdere potjes bellenblaas (ik kocht er vijf voor nog geen euro bij Action)
– Vloeibare levensmiddelen kleurstof (vond ik bij Xenos)
– Bakjes om de kleurstof met de bellenblaas te mengen

Doe wat bellenblaas in elk bakje en leng dit aan met de kleurstof. Ik gebruikte ongeveer 20 druppels per kleur, maar het ligt er natuurlijk maar net aan welke kleurstof je gebruikt en hoe fel je de kleuren uiteindelijk op je papier wilt hebben.

bellenblaas
 

Nu kun je de bellen op je papier gaan blazen. Gewoon spatten met het stokje kan natuurlijk ook!

bellenblaas
 

Hier volgen enkele van onze resultaten

bellenblaas
 
bellenblaas
 
bellenblaas
 

Je zou deze techniek kunnen gebruik om origineel cadeaupapier mee te maken. Pas na afloop bedacht ik me trouwens dat we ook nog rietjes hadden kunnen gebruiken om de bellen mee te blazen!

Share Button

3 thoughts on “Crafty: Verven met bellenblaas

  1. Noraly says:

    Heel leuk idee! Maarre… ik wacht met die aapjes van mij even tot de zomer, dan kunnen ze naar hartelust buiten spatten met kleur. Het resultaat ziet er wel echt bijzonder uit, om in te lijsten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge