Mijn Baantjes I
Mijn Baantjes
 

Gisterenavond netjes een blogje klaargezet voor vanochtend, kwam ‘ie niet online! Dus ik probeer het stukje – op mijn telefoon – handmatig te publiceren. Druk ik met mijn slaperige kop twee keer op verwijderen.. ahh dikke worsten vingers! Nu schrijf ik het stukje dus maar opnieuw.

Ik heb in het verleden vrij veel baantjes gehad. Vaak hield ik het maar kort vol. Inmiddels weet ik dat dat komt door OPS; ontwijkende persoonlijkheidsstoornis. Vroeger dacht ik dat het aanstelleritis was waardoor ik het zo erg en eng vond om naar mijn werk te gaan. Maar op sommige plekken heb ik het toch wel naar mijn zin gehad en lang uitgehouden.

V&D
Toen ik 15 was kreeg ik mijn eerste bijbaantje op de damesafdeling bij V&D in Vlaardingen. Destijds was V&D niet zo hip al het nu is, het had in mijn beleving eigenlijk maar een saai imago. Eigenlijk stond ik de hele dag maar een beetje kleding te vouwen en te vegen. Verder kan ik me er eigenlijk niet meer zo veel van herinneren!

Cirque du Soleil
In de zomer nadat ik mijn havo diploma had behaald stond cirque du soleil met hun show Quidam in Rotterdam. Ik werd ingedeeld bij de ushers, de plaatsaanwijzers dus en mocht avond en avond van de show genieten. We hadden een hele leuke groep met jonge mensen en gingen regelmatig op stap. Het was echt een toptijd! Ik vond het dan ook erg jammer dat de show na ruim twee maanden weer doortrok.

H&M
Omdat de opleiding die ik had gekozen, mbo mode & kleding, niet zo goed was bevallen stopte ik hiermee en solliciteerde ik bij H&M. Helaas klikte het niet zo met de floormanager en vond ik het niet zo leuk werk. Ik was hier dan ook snel weer weg.

ICP+ Consult
Bij het uitzendbureau vonden ze mij wel op kantoor passen en zo werd ik als secretaresse/receptioniste aangenomen bij dit bedrijf. Wat ze precies deden is me nooit helemaal duidelijk geworden, maar ik dacht iets van bouwinspecties. Ik was natuurlijk helemaal niet geschikt om te notuleren, afspraken te plannen en te archieveren.. ik snapte er eigenlijk helemaal niets van.

HPB
Via een oud klasgenoot kreeg ik het telefoonnummer van dit horeca uitzendbureau. Je kreeg een cursus van één dag en dan had je als het goed is genoeg basiskennis om aan de slag te gaan. We kwamen op allerlei plekken; chique hotels zoals het Sheraton op Schiphol, Turkse bruiloftsfeesten, bungalowparken.. en ze werkten ook samen met het Nederlands Visbureau waarvoor ik naar beurzen in België en Duitsland ging en ook heb ik wel eens in traditioneel kostuum tijdens vlaggetjesdag op Scheveningen rondgelopen.

RSB
Via een advertentie in de krant kwam ik bij de Rotterdamse Schoolboekhandel terecht. Deze verzorgde boekpakketten voor middelbare scholieren in de regio en ook o.a. Schoevers opleidingen. Die orders moesten dan samengesteld worden, gecontroleerd en ingepakt. Dit was seizoenswerk wat ik twee jaar heb gedaan. Ook hier was het weer erg gezellig werken.

Prorest Catering
Omdat ik niet het hele jaar door bij RSB kon werken moest ik weer op zoek naar wat anders. Zo kwam ik in een bedrijfsrestaurant te werken. Hier kreeg ik ook de opleiding tot Cateringmedewerker aangeboden. We verzorgden de lunch en hielden de koffie- en frisdrankautomaten bij. Hier had ik het niet zo heel erg naar mijn zin dus ben ik weer vertrokken zodra het seizoen weer begon voor de schoolboeken.

Tot zover de eerste helft van mijn cv! Volgende week lees je de rest.

Heb jij veel verschillende baantjes gehad?

Share Button

2 thoughts on “Mijn Baantjes I

  1. Pingback: Mijn Baantjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge