Op Pad: De Efteling! II
De Efteling
 

Het was al meer dan een jaar geleden dat we voor het laatst in de Efteling waren. De hoogste tijd om weer eens te gaan dus. Afgelopen donderdag was het zover. Nog nooit waren we er zo lang achter elkaar; om half tien ’s ochtends waren we binnen en om kwart over zeven ’s avonds sloten we af met de Aquanura show. Kijk en lees mee wat we allemaal beleefden deze dag. Ik kan wel alvast verklappen dat ik nog steeds niet in de Vliegende Hollander ben geweest.. gaat het er ooit nog van komen?

De Efteling
 

Zoals ik al zei waren we er al vroeg. Het park was nog dicht maar we kregen wel alvast een voorproefje van Aquanura. Leuk want dat hadden we nog niet gezien. Toen de poort eindelijk openging begaven we ons richting Fata Morgana; onze eerste attractie van de dag.

De Efteling
In de rij voor de Bob
 

Hierna liepen we richting de Bobslee. Juist toen we hieruit kwamen kwam er een flinke bui over. Dus snel even schuilen! Het begon toch wel wat lang te duren dus renden we maar richting het Spookslot, stonden we tenminste droog en kregen we nog wat moois te zien. Toen we weer buiten kwamen was de regen zo goed als gestopt. Maar aangezien we toch al nat waren besloten we een ritje te maken in de Pirana. Vooral Martijn en Casper kregen de volle laag.. ik bleef gespaard!

De Efteling
 

Martijn wilde toch wel graag een ritje maken in de Baron 1898. Mij krijg je er niet in hoor! Ik ben niet zo’n durfal. Bij de ingang kun je uittesten hoe zo’n stoel van de Baron nu eigenlijk zit en dat wilde Casper wel even proberen.
Martijn ging in de single riders rij staan in de hoop snel aan de beurt te zijn maar dit bleek nog erg tegen te vallen want veel sneller als de normale rij ging het niet.

De Efteling
En als we toch moeten wachten op Tijn dat eten we maar een pizza
 
De Efteling
 

Tijd voor een ritje Carnaval Festival en daarna nog maar een broodje Unox. Toen liepen we door naar Droomvlucht maar daar bleek het vrij druk. We liepen nog even door naar het Anton Pieck Plein en Casper maakte een rondje in een van de Carrousels.

De Efteling
 
De Efteling
 

We besloten terug te rijden met de Stoomtrein naar Ruigrijk. Helaas konden we Casper hier niet overhalen om mee te gaan in een van de achtbanen en ook bij de Oude Tufferbaan was het erg druk en wilden de mannen niet aansluiten in de rij. Dus nam ik ze maar mee naar het Kinderspoor waar ik me de poten lam heb getrapt.

De Efteling
 

Toen weer terug met het treintje richting Marerijk waar we kaartjes haalden voor de show Raveleijn. We hadden hem alle drie nog niet gezien en waren er wel door verrast. Er zitten erg leuke effecten in. En we zaten net weer even droog terwijl het flink begon te regenen.

De Efteling
 

Vanuit Raveleijn brachten we een bezoekje aan het Land van Laaf en maakte ik met Casper een ritje op het Slakkenspoor. Daarna zijn we wat gaan eten bij het Witte Paard. Ik hield het bij een broodje brie want we hadden al flink wat weg zitten werken. Helaas was de batterij van mijn telefoon – waarmee ik de foto’s heb genomen – op. Wat gaat dat toch snel, voor vertrek had ik hem nog helemaal opgeladen. Maar goed, we maakten nog een ritje Droomvlucht en draaiden een rondje op de Stoomcarrousel om tenslotte nog een keer mee te varen in Fata Morgana. Toen werd het zo’n beetje tijd voor de afsluiter van de dag; Aquanura. Eerlijk gezegd was ik compleet versleten en ben op een bankje blijven zitten. Mijn stappenteller vertelde me halverwege de dag al dat ik een nieuw record had gelopen dus dat we moe waren was niet zo raar!

Al met al hebben we weer een heerlijke tijd gehad in de Efteling. Jammer dat we al weer geweest zijn want de tijd vliegt altijd als je er bent! Ik zou best wel eens een paar daagjes Bosrijk willen doen!

Meer ideeën nodig voor uitjes met kinderen? Kijk hier eens!

Wat is jouw favoriete Efteling attractie?

Share Button

4 thoughts on “Op Pad: De Efteling! II

  1. Pingback: After Summer Tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge