MC 2015 Week 2: Doe een zomerse binnenactiviteit
Mama Challenge
 

Gisteren gingen Casper en ik aan de slag met een nieuwe Mama Challenge opdracht, namelijk doe een zomerse binnenactiviteit bij slecht weer. Slecht weer was er natuurlijk genoeg afgelopen week! Niet echt een fijn begin van de zomervakantie. Ik vond het nogal moeilijk om een zogenaamd “zomerse” activiteit te bedenken, want wat is nu echt zomers? Dan denk ik toch al snel aan iets met veel water en dat vind ik dan typisch weer iets voor buiten!

Ik wilde al een poosje een tekening maken met behulp van wol. Ik had deze techniek op Pinterest gezien en dacht dat – aangezien er lijm bij moest worden gebruikt – Casper het misschien ook wel leuk zou vinden. En ik had gelijk. Zonder morren kwam mijn zoon, die doorgaans een hekel heeft aan knutselen, aan tafel zitten en ging enthousiast aan de slag. We kozen voor een zomerse afbeelding om aan de uitdaging te voldoen.

Mama Challenge
 

We maakten eerst samen een zonnetje en dat ging verbazingwekkend goed. Hierna begonnen we ieder aan onze vlinder en toen had meneer het wel weer gehad met het creatief bezig zijn. En erger nog; zijn handen zaten onder de lijm! Oh noes, the horror! Snel moest hij zijn handen weer proper maken (ik zat zelf ondertussen tot mijn ellebogen onder.. ik hou d’r van!) en hij besloot zijn vlinder daarna op een andere manier op te vullen met wol. Tenslotte tekende hij er nog een regenboog bij.

Mama Challenge
 
Mama Challenge
 
Mama Challenge
 

Helaas was de lijm nog niet helemaal droog toen ik de foto’s maakte. Als het goed is droogt hij transparant op, maar het duurt natuurlijk een stuk langer voordat wol droog is, bij papier gaat dit een stuk sneller. Hier had ik vooraf dus geen rekening mee gehouden.

Ik vond het erg leuk om te doen. Het is trouwens nog moeilijker dan ik dacht! (Helemaal als je ondertussen tien keer de trap op en af moet en een baby moet sussen!)

Moestuin Update

Tijdens de eerste week van de Mama Challenge ging ik de uitdaging aan zelf groente te kweken. Iedere week zal ik nu een kijkje in mijn moestuintje geven. Zo staat de boel er momenteel bij..

Mama Challenge
 
Mama Challenge
 

Best al wat groei actie dus! De IJsbergsla zaadjes doen het momenteel het best op de voet gevolgd door die van de komkommer. Maar ook de andere zaadjes zijn aan het ontkiemen.

Meer Mama Challenge vind je bij:
Joyce, Joyce, Madelon, Marijke, Janske, Marguerita, Meike, Josan, Sylvie, Lieke, Maike, Priscilla, Bryoni, Judith, Bianca, Tamara, Marije, Emy, Cassandra, Nicole, Kelly, Marjon, Malou, Ellen en Nanouk

(Doe jij ook mee met de Mama Challenge en sta je nog niet gelinkt? Laat het even weten dan zet ik je er bij!)

Share Button

10 thoughts on “MC 2015 Week 2: Doe een zomerse binnenactiviteit

  1. Pingback: Mama Challenge 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge