Op Pad: Jeugdvakantieland
Jeugdvakantieland
 

Jeugdland, is dit voor jou net zo’n bekend begrip als voor mij? Toen ik klein was was het elke zomer feest! Dan kon je namelijk naar Jeugdland! Je had jeugdland in de buurt, dan kwam er een team en kon je bijvoorbeeld sieraden maken op het lokale speelpleintje. Iets groter was het jeugdland in het stadspark of in het centrum; je kreeg een stempelkaart en daarmee kon je allerlei spellen doen, gratis limonade halen en een zakje popcorn of een pannenkoek. Maar het toppunt was jeugdland in Ahoy’ Wat je daar allemaal kon beleven! Er was een grote verkeerstuin, je kon een nep wond laten maken of een mitella om krijgen bij de EHBO post, je mocht zelf koekjes bakken, bezocht een “echte” winkel waarbij je ook zelf achter de kassa mocht, of je kon naar een echte kapper gaan, ik heb er zelfs ooit eens een dinosaurusbot gekregen.. niets was te gek!

Helaas verdween jeugdland hier in de regio uit beeld. Ze kwamen niet meer op het plein, in het park of in de stad. Wegbezuinigd. Volgens mij is het ook een tijdje uit Ahoy’ weggeweest. Maar sinds enkele jaren is het daar gelukkig weer terug, nu onder de naam JeugdVAKANTIEland! Tijd om eens een kijkje te gaan nemen.

Jeugdvakantieland
 

We waren amper binnen of Casper sprong al in een springkussen. De eerste van een lange reeks! Wij gingen afgelopen vrijdag, de laatste dag van dit evenement dit jaar.

Jeugdvakantieland
 

Calista was een van de jongste bezoekers. Op sommige plekken stond de muziek vrij hard maar het leek haar niet te deren. Die springkussens bleken erg interessant om naar te kijken.

Jeugdvakantieland
 

Er was een hal met zeker een dozijn van dit soort grote springkussen/stormbaan gevallen. Casper vond het super. Je kon hier o.a. ook een drumworkshop volgen en er was een grote opblaasbare klimtoren.

Jeugdvakantieland
 

Naast de hal met de springkussens was er ook een hal waar je allerlei sporten kon proberen, zoals tennis, judo, je kon er zelfs lasergamen. Ook stond er een autowrak dat uit elkaar gesloopt mocht worden. En weer ergens anders stonden nog wat kermisattracties en konden de kinderen zich inschrijven bij een castingbureau. Ook was er een lesje acrobatiek te volgen.

Jeugdvakantieland
 

Buiten kon je o.a. dit mini golf parcours lopen en was er een stormbaan met water. Ook kon je skelter rijden en duiken in een bassin. Casper heeft nog met een modelboot gevaren wat hij echt heel erg leuk vond. Helaas kreeg hij na twee uurtjes al erg last van buikpijn en zijn we weggegaan. Hierdoor hebben we helaas lang niet alles kunnen doen en zien, maar zijn we zeker van plan volgend jaar Jeugdvakantieland nog eens te bezoeken.

Ik vind Jeugdvakantieland goed betaalbaar, je betaald 5 euro per persoon. Met de drukte viel het me afgelopen vrijdag alles mee. De locatie is natuurlijk erg ruim en dat vind ik persoonlijk erg prettig. Het evenement is gericht op kinderen van 4 t/m 12 jaar. Het enige puntje dat ik erop aan te merken heb is dat er wel wat meer zitplaatsen voor de ouders/begeleiders mogen komen volgend jaar. Verder vind ik het een uniek en leerzaam concept. Voor meer informatie kijk je op de website van lodder-events.nl

Share Button

3 thoughts on “Op Pad: Jeugdvakantieland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge