Baby BoekStart
Baby BoekStart
 

Afgelopen maandag bracht ik met Calista een bezoekje aan het consultatiebureau. Ik was wat rond aan het snuffelen tussen de tijdschriften die op tafel lagen toen ik op een flinke stapel waardebonnen van Baby BoekStart stuitte. “Oja” zei de dame achter de balie “Daar kun je er een van meenemen.”

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er dus nog nooit van had gehoord, het hele Baby BoekStart gebeuren. Het blijkt onderdeel te zijn van het project “Kunst van lezen” dat een meer geletterde samenleving nastreeft. Het blijkt namelijk dat het al vanaf de leeftijd van drie maanden nuttig is om kinderen voor te lezen, dit komt de woordenschat en taalontwikkeling van kinderen meetbaar ten goede. Een goede reden om baby’s al op jonge leeftijd (gratis) lid te laten worden van de bibliotheek.

En nu dat Casper naar groep drie gaat vond ik wel eens tijd om ook hem lid te maken van de bieb. Voorheen hebben we hier eigenlijk weinig behoefte aan gehad. We hebben altijd genoeg kinder/voorleesboeken in huis gehad maar het voorlezen is hier eigenlijk nooit echt een groot succes geworden. Ja de boeken van Joe Carrot heb ik voorgelezen voor het slapen gaan en Harry Potter en de Steen der Wijzen. Maar het was nooit zo dat wij ’s middags op de bank lekker een boekje gingen lezen. Hopelijk krijgt hij het boekenvirus nu te pakken nu hij zelf moet gaan leren lezen.

Baby BoekStart
 

En dus maakte ik deze laatste week van de zomervakantie een uitstapje met mijn twee kinders naar de bibliotheek. Sinds kort zit er hier een dependance van de grote bibliotheek in de buurt speciaal voor kinderen dus dat kwam mooi uit. Casper en Calista kregen allebei een mooi pasje met hun naam en mogen nu gratis kinderboeken lenen. Voor Calista kregen we het Boekstart koffertje mee met daarin een knisper boekje en een boekje met liedjes waar ook een cd bij zit. En Casper zocht drie boeken uit om te lenen.

Ben jij al bekend met Boekstart?

Share Button

4 thoughts on “Baby BoekStart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge