MC 2015 Week 4: Maak een uitstapje met je kinderen
Mama Challenge
 

Het is weer donderdag en dus weer tijd voor een opdracht van de Mama Challenge van deze zomer. Dit keer ging ik voor de opdracht “Maak een uitstapje met je kinderen” en gisteren bezochten wij met zijn drieën het Maritiem Museum in Rotterdam. Rond half twaalf lieten we ons met de auto voor de deur afzetten door Martijn. Ik kon me niet herinneren ooit al eens in dit museum te zijn geweest maar Casper was er al eens met zijn opa geweest en hij verzekerde me dat het heel leuk was.

Mama Challenge
 

Voor €8,50 mocht ik naar binnen en voor Casper betaalde ik €4,50. Calista was natuurlijk gratis. We begonnen met een filmpje over.. ja waarover eigenlijk? Ik was de plattegrond nog aan het bestuderen en liet Casper lekker kijken. Door het donker ging Calista meteen in slaap modus. Prima!

Mama Challenge
 

Er waren veel interactieve dingen in het museum. Er zijn verschillende tentoonstellingen, ook voor kinderen waarbij je van alles mag uitproberen en doen.

Mama Challenge
 
Mama Challenge
 

Dit vind ik – als breister – zo leuk! Al die visserstruien. Ieder plaatsje had zijn eigen motief. Daaraan kon je de vissers herkennen (als ze bijvoorbeeld overboord waren geslagen)

Mama Challenge
 

En dit was toch wel het toppunt; de Professor Plons tentoonstelling. Vooral de buitenspeeltuin vond Casper geweldig. Je kunt er van alles doen wat er in de echte haven ook gedaan wordt. Hier nog een filmpje van het museum zelf.


 
Mama Challenge
 

Bij Professor Plons zijn we wel zo’n anderhalf uur geweest. Gelukkig was het droog en scheen het zonnetje. Ondertussen heb ik Calista de fles gegeven. Casper liep er rond alsof hij de koning was. Ik blijf het toch verbazingwekkend vinden hoe makkelijk hij contact maakt met anderen.

Mama Challenge
 

Tijd om wat te gaan eten. Dit deden we bij La Place in V&D. Altijd lekker, vind ik. Bij het museum was ook een eetcafe maar ik vond het net iets te prijzig en er stond niet zoveel op de kaart waar ik wild van werd.

Mama Challenge
 

Nadat we de V&D nog even door waren gelopen (het regende buiten en we wilden de bui even uitzitten) begaven we ons richting de tramhalte. We gaan de laatste tijd niet meer zoveel met het OV maar Casper vindt dit toch meestal wel erg leuk. En aangezien we een directe verbinding hebben vond ik het ook niet erg om weer eens in de tram te stappen. Eigenlijk best leuk, zo’n rit door Rotterdam.

Om kwart voor vijf waren we weer thuis. Precies op tijd voor de volgende fles.

Het Maritiem Museum is ons goed bevallen, met name door Professor Plons. Ook is het museum goed toegankelijk met een kinderwagen en is het personeel erg vriendelijk.

Meer Mama Challenge vind je bij:
Joyce, Joyce, Madelon, Marijke, Janske, Marguerita, Meike, Josan, Sylvie, Lieke, Maike, Priscilla, Bryoni, Judith, Bianca, Tamara, Marije, Emy, Cassandra, Nicole, Kelly, Marjon, Malou, Ellen en Nanouk

(Doe jij ook mee met de Mama Challenge en sta je nog niet gelinkt? Laat het even weten dan zet ik je er bij!)

Ben jij wel eens in het Maritiem Museum geweest?

Share Button

One thought on “MC 2015 Week 4: Maak een uitstapje met je kinderen

  1. Pingback: Mama Challenge 2015: Dolfinarium - GoodGirlsCompany

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge