Fietsen met Calista in het fietsstoeltje
fietsen met baby
 

Lang heb ik getwijfeld; wil ik eigenlijk wel fietsen met een kind voorop? Het leek me zo lastig. Ik heb een gewone ouderwetse huis, tuin en keukenfiets, echt zo’n afgetrapt ding zullen we maar zeggen! Geen mamafiets met extra ruimte tussen stuur en zadel en ook geen mamastandaard maar gewoon zo’n instabiel uitklap ding aan één kant. Zou ik Calista niet gewoon heel snel in een achterzitje kunnen plempen? Heel lang was dat het plan.

Daar kwam verandering in toen ik op een dag een ongelukje kreeg met de fietskar. Ik raakte een stoepje en opeens lag dat hele ding op zijn zij. Mét Calista erin. Gelukkig was zij ongedeerd en niet onder de indruk maar ik voelde me hierna wel minder vrij met de kar. En toen werd Calista ook ineens wel erg lang; iedere keer als we met de fietskar op pad gingen trapte zij het dek los. Dat kon toch ook niet helemaal de bedoeling zijn. Zonder autostoeltje in de kar was ook geen optie, daar is ze nog te klein en instabiel voor. Helemaal als haar moeder van die rare fratsen uithaalt!

Ik googelde me suf. Vanaf wanneer konden die kleintjes eigenlijk in een stoeltje? Voor en/of achter. Er werd aangeraden te wachten met een voorzitje totdat het kindje goed los kan zitten. Of zelfs tot wanneer ze zelf kunnen gaan zitten. Wachten tot ze 9 maanden zijn, wachten tot ze 9 kilo zijn.. Calista gaat nog niet zelf zitten maar kan wel goed blijven zitten zonder steun, langer dan de tijd dat we onderweg zijn naar school in ieder geval (4 minuten) Ze is nu acht maanden en weegt ruim 9 kilo. Ik vond het tijd.

Al een aantal weken lag het stoeltje bij ons in huis. Ik had er namelijk één gevonden met een windscherm voor een aantrekkelijke prijs en had hem maar alvast besteld. De laatste zondag van de kerstvakantie was het zover; Martijn monteerde het fietsstoeltje op mijn fiets! Een klein rondje met mevrouw volgde. Ze gilde het uit! Maar was het nu van plezier of ellende? Ik kon het niet goed zien. Dus om de twintig meter even stoppen en kijken. Ze vond het geweldig! Een big smile op haar gezichtje.

En ik moet zeggen, tsja het fietst niet ideaal zo’n zitje tussen mij en het stuur. Mijn zadel staat nu op de laagste stand zodat ik met mijn voeten plat op de grond kan als ik stil sta en goed stabiel ben. Ik krijg er een beetje een lowrider gevoel van! Maar ik fiets wel erg wijdbeens op deze manier. Ik voel me een beetje een kerel. Maar ik had het eigenlijk nog veel onhandiger verwacht. Voorlopig dus een blijvertje.

Het Polisport Bilby stoeltje inclusief windscherm is verkrijgbaar bij Hollandbikeshop.com, is geschikt voor kindjes van 9 tot 15 kilo en kost €48,95

Share Button

2 thoughts on “Fietsen met Calista in het fietsstoeltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge