Review: Nûby Lichtgevende Speen
Review: Nûby Lichtgevende Speen
 

Eén van de producten die ik voor Nûby mocht reviewen is de lichtgevende fopspeen. Er zijn twee maten van deze orthodontische speen; een van 0 tot 6 maanden en een van 6 tot 18+ maanden. Wij ontvingen deze grootste maat. De speen is verkrijgbaar in zes verschillende designs en op die van Calista staat een stoere raket. Bij de speen krijg je een beschermkapje om hem in te bewaren.

De speen is op het smalle gedeelte voorzien van zachte nopjes om het gevoelige tandvlees te masseren en is orthodontisch van vorm. Dit laatste houdt in dat er een afgeplatte kant aan de speen zit. Net zoals alle andere Nûby spenen is de Lichtgevende Speen BPA-vrij.

In de bijsluiter van de speen (normaal lees ik die nooit! Jullie wel?) staat vermeld dat het wordt aangeraden om de speen voor het eerste gebruik 5 minuten uit te koken. Daarna kan de speen tussen het gebruik door gewassen worden met warm water en een milde zeep.

Review: Nûby Lichtgevende Speen
 

Onze Ervaring

Ondanks dat Calista pas net drie maanden was toen ik haar deze speen voor het eerst gaf leek hij prima te “passen” Wel heeft Calista nog steeds moeite met het vasthouden van spenen in de mond en ook deze speen blijft nog niet direct goed zitten. Dit is nog een kwestie van groeien neem ik aan. Binnenkort kan ze de speen ook zelf weer in haar mond gaan stoppen met haar handje.

De speen voelt stevig aan. Erg opvallend vind ik de nopjes op de speen. Dit heb ik nog niet eerder gezien. Lijkt me best prettig wanneer er tandjes op doorkomen staan. Calista heeft hier nog geen last van maar sabbelt in ieder geval al vanaf de eerste minuut tevreden op de speen.

De ring aan de speen is gemaakt van glow in the dark materiaal. Erg handig voor wanneer je kindje de speen weer eens heeft laten vallen of uit zijn bedje heeft gegooid! De speen blijft niet de hele nacht licht geven maar zeker wel een half uur. Lang genoeg om in slaap te vallen?

De Nûby lichtgevende fopspeen is o.a. verkrijgbaar bij Farmaline.nl

Welke speen gebruikt jouw kindje?

Share Button

One thought on “Review: Nûby Lichtgevende Speen

  1. Pingback: Goodies van Nûby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge