MC 2015 Week 6: Maak zelf speelgoed
Mama challenge
 

We zitten alweer in week zes van de Mama Challenge! Wat gaat dat snel zeg! Voor je het weet is de zomer weer voorbij. Deze week koos ik de challenge Maak zelf speelgoed uit.

De Amineko stond al heel lang op mijn “te maken” lijstje. Het patroon kun je trouwens hier vinden. Het is een erg beroemde amigurumi die zelfs een eigen Facebook pagina heeft. Ik begon eraan toen ik nog zwanger was maar het maaksel belandde uiteindelijk ergens onder in een kast. Totdat ik hem deze week weer tevoorschijn haalde. Al hakende bleek ik de kat eigenlijk helemaal niet zo leuk te vinden, de proporties waren zo raar.. ik had beslist mooiere amigurumi gemaakt. Toch besloot ik hem voor deze challenge nog een kans te geven.

Mama challenge
 

Toen ik de snuit op de Neko vast maakte kon ik er eigenlijk niet meer omheen; dit werd helemaal geen kat, dit moest een varken worden! Hij deed me zelfs denken aan de varkens van de Angry Birds. Een varken met een kattenstaart dan wel, want die staart die zat er al aan vast!

Mama challenge
 

Hoe je het ook wendt of keert; het is en blijft een lelijk ding. Maar gelukkig vindt Calista hem wel lief!

Moestuin Update

Ik begon de Mama Challenge in de eerste week met de opdracht zelf groente of fruit te kweken. Het is alweer een aantal weken geleden dat ik hier een laatste update over gaf. Vandaag dan eindelijk weer een kijkje in mijn moestuin.

Mama challenge
tomaat – komkommer
 
Mama challenge
ijsbergsla – chilipeper – paprika
 

Ik besloot dat het tijd was om de komkommer en de sla plantjes daadwerkelijk in de tuin te gaan zetten. Of ze het gaan redden? Geen idee. Maar de kleine bakjes waar ze in zaten zaten vol met wortels dus ik vond het de hoogste tijd.

Mama challenge
 

Optimistisch als ik ben heb ik meteen een stok bij de komkommer plantjes gezet en ze vrolijk daaraan vast gebonden met stukjes roze wol. Ik heb de ronde blaadjes die eraan zaten trouwens eraf gehaald. Ik weet niet zeker of dat de bedoeling was..

Mama challenge
 

Ik vraag me af of je deze kleine plukjes al zou kunnen eten.. dit is dan toch ook gewoon al ijsbergsla?

Hoe het ook verder gaat lopen met mijn moestuin avontuur (ik ben er van bewust dat ik veel te laat in het jaar gestart ben en heb dan ook niet de illusie dat ik echt veel zal gaan oogsten) ik heb het nu al verder geschopt met het opkweken van zaadjes dan dat ik ooit eerder heb gedaan. Score!

Meer Mama Challenge vind je bij:
Joyce, Joyce, Madelon, Marijke, Janske, Marguerita, Meike, Josan, Sylvie, Lieke, Maike, Priscilla, Bryoni, Judith, Bianca, Tamara, Marije, Emy, Cassandra, Nicole, Kelly, Marjon, Malou, Ellen en Nanouk

(Doe jij ook mee met de Mama Challenge en sta je nog niet gelinkt? Laat het even weten dan zet ik je er bij!)

Share Button

3 thoughts on “MC 2015 Week 6: Maak zelf speelgoed

  1. Pingback: Knutseltijd: Frozen verfbeeldjes |

  2. Pingback: Knutselproject: Frozen verfbeeldjes ⋆ Marstyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge