Luxemburg: Blotevoetenpad!
Luxemburg: Blotevoetenpad!
 

In december stelde ik een lijstje samen van attracties die ik graag eens zou bezoeken. Eén daarvan was een blotevoetenpad. Ik vertelde dat ik pas had ontdekt dat er ’s zomers ook één hier in de buurt geopend was. Ondertussen was ik dat al weer vergeten en heb ik niet hier maar in Luxemburg mijn slag geslagen!

Naast camping Auf Kengert tussen Medernach en Larochette ligt een blotevoetenpad van zo’n 750 meter lang. Als je alles goed doet begin je bij bovenstaand bord in een weiland vlak naast de camping. Je kunt daar je voeten wassen en ze klaar maken voor de tocht! Na het wassen volgt een fijn modderbad! Maar ja, ik zei er niet voor niets bij; als je alles goed doet! Wij begonnen namelijk niet hier maar bij opdracht nummer drie. Gelukkig loopt het pad rond en kwamen we uiteindelijk toch bij het begin punt uit zodat ik het modderbad uiteindelijk toch nog kon nemen!

Luxemburg: Blotevoetenpad!
Hmm.. iets zegt me dat het hier ergens moet zijn!
 

Mijn mannen waren beide niet erg enthousiast maar na verloop van tijd deed Martijn toch ook even zijn slippers uit om mee te doen. Casper hield zijn sandalen echter steevast aan! Wel was hij uiteindelijk bereid om over wat boomstronken te lopen.

Luxemburg: Blotevoetenpad!
 
Luxemburg: Blotevoetenpad!
 

Ik kwam er trouwens pas halverwege de tocht achter dat er een klep op de palen bij de opdrachten zit. Deze kun je openklappen voor meer informatie.

Luxemburg: Blotevoetenpad!
 
Luxemburg: Blotevoetenpad!
Toch nog eventjes een klein beetje meedoen!
 
Luxemburg: Blotevoetenpad!
 

Hierboven zie je dus het eigenlijke begin en eindpunt. Zowel vooraf als achteraf kun je hier fijn je voetjes wassen met fris water. Ik krijg er een beetje een Romeins idee bij!

Luxemburg: Blotevoetenpad!
 

En dit was dus de eigenlijke eerste uitdaging, helaas kwamen wij hem pas op het laatst tegen! Persoonlijk had ik natuurlijk op meer van dit soort hindernissen gehoopt.

Luxemburg: Blotevoetenpad!
 

Ik vond het blotevoetenpad niet zo uitdagend als ik had gehoopt en het had ook veel langer mogen zijn! Maar al met al was het toch leuk om eens gedaan te hebben. Als ik weer de gelegenheid heb ga ik zeker nog meer van dit soort wandelingen doen.

Is dat wat voor jou, zo’n blotevoetenpad? Misschien heb jij nog wel een blotevoetenpad aanrader voor mij!

Share Button

8 thoughts on “Luxemburg: Blotevoetenpad!

  1. Linda says:

    Wat leuk, heb er wel eens een paar gedaan maar dan van een paar meter. Op de Floriade had je er toen een en bij het hunebeddencentrum in Borger. Maar niet zo uitgebreid met voetenbaden etc. Als je er een in Nederland vindt hoor ik het graag.
    Linda recente blogpost…Challenge: Mama kijkt andersMy Profile

  2. Pingback: Mama Challenge Week 2 Gratis uitstapje - Glim.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge