Zwanger: 26 tot 28 Weken
Zwanger: 26 tot 28 Weken
 

Alweer 28 weken zwanger. En zo wandel ik langzaam het derde trimester binnen. Nou ja wandel.. ik betrap mezelf er op dat ik af en toe ga waggelen. Een bloedhekel heb ik daar aan dus ik probeer het onder controle te houden! Ik ben er best wel een beetje huiverig voor hoor dat derde trimester, het staat toch vaak bekend als de moeilijkste periode en bij mijn vorige zwangerschap was dat ook zeker zo. De laatste weken bestonden uit slapen, een afwas doen, eten en dan weer naar bed. En dan die helse bevalling waar ik zo tegen op zie aan het einde van die periode. Ben ik nu echt zo’n stresskip? Het blijkt maar weer.. ik ben niet het type dat kan genieten van haar zwangerschap. Er is veel te veel om je zorgen over te maken! Oh well, keep calm and carry on.. niet over nadenken!

Een harde buik heb ik bij het minste of geringste. Even de trap op. Even de was opruimen. Even koken.. Hoppa! Harde buik. Rustiger aan doen? Als ik dat doe ga ik zowat achteruit! Van bandenpijn heb ik dan gelukkig weer nog nooit last gehad. Ik heb geen idee ook hoe dat voelt maar het lijkt me niet prettig.

Ik had het al even vermeld; we gaan dit keer niet voor allemaal los kraambezoek maar voor een kraamfeest. Natuurlijk mag de naaste familie – de opa’s en oma’s dus – wel direct komen maar verdere familie en bekenden nodigen we later uit. We zitten dan ook in het juiste seizoen, het zal dan juni/juli zijn en dan kan iedereen hopelijk lekker de tuin in! Dat is weer eens wat anders dan al die herfst verjaardagen die we doorgaans vieren.

Inmiddels zijn de werkzaamheden in de babykamer in volle gang! Maar daar ga ik natuurlijk nog uitgebreid aandacht aan besteden binnenkort. Er stond een vaste kast in die kamer die mij al vanaf dat we hier kwamen wonen een doorn in het oog was. Het heeft me wat overredingskracht gekost maar Martijn heeft hem afgelopen weekend eindelijk weggehaald. Heerlijk!

Uiteindelijk heb ik trouwens gekozen voor felroze, voor de nieuwsgierigen onder u! En ook aan Caspers kamer wordt nog steeds gewerkt. Ook heb ik de afgelopen week de kleertjes uitgezocht die ik nog had bewaart van toen Casper kleiner was. Een hoop had ik al eens weggedaan. Casper was namelijk een enorme kwijlerd en veroorzaakte vlekken die ik niet meer uit zijn kleertjes kreeg, maar toch was er nog flink wat dat ook zijn zus nog kan dragen. Dat is dan wel weer het voordeel van eerst een jongen en daarna een meisje; jongenskleding zoals spijkerbroekjes, vestjes en rompers zijn vaak unisex terwijl je een jongen echt niet in een roze jurkje van zijn grote zus kunt proppen.

Hoe langer ik zwanger ben hoe meer ik ga fantaseren over alle dingen die ik weer ga eten zodra Baby 2 mijn lichaam heeft verlaten. Carpaccio, chorizo, biefstuk.. bring it on! Wil je trouwens al mijn zwangerschaps updates achter elkaar lezen dan kan dat nu met de tag zwanger dagboek.

Share Button

One thought on “Zwanger: 26 tot 28 Weken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge