Op Pad: Naturalis
Op Pad: Naturalis
 

Waar is toch dat heerlijke weer gebleven? Ik raak al weer bijna in de winterblues en typ dit stukje terwijl ik in mijn slaapzak op de bank lig te bibberen. Als ik het weerbericht moet geloven komt de zomer ook niet snel meer terug en mogen we blij zijn dat het vandaag, wanneer dit stukje online komt, waarschijnlijk weer eens droog zal blijven. Hmm.

Op Pad: Naturalis
 

Maar goed afgelopen zondag maakten we een uitstapje naar Naturalis in Leiden. Ik was er al eens eerder geweest met mijn moeder. Toen ik nog thuis woonde gingen we op mijn verjaardag altijd iets leuks doen. Ik nam dan vrij en mocht dan iets uitkiezen. Eén van die uitstapjes ging toen naar Naturalis. Ik vond het er destijds al erg leuk dus ik wilde het graag nog eens bezoeken.

Op Pad: Naturalis
 

Naturalis is een museum over de aarde en de dieren die daarop te vinden zijn. Er zijn heel veel geprepareerde dieren te vinden, dieren op sterk water, maar ook planten én dino skeletten! Momenteel hebben ze een actie waarbij ze geld inzamelen om een T-Rex naar het museum te krijgen.

Op Pad: Naturalis
 

Het museum is erg interactief en daardoor erg leuk voor kinderen vanaf een jaar of vier. Je mag veel aanraken, op knopjes drukken, voor wat rust kun je tussendoor even een speciale aflevering van het Klokhuis kijken in de filmzaal, ook je zintuigen worden op de proef gesteld; raden wat je ruikt en proeft, een hoortest doen en nog veel meer. Voor nog meer uitdaging zijn er verschillende speurtochten te koop aan de kassa.

Op Pad: Naturalis
 

“Gewone” slakjes worden ineens bijzonder als blijkt dat ze al bijna honderd jaar op deze manier bewaard worden.

Op Pad: Naturalis
 
Op Pad: Naturalis
 

De entreeprijs voor volwassenen bedraagt €12,- en kinderen van 4 t/m 17 jaar mogen voor €9 naar binnen. Kinderen jonger dan vier zijn gratis. Wij moesten in de parkeergarage van het ziekenhuis parkeren omdat de parkeerplaats van Naturalis zelf vol was. Vanaf station Leiden is Naturalis maar een klein stukje lopen.

Ben jij wel eens in Naturalis geweest?

Meer ideeën nodig voor uitjes met kinderen? Kijk hier eens!

Share Button

3 thoughts on “Op Pad: Naturalis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge