Op Pad: Plaswijck Park
Op Pad: Plaswijck Park

Plaswijck Park stond al heel lang op mijn to do list. Ik weet dat ik er twee jaar geleden al over dacht om er heen te gaan, maar toch was het er niet eerder van gekomen. Ik had er toch een beetje een “mwah” idee bij (zou het wel echt leuk zijn voor Casper..?) en ondanks dat je er met de auto binnen een kwartiertje zit vanaf mijn huis, is het per openbaar vervoer (ik rijd geen auto) een stuk minder goed te doen; trek er dan maar anderhalf uur voor uit.

Martijn is deze twee weken vrij en Casper heeft natuurlijk zomervakantie. We hebben geen plannen om echt op vakantie te gaan maar gaan er gezellig dagjes op uit. En zo bezochten we afgelopen woensdag dan eindelijk Plaswijck. Voor 33 EUR stonden we alledrie binnen.. en parkeren is gratis! Ik wist niet dat dat laatste nog mogelijk was in Rotterdam!

Op Pad: Plaswijck Park

Plaswijck bestaat uit drie delen; een wandelpark, een dierenpark en een speelpark. Het speelpark is vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of twee tot een jaar of tien en bestaat uit buiten en binnen speeltuinen, een “havenspeeltuin” (= een kinderzwembad met veel toeters en bellen) en een grote verkeerstuin met skelters. En van die skelters was Casper niet af te slaan!

Op Pad: Plaswijck Park

Telkens werden we weer terug het verkeerspark ingesleurd! Het ging er daar nog best wild aan toe met botsingen en races maar gelukkig gebeurde er geen echte ongelukken. In totaal heeft meneer wel zo’n 3 uur op de skelter doorgebracht. Terwijl ik eigenlijk een beetje bang was geweest dat we het park binnen een uurtje wel gezien zouden hebben. Helemaal niet, we kwamen zelfs tijd te kort!

Ik wilde zelf heel graag het dieren gedeelte van het park zien. Helaas had mijn gezelschap hier minder zin in. De grote meneer was volgens mij moe van het wandelen en de kleine meneer wilde enkel maar skelteren. Vandaar dat we maar zo’n beetje de helft hebben gezien.

Op Pad: Plaswijck Park

Ook op met minder mooi weer kun je in Plaswijck goed terecht. Er is namelijk ook vertier binnen te vinden in de vorm van verschillende binnen speeltuinen. In het Huis in de Heuvel liggen trouwens fijne chill kussens voor de ouders. De oudere accomodaties (de kiosk bij de verkeerstuin en de toiletten bij de havenspeeltuin) doen wel een beetje armoedig aan maar het nieuwe restaurant is mooi en fris.

Op Pad: Plaswijck Park
Fruitvissen

De havenspeeltuin was ondanks het warme weer een minder groot succes bij Casper dan dat ik had verwacht. Hij houdt namelijk niet van watervallen en douche gelijkende dingen en daar waren er een hoop van.

Aan een hoop dingen zijn we helaas niet toegekomen; de zwaan waterfietsen, de rondvaartboot, het kabouterpad en het rosarium.. we hadden er geen tijd en energie meer voor!

Al met al vind ik Plaswijck zeker een aanrader voor kinderen van twee tot een jaar of tien. Eigenlijk heeft Casper nu de perfecte leeftijd er voor. Voor tieners en volwassenen is er behalve wandelen, varen en diertjes kijken weinig te doen. Wel bijzonder is dat je je hond mag meenemen het park in, enkel in de dierenwijck zijn ze niet toegestaan.

Meer idee├źn nodig voor uitjes met kinderen? Kijk hier eens!

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge