Op Pad: Apenheul
Op Pad: Apenheul
 

Afgelopen week heb ik weer een item van mijn uitjes bucket list kunnen afstrepen. Eerder bezochten we al een blotevoetenpad en Naturalis en dit keer gingen we naar de Apenheul! Eigenlijk stond dit uitje al eerder op de planning, maar op de website van het apen park lazen we dat het extreem druk was. Nu ken ik mijn metgezel en weet ik dat drukte en geduld moeten hebben geen dingen zijn waarbij hij op zijn sterkst is. Dus dacht ik; doe maar niet! Totdat mijn ouders vroegen of we afgelopen week misschien met hen mee wilden. En bovendien in de laatste week van de zomervakantie, er waren al weer twee regio’s aan de bak, dus wie weet zou het nu wel wat rustiger zijn? Ik liet me overhalen.

Op Pad: Apenheul
 

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen; het was druk, erg druk, maar niet zo druk als op de website stond beschreven. Zo konden we nog wel gewoon op de parkeerplaats parkeren en hoefden we niet de berm in! Maar doordat de apen in bepaalde gedeelten van de Apenheul loslopen mag je niet overal eten. In de zones waar je wel mag eten, drinken én roken was het daardoor stampvol. Bij de apen zelf viel het eigenlijk erg mee met de drukte.

Op Pad: Apenheul
 

Gelukkig hadden we zelf drinken en wat snacks bij ons zodat we niet in de rij hoefden te wachten om onze lunch bij elkaar te sprokkelen. Wel viel me op dat de prijzen voor snacks bij de Apenheul niet hoog waren, voor zes euro had je een menu, dus dat is zeker een plus.

Bij de ingang kun je gratis een leentas krijgen om je losse spullen en open tassen in te doen. Hierdoor zijn je bezittingen beschermd tegen grijpgrage apenvingers!

Op Pad: Apenheul
 

We hadden een gezellige dag in de Apenheul. Maar, waarschijnlijk door de drukte, er was niet veel direct contact met de apen. Ik kan me wel voorstellen dat het op een rustige dag een hele leuke ervaring kan zijn. Naast apen zijn er ook nog wat andere dieren zoals verschillende soorten vogels en capibara’s en er zijn genoeg activiteiten voor kinderen; zo zijn er natuurlijk leuke speeltuinen maar ook een grote carrousel en is er het interactieve “Jambo’s Wereld” waar je door middel van testjes kunt uitvinden hoeveel jij op gorilla Jambo lijkt.

Heb je een extra voordeelkaart van Kruidvat, dan kun je nu je punten inwisselen voor korting op de entreeprijs.

Heb jij de Apenheul wel eens bezocht?

Meer ideeën nodig voor uitjes met kinderen? Kijk hier eens!

Share Button

3 thoughts on “Op Pad: Apenheul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge